13-12-17

Michel Follet maakt zijn opwachting bij Eclips TV

Michel Follet maakt zijn opwachting bij Eclips TV

En hij ontvangt oud-radiocollega's

 

Eclips TV, voor de vijftig plussers, begint langzaam op kruissnelheid te komen. Een niet onaardig moment met de eindejaarsfeesten in het vooruitzicht. De tv-mannen doen daarvoor onder andere beroep op radioman Michel Follet, nog steeds actief bij Joe, en gaan ook de muziek niet uit de weg. Een ander Radio 2-monument maakt er eveneens zijn opwachting. Maar dan als gast…

Michel Follet is vanaf maandag 18 december dagelijks te zien met een magazine voor de 50+ kijker. ’Aan het juiste adres’ zal geregeld uitpakken met verrassende namen en gasten. Ook mensen die niet zo vaak (meer) aan bod komen op televisie. Tussen elke gast door is er een rubriekje. Michel stelt dagelijks één van de filmklassiekers uit zijn collectie voor maar als er een actuele film in de bioscoop komt die zich op de 50+ richt, zal hij daar op focussen. Hij toont ook dagelijks een clip van een bijzonder liedje met een mooi verhaal erbij.

!cid_image001_jpg@01D374D2.jpg

Enkele genodigden van de eerste week zijn o.a. Radio 2 monument Marc Brillouet, orkestleider Lou Roman die komt vertellen over zijn boek, en tekenaar Jean-Pol over zijn unieke strips; Kramikske, Annie en Peter, Kabouter Plop, Samson en Gert, Sammy. Tijdens de week van Kerstmis naar Nieuwjaar vertelt Connie Neefs over haar broer Louis en haar nieuwe plannen voor 2018. In de eerste week van het nieuwe jaar komt jeugdfeuilleton-veteraan Raymond Bossaerts (Ben uit Kapitein Zeppos) langs. Het programma is telkens om 11:00, 17:00 en 20:00 uur te zien.

Eclips-TV-.jpg

Een ander programma start één dag eerder. Een magazine dat zich eerder richt naar de echte muziekliefhebber. Een Eclips-kijker komt in de studio zijn platencollectie becommentariëren en brengt daarbij zelf oude elpees of een instrument mee. Pianist Geert Maeckelbergh en Michel Follet vragen de genodigde uit en soms haakt Geert wel eens in op één van de keuzes. Geen enkel genre wordt uitgesloten. Tussendoor wordt met de gast ook nog een korte quiz ‘Herken dit wijsje’ gespeeld. Muziek en muziekbeleving in alle mogelijk facetten een half uur lang, telkens om 11:00, 17:00 en 20:00 uur.

EclipsTV via Telenet op kanaal 40 en ProximusTV op kanaal 109

radiovisie-logo-klein.png.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Belpop 100 is opvolger van 100 op 1 op Radio 1

Belpop 100 is opvolger van 100 op 1 op Radio 1

 

Radio 1 heeft een nieuwe lijst: de Belpop 100, de opvolger van de 100 op 1. Dat heeft presentatrice Ayco Duyster bekendgemaakt in "De ochtend". 

3b1f6e26-d986-11e7-8ba7-02b7b76bf47f.jpg

"Sinds 2 jaar hebben we ook de Lage Landenlijst met Nederlandstalige muziek, daar zit ook heel veel kleinkunst in", legt Duyster uit. "Het is niet helemaal een nieuwe lijst, maar vooral een nieuwe naam. We willen in deze lijst focussen op de Belgische pop- en rockgeschiedenis. Er zijn heel veel groepen en nummers waar je uit kan kiezen. Ik denk bijvoorbeeld spontaan aan dEUS, Stromae, Admiral Freebee, Triggerfinger, Daan, The Scabs,... Je kan er heel veel bedenken, uit de jaren 90, 80, 70, maar toch misschien net die dingen die niet in de top 5 van de Lage Landenlijst staan."  

logo Radio 1 (VRT).jpg

Stemmen voor de lijst kan sedert dinsdag 5 december via de website van Radio 1. De lijst wordt op zaterdag 16 december van 9 tot 18 uur uitgezonden op Radio 1.  De presentatie is in handen van Ayco Duyster (foto VRT) en Evert Venema. 

Ayco-Duyster.jpg

VRT NWS

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Publieke omroep zendt ‘Radio Caroline’ uit

Publieke omroep zendt ‘Radio Caroline’ uit

 

Radio in Vlaanderen. Liggen luisteraars daar eigenlijk wel wakker van? Zelf luister ik hèèl zelden naar een Vlaamse radio. Maar nu DAB+ in huis is, heb ik even getest. Warempel ze zijn te ontvangen. En nu Radio Caroline terug is op AM, is dit ook een leuke afsluiter voor 2017. Dan heb ik nog een dertigtal favoriete zenders via de webstream. Maar daar zit geen enkele Vlaamse tussen. Wel één Waalse, Classic 21. Een voorbeeld van een station. Maar wat is een voorbeeld? Het is net als een smaak… Je lust het of je lust het niet.

Eric-Laforge.png

Radio 21, dat er qua luistercijfers steeds maar op vooruit gaat, is ook de enige openbare omroep met een programma genoemd naar een zeezender… Radio Caroline’, elke vrijdag van 12:00 tot 13:00 uur, gepresenteerd door Olivier Monssens (foto). En dan is er ook nog ene Eric Laforge die de intro van Caroline van The Fortunes gebruikt als achtergrond tune. Voer genoeg dus om de Vlaamse radio’s te vergeten. Maar zoals aangehaald, radio je hebt er van alle soorten en iedereen zal wel zijn soortje hebben. Niks mis mee. Maar waarom zou de Vlaamse luisteraar nu wakker liggen van de Vlaamse radio? Vertel het mij.

Is getekend: Geert Vandijk

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |