15-12-17

Eclips TV start eigen programma voor 50 plussers…met Michel Follet !

Eclips TV start eigen programma voor 50 plussers…met Michel Follet !

 

Eclips begint vanaf maandag 18 december, net voor de feestperiode, met een dagelijks magazine voor de 50+ kijker.

Een huiselijk programma waarin Michel Follet telkens 4 gasten ontvangt die hij ook de rest van de week graag laat vertellen over hun leven & werk, passies en vrije tijd. Bekende, maar ook onbekende mensen die allemaal zelf 50+ zijn of over een thema komen vertellen dat een 50+ boeien kan. “Aan het juiste adres” zal geregeld uitpakken met verrassende namen en gasten. Ook mensen die niet zo vaak aan bod (meer) komen op televisie. Tussen elke gast door is er een rubriekje. Michel stelt dagelijks één van de filmklassiekers uit zijn collectie voor maar als er een actuele film in de bioscoop komt die zich op de 50+ richt, zal hij daar met veel plezier aandacht aan schenken. Hij toont ook dagelijks een clip van een bijzonder liedje met een mooi verhaal erbij. En halfweg het magazine schakelen ze over naar de keuken van Janine Bischops. Janine onthult elke dag een geheimpje, een recept of een keukentip tussen fornuis en aanrecht. Op het eind is er ook nog de dagelijkse kijkersvraag.

Eclips-TV-brengt-TV-Magazine-50-Persregio-Dender.jpg

Enkele genodigden van de eerste week zijn o.a. orkestleider Lou Roman (zie foto onderaan) die komt vertellen over zijn boek, en tekenaar Jean-Pol over zijn unieke strips. Tijdens de week van Kerstmis naar Nieuwjaar vertelt Connie Neefs over haar broer Louis en haar nieuwe plannen voor 2018.Ook jeugdfeuilleton-veteraan Raymond Bossaerts (zeg maar Ben uit “Kapitein Zeppos” en zoveel meer) zit verweven in de éérste week. Overigens in week drie van het nieuwe jaar begroeten ze trouwens ook Radio 2 monument Marc Brillouet (foto).

Marc Brillouet (eigen foto R 100 Leuven ).jpg

Het programma loopt telkens om 11.00, 17.00 en 20.00 uur.

Een ander programma start één dag eerder. Dit wordt een magazine dat zich eerder richt naar de echte muziekliefhebber. Een Eclips-kijker komt in de studio zijn platencollectie becommentariëren en brengt daarbij misschien zelf oude LP’s of een instrument mee. Pianist Geert Maeckelbergh en Michel Follet vragen de genodigde uit en soms haakt Geert wel eens in op één van de keuzes. Geen enkel genre wordt uitgesloten. Tussendoor spelen ze met de gast ook nog een korte quiz ‘herken dit wijsje’. Muziek en muziekbeleving in alle mogelijk facetten een half uur lang, telkens om 11.00, 17.00 en 20.00 uur.

!cid_image001_jpg@01D374D2.jpg

Michel Follet:' Niet alleen mag ik op mijn verjaardag, zaterdag 16 december bij Klara van 11u00 tot 13u00 mijn favoriete (vooral klassieke en film)muziek kiezen in “De Liefhebber” bij Katelijne Boon, de dag daarna beginnen we aan een nieuw project dat me altijd nauw aan het hart lag en waar ik al jaren een lans voor breek: televisie maken voor de verwaarloosde oudere doelgroep met programma’s op hén afgestemd. Dat gaan we proberen te maken vanaf zondag 17 december bij Eclips TV.'

Elke zondag maak ik daar een muziekmagazine met een geweldige pianist, Geert Maeckelbergh en één Eclips kijker/muziekliefhebber, vanuit onze hobbykamer. “De Herkenwijsjes”.

Elke weekdag ontvang ik 4 gasten in mijn salonnetje in “Aan het juiste adres”, stel ik een filmklassieker uit mijn collectie voor, een liedje waar ik een bijzondere band mee heb én glippen we 2 minuten binnen in de keuken (écht haar keuken) van Janine Bischops.

De uitzendingen zijn (zowel zondag als in de week) telkens om 11u00, 17u00 en 20u00 (herhaling).

Mochten jullie boeiende (onbekende) gasten kennen (wel 55+) voor dit programma: laat het me zeker weten.
Of een muziekliefhebber met een brede smaak (misschien ben jij dat wel): altijd welkom.

Fijne feesten en alle geluk in het nieuwe jaar!

Klembord01.jpg

unnamed.jpg

En dan nu...foto's !

AHJA lou roman 2.JPG

Lou Roman

ECLIPS AAN HET JUISTE ADRES gasten week 1.JPG

Ziehier dus de gasten van de eerste week !

Beide bovenstaande foto's in groot formaat bekijken kan door er op te klikken !

Eclips TV vindt u op Kanaal 40 bij Telenet en op Kanaal 109 bij ProximusTV.

20121510_1456403007753236_7047471810604808344_o.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.