09-12-17

Xmasfm nu ook met beeld!

Xmasfm nu ook met beeld!

In onze editie van woensdag jongstleden hadden we het er al over, maar toen konden we nog geen logo laten zien. We zijn content ende blij, dat we het vandaag wel met u kunnen delen. Waar het over gaat?  

 

Klembord01.jpg

 

Over Xmasfm. Een station, vorig jaar nog in de lucht via FM, maar nu uitsluitend via internet te horen, dat uitsluitend kerst- en aanverwante muziek uitzendt. Nieuw is de hoge kwaliteits AAC+ stream die zal beschikbaar zijn naast de traditionele MP3-stream. Met de AAC+ willen de initiatiefnemers laten horen dat je kwalitatief beter kan streamen aan een lagere bitrate. TuneIn heeft trouwens de nieuwe AAC-stream reeds als primaire stream op hun platform geselecteerd. Het project is een initiatief van Radiostudio.be en is sinds 7 december online. Nog tot ergens in de buurt van Driekoningen. En da’s pas volgend jaar.

XmasFM-1.png

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

10:26 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

MNM eerste VRT-radio met «open office studio»

MNM eerste VRT-radio met  «open office studio»

 

Hitzender palmt hele zevende verdieping in

 

MNM maakt voortaan als eerste VRT-radio gebruik van een «open office radiostudio». Radioworld.com, het prestigieuze internationale magazine en website voor de radiobusiness, wijdde er een uitgebreid (Engelstalig) artikel aan.

MNM-on-air-studio-1-800x445.jpg

Om de nieuwe open office studio te realiseren verkaste MNM van de derde naar de zevende verdieping, die nu integraal – 590 m2 – door MNM wordt gebruikt. Er wordt voor het eerst ook afgeweken van het principe van de “geluidsdichte dozen” die alle VRT-radiostudio’s totnogtoe waren.

MNM-on-air-studio-3.jpg

Bart De Raes (foto © VRT)

“Met het hitformat van MNM hoefden we de hoogwaardige akoestische isolatienormen niet (meer) te volgen. De presentator opent soms zelfs het buitenvenster. Het station biedt bijna continu muziek, presentatie, instrumentale bedjes en jingles en bijna geen ‘droge’ presentatie”, zegt Bart De Raes, netwerkbeheerder en lid van de werkgroep die het nieuwe concept uitwerkte.

Drie jaar nadenken

De denkoefening om de oude structuur, met tal van kamers en kantoortjes, om te vormen tot een open plattegrond, plus de positionering van alle verschillende onderdelen, nam drie jaar in beslag.

“Ik wilde af van dj’s die achter hun schermen verborgen waren, uitkijkend op een grijze muur, om te komen tot een open werkruimte, met veel daglicht. Deze lay-out brengt hen in de ‘echte’ wereld, met zicht op licht en duisternis, zonneschijn en regen”, zegt MNM-manager Rino Ver Eecke.

De werkgroep deed veel inspiratie op bij de Duitse publieke omroep Radio 1 Live. Daar vonden ze het zogenaamde “haaienvin en banaan”-ontwerp voor de on-air positie: twee onafhankelijk in de hoogte verstelbare bureaus. Voorts moesten de nieuwe studio’s voldoen aan drie principes: flexibel, modulair en gebruiksvriendelijk.

Verder dit artikel lezen kan meteen HIER (RadioVisie)

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2:De Pré Historie van morgen 10 december 2017

Radio2:De Pré Historie van morgen 10 december 2017

 

Vandaag-zondag 10 december 2017- brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 2e week van december 1969 (48 jaar geleden), van de 2e week van december 1979 (38 jaar terug), van de 2e week van december 1989 (28 jaar geleden), en van de 2e week van december 1999 (18 jaar geleden).

 

3848709966.jpg

 

Enkele opvallende hits van 48 jaar geleden waren: Yester-me, Yester-you, Yesterday van Stevie Wonder, Pastorale van Liesbeth List & Ramses Shaffy, en Dear Beloved Secretary van de Belgische Wallace Collection. Verder hoor je dat het gebruik van DDT wel eens gevaarlijk voor de mens kon zijn, de verdrinking van een amateur-visser op de Oosterschelde in Nederland, de astronauten van Apollo 12 die uit quarantaine kwamen, en Louis Neefs met een oproep voor Unicef. 

Weekend van de Nederlandse band Earth & Fire, Spacer van Sheila B. Devotion, en Johan Verminnen met Rue Des Bouchers waren enkele van de straffe platen in de 2e week van december 1979. Verder hoor je een verslag van de anti-rakettenbetoging die toen in Brussel werd gehouden, Navo-secretaris-generaal Luns over de plaatsing van die raketten in Europa, en een reactie van VU-politicus Vic Anciaux op de stemming in het parlement over de plaatsing van de raketten. 

Na 11 uur nieuws en hits van de 2e week van december 1989 met de staking bij Interbrew, bierschaarste in de cafés, en Robbe de Hert over dialect. Enkele hits van 28 jaar geleden waren: Fine Brown Frame door Lou Rawls & Dianne Reeves, All Around The World van Lisa Stansfield, en De Noorderwind van Will Tura. 

Daarna terug naar de 2e week van december 1999 met het vertrek van poolreiziger Dixie Dansercourt mét zijn echtgenote, een interview met Tina Turner over haar autobiografisch nummer, en ‘blazen’ voor een Bob-sleutelhanger. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: When The Heartache Is Over door Tina Turner, Binnen van Marco Borsato, en You Drive Me Crazy door Britney Spears. 

 

 

3797016920_35.png

 

De platenspeellijst

Yester-me, yester-you, yesterday - STEVIE WONDER
Sugar sugar - THE ARCHIES
Suspicious Minds - ELVIS PRESLEY
Tracy - THE CUFFLINKS
Pastorale - LIESBETH LIST & RAMSES SHAFFY
Little green bag - GEORGE BAKER SELECTION
Dear beloved secretary - THE WALLACE COLLECTION
Don't stop 'til you get enough - MICHAEL JACKSON
Crazy little thing called love - QUEEN
Rue des bouchers ('79) - JOHAN VERMINNEN
Weekend - EARTH & FIRE
Wonderful Christmastime - PAUL McCARTNEY
Spacer - SHEILA & B. DEVOTION
Music box dancer - FRANK MILLS
Fine brown frame - LOU RAWLS & DIANNE REEVES
We didn't start the fire - BILLY JOEL
Viva la mama - EDUARDO BENNATO
All around the world - LISA STANSFIELD
De noorderwind - WILL TURA
Another day in paradise - PHIL COLLINS
You drive me crazy - BRITNEY SPEARS
Binnen - MARCO BORSATO
She's the one - ROBBIE WILLIAMS
Waiting for tonight - JENNIFER LOPEZ
When the heartache is over - TINA TURNER
Suzanne - FRANK BOEIJEN & YASMINE

Vespa%20Guy%2002.jpg

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

4284835628.2.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

3902682830.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |