07-12-17

En toch een 'Kerstmisradio' gevonden in Vlaanderen...

En toch een 'Kerstmisradio' gevonden in Vlaanderen...

 

En nee hoor, Kerstmisradio’s zijn geen Nederlandse exclusiviteit (meer). Sinterklaasradio’s misschien wel, maar na enig speurwerk vonden we uiteindelijk toch een puur Belgisch project dat expliciet focust op de kerstperiode; Xmasfm.

Klembord01.jpg

Het station was vorig jaar in de lucht via FM, dit jaar koos met voor ‘internet only’. Nieuw is de hoge kwaliteits AAC+ stream die zal beschikbaar zijn naast de traditionele MP3-stream. Met de AAC+ willen de initiatiefnemers laten horen dat je kwalitatief beter kan streamen aan een lagere bitrate. TuneIn heeft trouwens de nieuwe AAC-stream reeds als primaire stream op hun platform geselecteerd. Het project is een initiatief van Radiostudio.be en komt op 7 december online kwamen we te vernemen. Vandaag dus. Toch op onze kalender.

XmasFM.png

Al even de kerstsfeer proeven kan dus meteen !

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:10 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Toekomst carnavalsradio Oilsjt Mjoezik verzekerd

Toekomst carnavalsradio Oilsjt Mjoezik verzekerd

 

De vergunning voor Stadsradio Goeiedag Aalst om via 105.1 verder uit te zenden de komende negen jaar is ook goed nieuws voor de carnavalswereld. De carnavalsprogramma’s blijven bestaan.  Het ingediende dossier werd door minister Sven Gatz goedgekeurd. in het dossier staat wat de zender tot op vandaag doet : aandacht voor het verenigingsleven, promotie voor de sportclubs Eendracht Aalst, Okapi Aalstar en Lindemans en samenwerkingsakkoord met de Pikkeling, de lokale middenstand en Marktrock.

23468362_10214321131120120_213162085_o.jpg

 

Stadsradio Goeiedag viel vooral op omwille van de kwaliteit van de radioprogramma’s met Aalsters waar het past en Nederlands waar het moet. Het is ook de enige zender die dagelijks lokaal nieuws brengt. Stadsradio Goeiedag wil nu ook verder werken met de radiomensen van radio Katanga. Zij verliezen hun vergunning.

 

Goeiedag

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Altijd maar meer nieuwe games voor smartphones

Altijd maar meer nieuwe games voor smartphones

 

Vlamingen kiezen steeds vaker hun smartphone voor het spelen van digitale games. Bovendien zetten Belgische game-ontwikkelaars hoofdzakelijk in op de productie van games voor smartphones. De traditionele manier van gamen op computers en spelconsoles kent dan weer een dalende populariteit.

 

smartphone.jpgMeer dan de helft van de Vlamingen speelt maandelijks minstens één game op eender welk apparaat. Dat blijkt uit een studie van het Interuniversitair Micro-Elektronica Centrum (Imec), dat 2.000 Vlamingen ondervroeg in 2016. Gamen is vooral populair bij de jongere generatie. Maar opvallend is dat ook een derde van de vijftigplussers maandelijks digitale games speelt.

 

De studie toont daarnaast ook de opkomst van games op smartphones aan. Jarenlang werd er voornamelijk op computers gegamed. Maar de voorbije jaren vindt er een verschuiving plaats. Zo speelt een derde van de Vlamingen maandelijks minstens één game op zijn smartphone. Een vierde van de Vlamingen speelt maandelijks minstens één computergame. Bij tablets is er zelfs een daling naar een op vijf Vlamingen.

 

Maar ook gameconsoles, zoals Playstation en Xbox, verliezen steeds meer grond. In 2016 speelde slechts een op de tien Vlamingen maandelijks op een gameconsole. Daarnaast zijn draagbare gameconsoles, zoals de Nintendo Gameboy, zelfs een nicheproduct geworden in Vlaanderen.

 

Dit betekent echter niet dat de gaming-industrie het minder goed doet. Newzoo, dat marktonderzoek naar de global gaming-industrie verricht, voorspelt dat wereldwijd de totale markt tussen 2016 en 2020 zal toenemen met 6,2 procent. Dit jaar bedraagt de omzet zowat 100 miljard euro. In 2020 zou daar nog eens 20 miljard bij komen. De omzet van de game-industrie is daarmee groter dan die van de film- en muziekindustrie tezamen.

 

Maar ook in België doet de game-industrie het niet slecht. Hoewel deze industrie nog jong is in België, zijn er vandaag zo'n 80 bedrijven verspreid over ons land. Bovendien is er sprake van een bloei wegens het internationale succes. Zo kende de Belgische game-industrie in 2014 een omzet van zo'n 45 miljoen euro. Dat is 6 procent meer dan in 2012. En ook voor de toekomst wordt een stijging verwacht.

 

VRTNWS

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |