05-12-17

Katanga verdwijnt maar radio Lede blijft verder uitzenden…

Katanga verdwijnt maar radio Lede blijft verder uitzenden…

 

Halfweg deze week maakte minister van media Sven Gatz na drie keer uitstellen bekend welke lokale radiozenders een nieuwe vergunning krijgen in 2018. Radio Katanga, de oudste radiozender van de streek, viel naast de boot. Op 1 januari moet de zender de stekker uittrekken. Radio Lede blijft echter voortbestaan, daar heeft Katanga*Media onmiddellijk voor gezorgd. “Een onbegrijpelijke beslissing” zegt Ralph Iliano, hoofdredacteur van Radio Katanga en oprichter van koepelgroep Katanga*Media. “Men heeft beslist op basis van een stapeltje papier, zonder te kijken naar wat zenders effectief presteren, gepresteerd hebben en capabel zijn in de toekomst te presteren. Een sterk staaltje vriendjespolitiek, ongetwijfeld. Hoe ons dossier, met zo’n sterke lokale verankering, het niet heeft kunnen halen is echt onbegrijpelijk.”

Radio-Katanga-Aalst-Kerstactie-Persregio-Dender.jpg

 

Geen probleem echter voor Radio Lede, de dochterzender van Radio Katanga en één van de vier zenders in de Katanga*Media groep. “Er zijn nu al afspraken gemaakt met de nieuwe uitbater van de frequentie 105.1 FM, Stadsradio Goeiedag. Zij zullen het wekelijkse actuamagazine van Radio Lede op hetzelfde tijdstip en onder dezelfde voorwaarden blijven uitzenden.” aldus Iliano. Ook via de webradio blijft alles zoals het was. Er verandert dus niets voor de luisteraars van Radio Lede.

Radio Lede is 24/24 te ontvangen via www.radiolede.be, de Radio Lede app, iTunes, Sonos, Wi- Fi-radio, Proximus TV. Daarnaast is het wekelijks actuamagazine op zondag tussen 11u en 12u ook te beluisteren via 105.1 FM. Katanga*Media omvat Radio Katanga en Radio Lede en de internetradio’s Sfeer en Kerst Radio en Radio Kadee.

PersRegioDender

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.