03-12-17

Radio P.R.O.S. trekt naar Raad van State

Radio P.R.O.S. trekt naar Raad van State
Ook radio P.R.O.S. in de Haaltertse deelgemeente Heldergem krijgt geen nieuwe erkenning van mediaminister Sven Gatz en moet er dus mee stoppen.

763.jpg

Foto Claudia Van den Houte Twee jaar geleden werd het nieuwe bestuur van radio P.R.O.S. nog voorgesteld.

De medewerkers zijn zwaar ontgoocheld en verrast. “Ik begrijp het niet. We hebben altijd de wet nageleefd en hadden een goed financieel plan ingediend”, vertelt voorzitter Peter Schepens.

8.000 luisteraars

“Op financieel vlak gaat het enorm goed. Recent kwamen er nog drie verschillende mensen langs die een jaarcontract voor reclame op onze zender wilden. Onze radiozender is goed gekend. We halen dagelijks ongeveer 8.000 luisteraars.” In het hervormde frequentieplan van Gatz werden heel wat frequenties voor de lokale zenders gebundeld in nieuwe pakketten. “Waarom krijgen sommige zenders meerdere paketten en vallen wij uit de boot? We begrijpen het gewoon niet. Misschien zijn we te eerlijk geweest. Wij hebben dan ook beslist om naar de Raad van State te stappen voor een procedure in hoogdringendheid, zodat de kwestie nog voor het eind van dit jaar voorkomt. De vraag is natuurlijk wat er met je luisteraars en adverteerders gebeurt wanneer je als radio een maand stilligt. Het is niet alleen spijtig voor onze luisteraars, maar ook voor onze 40 medewerkers.” (CVHN) Claudia Van Den Houte

Uit Het Laatste Nieuws van zaterdag 2 december 2017

Radio P.R.O.S. overweegt om naar Raad van State te stappen ( Het Nieuwsblad)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.