01-12-17

Nieuwe erkenning voor 68 lokale radio’s

Nieuwe erkenning voor 68 lokale radio’s

Ook Radio PROS 105.8 FM (Heldergem) wordt het zwijgen opgelegd...

De Vlaamse regering heeft op voorstel van Mediaminister Sven Gatz ingestemd met een erkenningsgolf van 68 lokale radio’s. Omdat in het hervormde frequentieplan heel wat frequenties voor de lokale zenders werden gebundeld in nieuwe pakketten, zullen de erkende lokale radiostations een groter luisterpubliek kunnen aanspreken en economisch leefbaarder zijn dan de huidige.

1.-MONTAGE-Gelijkheid.jpg

Sven Gatz: “Deze erkenningen kaderen in een grote hervorming van het gehele radiolandschap. Een hervorming die nodig is om Vlaanderen zoals de rest van Europa voor te bereiden op de komst van een digitaal radiolandschap via DAB+. Daarnaast wil ik  de luisteraars meer keuze bieden met extra commerciële en sterkere lokale radiozenders. In het nieuwe radiolandschap behouden we straks de vijf zenders van de VRT: Radio 1, Radio 2, Klara, MNM en Studio Brussel. Ook de drie grote bestaande commerciële radio’s blijven uitzenden, nl. Joe FM, Qmusic en Nostalgie. In 2018 komen er vier nieuwe commerciële semi-landelijke netwerkradio’s bij. Het gaat om S-Radio, VBRO, HIT! en Stadsradio Vlaanderen, die het keuzeaanbod vergroten. Met de beslissing van vandaag erkennen we 68 lokale radio’s. De Brusselse stadsradio Bruzz kan op zijn huidige frequentie blijven uitzenden.”

FM antennes-Vanop radio Pros mast Kerksken-22-9-2016.jpg

De erkende radiostations kunnen nu een zendvergunning aanvragen bij de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM). Vergunde stations kunnen vanaf 1 januari 2018 in de ether.

Lees HIER verder op RadioVisie

Meer informatie over de toekenningen van de 35 lokale radio’s die al eerder een erkenning hebben gekregen: https://svengatz.prezly.com/gatz-erkent-eerste-35-lokale-...

Meer informatie over de vier nieuwe netwerkradio”s: https://svengatz.prezly.com/nieuwe-commerciele-radio-voor...

Alle officiële documenten over de beslissing vindt u terug op de website van het Departement Cultuur, Jeugd, Media: https://cjsm.be/media/themas/mediadecreet/radio-erkenningen

Voor verdere informatie over de hervorming van het radiolandschap kan u terecht via de Q&A: http://www.svengatz.be/radiolandschap/

Overzichtstabel erkende lokale radio’s

Overzicht erkende radio’s Antwerpen

Overzicht erkende radio’s Brussel

Overzicht erkende radio’s Limburg

Overzicht erkende radio’s Oost-Vlaanderen

Overzicht erkende radio’s Vlaams-Brabant

Overzicht erkende radio’s West-Vlaanderen

Lees méér op RadioVisie.eu

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

14:16 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio PROS:Morgen zeker luisteren & kijken naar 'Callebaut & Bakker'

Radio PROS:Morgen zeker luisteren & kijken naar 'Callebaut & Bakker'

 

Onlangs kon u in diverse media waaronder RadioVisie én ook op deze blog lezen over 'Loena'.Een geld inzamelingsactie voor het piepjonge meisje.Uiteraard ook te lezen via de website van Radio PROS zelf.Daar komt u overigens alles te weten.

Morgenvroeg-zaterdag 2 december- is het dan allemaal zo ver.Le moment suprème...

Wat begon op zaterdag 7 oktober krijgt dus morgen 2 december zijn grote finale tussen 9 en 12.Afstemmen dus via FM op 105.8 of luisteren via livestream.Kijken kan ook via de videostream.De website van PROS is er ook klaar voor!

We kunnen u nu al verklappen dat het een 'verkleedpartij' zal worden...

Neem zeker ook eens een blik op de speciale website 'Wakkere Wijven'

'Tamara' Callebaut & 'Jeanine' Bakker hopen u te mogen verwelkomen !

 

3579041091.jpg

Tom Callebaut, Jan Backer, Nora Matthys en Loena's ouders Jennice en Danny. Foto: emd (Het Nieuwsblad)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:10 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vandaag zit radioman Stan Haag in onze gedachten

Vandaag  zit radioman Stan Haag in onze gedachten

 

Vandaag is het 1 december, waarschijnlijk een dag als een andere.De laatste maand is ingegaan van het (gezegende) 2017.Gisteren dacht ik ook nog even terug op deze blog aan wijlen mijn vriend radioman Stan Haag.Hij overleed precies 16 jaar geleden op 1 december 2001 was dat...Net een jaar eerder had ik met hem nog zijn 80 ste verjaardag gevierd (samen met vele andere radiovrienden).Hij zag er toen erg goed uit...soms gaat het vlug en onomkeerbaar.Een paar dagen voor hij kwam te overlijden belde hij me nog op.We hadden het toen over zijn 'allerlaatste Jukebox' ooit die hij tijdens een radiodag in Halle-Hoeselt mocht presenteren.Of ik hem dat programma op audio cassette kon zetten? Natuurlijk...'s andrendaags had hij het al.Of hij het cassettebandje ooit nog kunnen beluisteren heeft weet ik echt niet...ik hoop van wel.

 

dyn007_original_350_416_pjpeg__99f7d3ac19e0264b538ed67f642818b7.2.jpg

 

Voor mij was hij een radio idool, iemand waar ik naar opkeek, iemand die mij misschien wel de liefde voor de radio leerde kennen begin der jaren '60 op Radio Luxelburg, Nederlandstalige uitzendingen (AM1440).

 

Even nog een korte hommage via Wikipedia.Een iets langere versie (met véél foto's én geluidsfragenten) kan u lezen op mijn website.Voor hem had ik een appart plaatsje voorbehouden.Hoeveel radioliefhebbers/luisteraars van toen aan Stan vandaag nog eens zullen terugdenken is mij onbekend.

.

Stan Haag Vandaag', precies 16 jaar overleden...

               

dyn007_original_350_331_pjpeg__40a4ca4c9f43f676087df487171f67f9.2.jpg

 

Jacob Pieter Constantijn (Stan) Haag (Amsterdam, 16 juli 1920 - Hasselt (België), 1 december 2001) was een Nederlands programmamaker, radiopresentator/diskjockey en liedjesschrijver.

Na een studie aan het Goois Muzieklyceum werkte hij onder meer als sportjournalist, voetballer bij PSV en Feyenoord en als gitarist en zanger in verschillende orkesten.

Hij begon zijn radiocarrière bij de AVRO. In 1960 maakte hij de overstap naar Radio Luxemburg. Acht jaar later kwam hij terecht bij de zeezender Veronica waar hij bekend werd met het verzoekplatenprogramma Jukebox.

In 1974 verdween Veronica uit de ether, waarna Stan Haag met zijn programma's vertrok naar Radio Mi Amigo. In 1978 keerde hij definitief de radiopiraterij de rug toe. Hij verhuisde naar Diepenbeek in Belgisch Limburg en presenteerde Jukebox op verschillende lokale stations.

Ook schreef hij liedteksten. Hij maakte vooral vertalingen van Amerikaanse hits voor o.a. Eddy Christiani, Willy Alberti, Willeke Alberti, Rob de Nijs en de Fouryo’s. Zijn bekendste hits zijn Ik sta op wacht (Joop de Knegt - 1957) en Soerabaja (Anneke Grönloh - 1963).

Bij zijn overlijden werd Stan Haag een radio-legende genoemd door Limburg Radio.
Op zijn website herdenkt Frans Mensonides hem aldus: "Tussen zes en zeven rebbelde hij een programma met verzoekplaten aaneen. Elke avond hetzelfde ritueel. De namen van tientallen Nederlanders werden genoemd, die jarig, getrouwd, verhuisd, afgezwaaid, gepensioneerd, verliefd, verloofd, hersteld, opgenomen, 40 jaar bij de zaak, overgegaan, blijven zitten, vrijgekomen of overleden waren, en die een verzoekplaatje kregen aangeboden van vrienden, verwanten, nabestaanden: eveneens tientallen mensen die ook allemaal weer opgesomd moesten worden. 

Als Stan’s spraakwaterval gestremd was, klonk dan eindelijk het plaatje door de ether, meestal een horreur als 'Huilen is voor jou te laat' of 'Zou het erg zijn, lieve opa'. Andy Warhol zei eens, dat iedere aardbewoner tijdens zijn leven recht heeft op een halve minuut wereldberoemdheid. In het landje langs de Noordzee kon je aanspraak maken op minstens één vermelding in het programma van Stan Haag."(Wikipedia)

dyn007_original_350_262_pjpeg__2623fa6d34732b83015105400387f6aa.2.jpg

               

pinkend sterretje Een radiolegende...Een hommage...STAN HAAG...

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Vanaf vandaag Christmas24.nl via Internet en DAB+

NL:Vanaf vandaag Christmas24.nl via Internet en DAB+

 

De kerstzender Christmas24.nl is vanaf vandaag (1 december) via zowel het Internet als de digitale ether (DAB+) te beluisteren.

christma.jpg

De online radiozender bestaat dit jaar vijf jaar en om dit jubileum kracht bij te zetten is de kerstzender niet alleen wereldwijd via Internet te beluisteren maar in delen van Nederland ook via DAB+.

Christmas24.nl is een privé initiatief van van Robert Simonis op non-commerciële basis. De radiozender brengt een gezellige muziekmix van kerstmuziek van de laatste 60 jaar afgewisseld met softpop hits.

De radiozender zal de komende periode ook in de digitale ether te ontvangen te zien. De radiozender maakt hiervoor gebruik van de capaciteit van een aantal lokale DAB+-netwerken. Deze netwerken zenden tot 1 januari 2018 uit met een experimenteervergunning.

Het gaat om digitale etheruitzendingen in de regio Amsterdam (kanaal 7B via het netwerk van Jamm FM), delen van Zuid-Holland (kanaal 9C via netwerk ProFM) en de regio Nijmegen (kanaal 11A via netwerk Bissels Elektra). Vanaf 1 december moet de radiozender via alle drie de netwerken te horen te zijn.

Luisteraars die niet in de genoemde regio’s wonen kunnen afstemmen op Internet. Meer informatie over de radiozender is te vinden op de website van Christmas24.nl.

mediamagazine.png

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |