11-05-18

Ook het oog wil af en toe wat

Ook het oog wil af en toe wat

Eén van de weinige vrouwen ter wereld die ook bekend zijn met enkel haar initialen; BB. De muzieksamenstellers van Radio 1 (VRT) houden ook nog steeds van Brigitte Bardot, want we horen haar met meer dan grote middelmaat voorbijkomen.

Brigitte.png

Voilà, een aanleiding voor een fotomoment. Het is redelijk onbekend, maar deze ultieme Française nam ook een zestigtal liedjes op. Met alle beperkingen van dien, want haar zangkwaliteiten waren net iets minder dan haar acteerprestaties. Succes had ze er wel mee dankzij haar tv-optredens waarin een aantal songs met een bijpassend filmpje werden vertoond. En dat mocht ze bvb in 1956 gaan uitleggen bij Radio Monte Carlo (foto).

In 1967 nam ze met Gainsbourg de eerste versie van “Je t’aime… moi non plus” op, maar achteraf vond zij het nummer te gewaagd om uit brengen. Het duurde overigens nog tot 1986, voordat die versie alsnog werd uitgebracht.

Maar tijden veranderen en twee jaar later (1969) werd het een wereldsucces met in de hoofdrol Jane Berkin & natuurlijk ook met Serge Gainsbourg die het nummer trouwens ook schreef.In 1971 werd de plaat opnieuw uitgebracht en...het werd opnieuw een nr1 notering !

Fotocredits: Lebrecht Music & Arts, Getty Images

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.