29-11-17

Goedele Wachters & Maarten Vangramberen op bezoek -vzw's'De Warmste Week'

Goedele Wachters & Maarten Vangramberen op bezoek -vzw's'De Warmste Week'

 

Journaalanker Goedele Wachters en sportanker MaartenVangramberen trekken de komende drie weken door Vlaanderen voor “De Warmste Week”. Ze gaan op bezoek bij verschillende vzw’s voor wie de solidariteitsactie van de VRT het verschil maakt in hun dagelijkse werking.

435268ca-d353-11e7-8ba7-02b7b76bf47f.jpg

Want de maatschappelijke impact van De Warmste Week is bijzonder groot, zeker voor kleinere organisaties.Wachters (42) en Vangramberen (39) zullen als gezichten vanuit de VRT-nieuwsdienst zes vzw’s bezoeken die meedoen aan De Warmste Week. Via die solidariteitsactie halen sommige organisaties een aanzienlijk deel van hun werkingsmiddelen op. Voor kleinere vzw’s maken die giften soms een cruciaal verschil in de dagelijkse werking, zeker als ze niet kunnen rekenen op subsidies. Of een bepaald project gerealiseerd kan worden, en of er bijvoorbeeld een vaste medewerker kan worden aangeworven, hangt soms louter af van de opbrengst van de Warmste Week. In totaal zijn er dit jaar opnieuw meer dan 1.000 vzw’s  en duizenden acties geregistreerd, en dat aantal tikt nog aan.

“Intussen is het concept van onze solidariteits- en sensibiliseringscampagne bekend in Vlaanderen, en willen vzw’s echt deel uitmaken van ons verhaal. Zoveel Vlaamse vzw’s krijgen tijdens De Warmste week de aandacht en de steun die ze verdienen voor het straffe werk dat zij het hele jaar door verzetten. Music For Life maakt zowel voor de grote als de kleine vzw’s op korte én lange termijn een verschil. Dankzij het financiële duwtje in de rug, maar vooral de sensibilisering voor hun specifieke thema én de naambekendheid is onbetaalbaar”, zegt Jan Van Biesen, nethoofd van Studio Brussel

Lees HIER het artikel verder via VRT NWS.

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.