28-11-17

Lokale radio’s onnodig op kosten gejaagd

Lokale radio’s onnodig op kosten gejaagd

 

Nooit om gevraagd en toch gekregen

 

Waar ik tot nu toe weinig over gelezen en gehoord heb, is het feit dat vanaf 1 januari 2018 nogal wat nieuwe en oude lokale radio’s op kosten zullen worden gejaagd. Ik hoop dat men daar al eens bij heeft stilgestaan. Niet iedere zender heeft gevraagd om op twee of zelfs drie frequenties uit te mogen zenden. Nu worden die extra regio’s opgedrongen. Ik weet zeker dat veel lokale projecten zich nu letterlijk in het haar krabben. Ze worden onnodig op extra kosten gejaagd. 

FM antennes-Vanop radio Pros mast Kerksken-22-9-2016.jpg

Bovendien moeten ze in het zendgebied van de ‘opgedrongen’ frequentie op pad gaan om reclame te zoeken. Meestal een regio of naburige gemeente waar men weinig of geen binding mee heeft. En het brengt ook extra inspanningen met zich mee om lokaal nieuws te brengen… Lokale radio’s vroegen, toch de meesten, een bètere ontvangst in eigen streek, in hun vertrouwde zendgebied. Er werd niet meteen een extra groot zendbereik gevraagd. 

Andere extra en opgedrongen uitgaven zijn straks SABAM, billijke vergoeding, nieuwe zendmast, locatie, extra zender(s) én…huur. Noteer ook maar prijs voor de extra vergunning tot plaatsen van een mast. 

Tel samen en schrik vooral niet!

Is getekend Pieter Van Banden

Reacties kan je HIER lezen op RadioVisie én eigen reacties kan je ook zelf toevoegen!

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.