25-11-17

Het is zaterdag, dus daar is Caroline weer!

Het is zaterdag, dus daar is Caroline weer!

 

Het lijkt een (min of meer) vaste gewoonte te worden; als het zaterdag is dan is daar ook weer Radio Caroline op de middengolf. Het station is het hele weekend zowel te beluisteren op 648 kHz, vanaf de zendersite van Orfordness, als op 1368 kHz, de frequentie van Manx Radio.

6radiocaroline.jpg

Het programma komt live vanaf het eigen zendschip, de Ross Revenge voor anker in de Blackwater Estuary, tussen Maldon en West Mersea in Essex. Er zijn tegelijk ook trips naar het zendschip voor de Caroline-fans.

Voor Caroline gaat het om een speciaal weekend, waarin een dramatische verjaardag wordt herdacht. Precies dertig jaar geleden begaf de 90-meter hoge zendmast (archieffoto uit 1983 boven) het op de Ross, toen bijna heel het zendschip mee de dieperik in sleurend. Het was de hoogste mast die ooit op een schip werd gebouwd.

Dat feit wordt dan ook uitgebreid herdacht in de huidige programmering. Tal van bemanningsleden en dj’s die toen aan boord waren, vertellen nog eens hun verhaal. Omdat het eiland Man lange tijd de toevluchthaven van de Caroline-organisatie was, dit na het van kracht worden van de Marine Offences Act op 14 augustus 1967, een wet die medewerking aan Britse offshore stations verbood, wordt uitgezonden onder de naam Caroline North.

Deze tribune uitzendingen zijn te ontvangen vandaag zaterdag 24 november en morgen zondag 25 november van 08:30 uur tot 21:00 uur (UK tijd). Het station kan bereikt worden via mail op memories@radiocaroline.co.uk.

Het is voorlopig nog onduidelijk of het op de 648 kHz nog steeds gaat om testuitzendingen of de start van een reguliere programmering.

° Manx Radio
° Radio Caroline

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

16:54 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.