18-11-17

Radio Star doet het 36 uur met één schepen

Radio Star doet het 36 uur met één schepen

 

MFL-Herzele (Muziek Financiert Leven in Herzele), een samenwerking tussen Radio Star, gemeente Herzele en OCMW Herzele, zet zich dit jaar opnieuw in voor Herzeelse goede doelen. In 2016  bracht de eerste editie maar liefst 23.439 euro op. Dit jaar werd gekozen voor Herzeelse jeugdverenigingen. Dicht bij huis dus.

RadioStar-800x445.png.jpgd

Jeugdverenigingen werken met vrijwilligers. Hun budget is beperkt en wordt quasi volledig besteed aan de jeugd zelf. Ruimte voor een extra project of evenement is er niet. Maar liefst vijf Herzeelse jeugdverenigingen dienden daarom een project in, hopend op steun. Waarom zij een dossier indienden, komt men te weten tijdens de radiomarathon.

MFL-Herzele wordt ermee afgesloten op zaterdag 25 en zondag 26 november. Schepen Benjamin Rogiers, gesteund door zijn sidekicks Els Coppens en Caroline De Vadder, gaat de uitdaging aan om maar liefst 36 uur onafgebroken radio te maken. Tijdens de uitzending worden alle actievoerders en goede doelen ontvangen, ondertussen worden platen op verzoek gedraaid.

Luisteraars kunnen hun lievelingsnummers aanvragen door een vrije gift van minimaal 2,00 euro te doneren. De mogelijkheden daartoe worden tijdens de marathon uitgelegd. Of je ‘fietst’ nu al even naar Radio Star.

RadioVisie

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:02 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Over het nieuw frequentieplan

Over het nieuw frequentieplan

 

Gelezen op Mediamagazine.nl...

Vlaamse politiek ziet problemen in uitvoering nieuw frequentieplan

Diverse politieke partijen in Vlaanderen zien grote problemen opkomen bij de uitvoering van het nieuwe frequentieplan. De minister houdt echter voet bij stuk.

FM antennes-Vanop radio Pros mast Kerksken-22-9-2016.jpg

 

De Vlaamse mediaminister Sven Gatz is bezig met uitvoering van een nieuw radioplan voor Vlaanderen. In dit plan staat onder andere dat de FM-vergunningen van de landelijke commerciële radiozenders in Vlaanderen (Qmusic, Joe en Nostalgie) met vier jaar worden verlengd tot eind 2021. Wel zullen deze radiozenders vanaf september 2018 ook via DAB+ moeten gaan uitzenden. QMusic en Joe zijn hier inmiddels al mee begonnen.

Daarnaast wil minister Gatz het luisteraanbod in Vlaanderen verruimen met een nieuwe categorie radiozenders: commerciële netwerkradio’s. Hiervoor heeft de minister onlangs de radiozenders SBS Belgium, VBRO, Hit FM en StadsRadio Vlaanderen aangewezen.

In het nieuwe plan is er geen ruimte meer voor zogenoemde ketenradio-zenders. Radiozenders als TOPradio, Family Radio en Radio Maria maakte gebruik van diverse lokale radiofrequenties die samen een keten van frequenties vormde. Deze radiozenders zijn hun dekking via de FM per 1 januari 2018 kwijt.

Diverse radiozenders hebben inmiddels juridische stappen ondernomen tegen het besluit van minister Sven Gatz om geen frequentiepakket toe te kennen. Inmiddels zijn TOPradio, Radio Maria, ROXX, Club FM en Family Radio naar de Raad van State gestapt.

De Vlaamse politiek is nu bang dat het hele radiodossier een slangenkuil gaat worden. “De criteria waar de kandidaten voor de commerciële netwerkradio’s aan moesten aan voldoen zijn door de Vlaamse regering vastgelegd, maar de manier waarop die daarna naar concrete vragen zijn vertaald hebben onvoldoende wettelijke basis“, aldus Bart Caron, van de politieke partij Groen tegenover het Vlaamse dagblad De Morgen.

Caron is voorzitter van de mediacommissie. Ook de motivering die moet duidelijk waarom de ene kandidaat wel een frequentie krijgt en de andere niet schiet volgens Caron tekort. “De klagers zouden dus weleens gelijk kunnen krijgen.”

Wanneer dat gebeurt dreigt er volgens kenners een complete chaos. Een uitspraak van de Raad van State wordt pas over een aantal maanden verwacht. Op dat moment zijn de nieuwe netwerkzenders al in de lucht en zitten stations als TOPradio en Club FM al een aantal maanden zonder FM-frequenties. Wanneer de Vlaamse regering dan verplicht wordt om met erkenningen te schuiven dreigt dat een stroom aan schadeclaims op gang te brengen.

Ook de regeringspartijen CD&V en N-VA hebben volgens dagblad De Morgen hun bedenkingen geformuleerd bij het plan en hebben gevraagd de invoering van het plan uit te stellen totdat de uitspraak van de Raad van de State er is. De minister houdt echter voet bij stuk. “Nu ingrijpen en de lanceringsdatum voor de nieuw erkende radio’s met een paar maanden opschuiven kan niet meer. Ook dat zou tot schadeclaims kunnen leiden.“, aldus Gatz.

2139425045.6.jpg

 

Niet alleen de regionale commerciële radiozenders zitten met onduidelijkheid over hun toekomst. Ook een groot aantal lokale radiozenders heeft nog geen erkenning ontvangen van de minister. Ongeveer 75 lokale radiozenders wachten nog op een definitief besluit of zij vanaf 1 januari nog kunnen uitzenden. Voor een aantal frequenties zijn namelijk meerdere kandidaten. De minister heeft aangegeven dat eind november of uiterlijk begin december hierover meer duidelijk moet komen.

mediamagazine.nl.png

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Extra Gold praat met Hans Becker

Extra Gold praat met Hans Becker

 

Op Radio Extra Gold is vandaag, zaterdag 18 november om 15:00 uur, een special over de zeezender Veronica te horen. Jaap Jansen praat er uitgebreid met voormalig Veronica-medewerker Hans Becker over zijn periode bij het radiostation en over zijn nieuwe boek. ‘Hoe de wal het schip keerde, beelden uit de turbulente jaren 1970-1974’, staat boordevol foto’s gemaakt tijdens het markante bestaan van dit radiostation als zeezender.

extragoldlogo.png

In een speciale aflevering van de ‘Jaap Jansen Show’ vertelt de auteur hoe hij als medewerker van het Popjournaal en het Veronica-blad duizenden foto’s maakte van wat hij zag in de studio’s in Hilversum en aan boord van het zendschip. De babbel wordt aangevuld met radiofragmenten en de muziek van toen. Je hoort onder andere Colin Blunstone, Thijs van Leer, Sjef van Oekel, Lex Harding, Tom Mulder, Buffalo Springfield, The Beach Boys, Billy Preston, The Cats, Jim Croce, Jaap Dekker en Boudewijn de Groot.

Het boek verschijnt op 20 november.

° Radio Extra Gold
° Lees ook: Recensie: Veronica fotoboek van Hans Becker

JaapJanssen-HansBecker.png

   Jaap Jansen in gesprek met Hans Becker (Fotocredits: Swanet Vink – MediaPages)

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |