06-01-18

Duitsland:Wederom grote klus Broadcast Partners en Divicon

Duitsland:Wederom grote klus Broadcast Partners en Divicon

 

Broadcast Partners uit Terneuzen en Divicon Media hebben opnieuw een grote opdracht in Duitsland binnengesleept. Met ingang van 2018 gaan zij alle commerciële FM-zenders in de deelstaat Saksen-Anhalt exploiteren. Eerder sloot het bedrijf ook al een contract met de publieke omroep MDR af.

 

Sedert1 januari 2018 verzorgen Broadcast Partners en Divicon Media uit Leipzig de FM-uitzendingen van de commerciële zenders 89.0 RTL en Radio Brocken (verenigd in Funkhaus Halle). Vanaf april komen hier Radio SAW en Rockland bij (onderdeel van VMG Verlags- und Medien GmbH & Co). In totaal gaat het om 35 FM-zenders. Tevens wordt gekeken of zenders aangepast en verbeterd kunnen worden.

 

De afgelopen jaren verzorgde Media Broadcast de FM-uitzendingen van de vier commerciële radiozenders Echter besloot deze zenderexploitant haar analoge FM-zenders af te stoten, waarna de stations op zoek moesten naar een nieuwe zenderexploitant.

 

file_42114.jpg

 

Broadcast Partners en Divicon Media uit Leipzig werken samen aan de realisatie van dit FM-zenderpark. Broadcast Partners is grootaandeelhouder in Divicon Media en begeleidt het bedrijf met kennis, ervaring en beproefde concepten. Divicon Media verzorgt de etherdistributie voor diverse Duitse radiostations, inclusief aanvullende technische dienstverlening.

 

Eerder sloot ook de publieke omroep MDR een contract met Divicon Media voor de verzorging van haar zenderpark. Hierdoor gaan Broadcast Partners en Divicon Media alle regionale FM-zenders in de deelstaat Saksen-Anhalt exploiteren.

 

Vorige maand maakte ook Radio/Tele FFH, eigenaar van Hit Radio FFH, Planet Radio en Harmony FM in Hessen, bekend haar 56 FM-zenders te laten verzorgen door Broadcast Partners en Divicon Media.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.