16-11-17

RadioVisie met uitroepteken

RadioVisie met uitroepteken

 

‘RadioVisie is terug!’ Met uitroepteken. Het zijn niet hun woorden. Alhoewel… Maar zij zouden nooit een uitroepteken gebruiken. Een beetje blij zijn ze, lichtjes trots, maar ijdel niet.

 

1454329542.png

 

Ze zagen de voorbije weken hun terugkeer, met uitroepteken, diverse keren gemeld op sociale media. En daar zijn ze uiteraard content voor. Nog vrolijker werden ze toen enkele lokale en webradio’s vroegen of ze misschien ook een spotje hadden dat ze zouden kunnen uitzenden. Zomaar. Gratis. Uit sympathie. Mooi! En uiteraard hebben ze dat soort ‘infomercial’.

 

Peter Van Dam blikte er ooit eentje in, met de ‘Crunchy Granola Suite’ van Percy Faith als ‘dragend’ muziekje. Ze hebben de spot toevertrouwd aan Youtube. Niet enkel voor radiostations die ‘m willen gebruiken, maar ook voor de ‘gewone man’, de fan, de verzamelaar van alles wat met radio te maken heeft.

 

www.radiovisie.eu

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

09:47 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Nieuwe luisterspelen op NPO Radio1

NL:Nieuwe luisterspelen op NPO Radio1

 

Deze maand en ook wel volgende maand zijn zes nieuwe hoorspelen te horen op de landelijke publieke radiozender NPO Radio 1. De nieuwe literaire radiodrama-producties zijn vanaf 17 november wekelijks te beluisteren op Radio 1 op vrijdag om middernacht van 24.00 tot 00.30 uur.

 

logo npo radio 1.jpg

Het Letterenfonds verstrekte de schrijfopdracht en het NPO-fonds ondersteunde de productie van de hoorspelen, met als doel om jong talent te laten kennismaken met het radio-vak.

 

Om hen in te wijden in de wereld van het radiohoorspel kregen ze een workshop van Peter te Nuyl. Vervolgens zijn zij door AvroTros, Ntr en Vpro gekoppeld aan zes jonge, talentvolle regisseurs die er een hoorspel van 30 minuten van maakten.

 

Doel is om het radiodrama op NPO Radio 1 een literaire invalshoek te geven en daarbij jonge makers de kans te geven zich op nieuwe manieren te ontwikkelen. De nieuwe hoorspelen zijn daarna via de podcast te beluisteren. 

 

RadioNL (Martin Slijper)

luisterspel opnemen.jpg

n.v.d.r.

Onze Noorderburen noemen het 'Hoorspelen' bij ons zijn dat 'Luisterspelen'.Alleen op onze eigen radio is dat tegenwoordig eerder een uitzondering dat je zulke 'spelen' nog eens kan beluisteren op onze nationale radio,al waren ze vroeger enorm populair, men bleef er zelfs voor thuis!

- NPO Radio 1

 

 Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandy in Brussel signaleert nieuwe trend in CHR jingles

Brandy in Brussel signaleert nieuwe trend in CHR jingles

 

BRANDY_MNM_PERSBERICHT.jpg

 

Bij jingleproducent Brandy is Brussel signaleren ze een nieuwe trend op het gebied van CHR-jingles.

 

Stations gaan steeds meer op zoek naar een alternatief voor de snijdende soundeffects en dreunende beats. Maar tegelijk willen ze actueel én urban klinken. Daarom is SMACK TRAX gelanceerd. Een alternatief voor de eerder noizy CHR-vormgeving. Karaktervolle vocals en de strafste muzikale production values geven het pakket een klassevolle sound. De jingles zijn op maat gemaakt voor MNM, het jongerenstation van de publieke omroep VRT in België.

 

Het station bestelde en kreeg 5 nieuwe cuts uit de reeks SMACK TRAX evenals nieuwe jingles voor nieuws, weer en verkeer. MNM brengt de hedendaagse hits en veel informatie voor en door jongeren.

 

Jingleweb.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |