15-11-17

Radio PROS zamelt geld in voor Loena

Radio PROS zamelt geld in voor Loena

 

Op zaterdagmorgen 7 oktober j.l. werd in de Ontbijtradio 'Callebaut & Bakker' tussen 9 en 12 een liefdadigheidsactie in gang geschoten en dat ten voordele van Loena bij lokale Radio P.R.O.S.

 

4089668681.jpg

Loena hier na 3 weken in het gespecialiseerde ziekenhuis

 

Het meisje Loena werd getroffen door een onfortuinlijk ongeluk. Ze vocht meerdere weken voor haar leven en moet nu nog steeds revalideren. Dat kost geld, veel geld... en daarom gaan ze dus geld inzamelen... veel geld!

3579041091.jpg

Tom Callebaut, Jan Backer, Nora Matthys en Loena's ouders Jennice en Danny. Foto: emd (Het Nieuwsblad)

 

'Loena' het kleine meisje van 22 maanden oud die...in het water sukkelde en er maar uit gehaald werd na een 20-tal minuten.Wonder boven wonder leefde het meisje nog al was ze in coma.De dokters hebben er meteen alles aan gedaan om de lieveling terug bij bewustzijn te brengen.Dat lukte gelukkig wonderwel en het kleintje is volop aan het revalideren.Of er echt blijvende schade is opgelopen weten de ouders (DJ Danny Van Mechelen en Jennice Dietens) maar binnen een maand op zes.Alzo vertelden ze dat 'live' aan de luisteraars zelf.Beide ouders houden zich bijzonder sterk en zijn er vast van overtuigd dat Loena terug volledig zal herstellen.Het is nu al een wonder dat het schattige meisje het ongeluk overleefde.

Nu kost zo'n opvang en revalidatie in speciale centra enorm veel geld.Akkoord,de verzekering en de mutualiteit betalen (grotendeels) de medische zorgen van Loena terug.Maar ...zoals u kan denken ook niet alles! Ook de aanpassingen die thuis moeten gebeuren kosten handenvol geld.Daarom wil lokale radio P.R.O.S. (samen met zijn vele luisteraars) ook zijn/hun steentje bijdragen.Trouwens vader Danny (Van Mechelen) is ook DJ bij de lokale radio PROS.Wat  echter niet kan vergoed worden is het menselijke leed dat ondertussen beide ouders moeten ondergaan.

 

Blind en doof

We wonen in de jachthaven in Willebroek. Plots sukkelde ze in het water , zegt Danny, Loena's vader. Omdat onze dochter een tijd in het water heeft gelegen, heeft ze zware hersenschade opgelopen. In het ziekenhuis hebben dokters haar vijftig minuten gereanimeerd vooraleer er opnieuw een hartslag was. Met behulp van machines kon ze dan pas opnieuw ademen. Nadien werd ze overgebracht naar het UZ in Edegem, waar ze vier weken op intensieve heeft gelegen. Na een paar dagen werd Loena wakker uit haar coma en kon ze zelfstandig ademen. Maar ze was ze blind en doof. De dokters hadden er niet zo'n goede hoop op, maar uiteindelijk zijn gelukkig haar zicht en gehoor teruggekomen. Onze Loena is een echte vechter. Haar grote probleem is nog steeds haar motoriek, die tot zo goed als nul is gereduceerd. Daarvoor moet ze zeker komend jaar in een revalidatiecentrum doorbrengen.

 

Danny beloofde ook dat Luna zeker zal aanwezig zijn op 17 december op de Kerstshow van radio P.R.O.S. (vorig jaar was ze er ook bij).De aanwezigen zullen alzo zelf eens kunnen kennismaken met haar.

 

naamloos.png

 

Ondertussen is er ook al een speciale website op het internet geplaatst die de naam kreeg toebedeeld van 'Wakkere Wijven' waar je heel wat meer te weten komt over deze mooi opgezette actie.Eigenaardige titel in ieder geval voor een liefdadigheidsinitiatief maar als je wil weten van waar het idee komt moet je zeker de website raadplegen, er zit een heel verhaal achter verscholen.

 

2038697444.7.jpg

 

Uiteraard kan de luisteraar ook naar de studio bellen via 070/22.22.50 op zaterdagmorgen tussen 9-12 en u bent meteen in de zaterdagse 'Callebaut & Bakker'.

Ondertussen werd er talrijke donaties gedaan.De actie gaat zeker door tot  zaterdag 2 december.En de dag daarop kan de luisteraar ook kennismaken met Loena zelf tijdens de jaarlijkse Kerstshow.Overigens is de zaal bijna volledig gevuld ... de laatste 30 kaarten kunnen nog de deur uit...wil je er nog bij zijn, vlug zijn is nu de boodschap !

Lees ook: Radio PROS gaat geld inzamelen voor Loena (14/10/2017)

 

affiche-kerstshow-2017-thumb.png

 

Tijdsbalkje rood.gif

10:58 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.