24-11-17

NL:En nu eens nieuws over...het nieuws

NL:En nu eens nieuws over...het nieuws

 

Goed nieuws voor radiostations met een smalle beurs, die toch een professionele nieuwsvoorziening op hun zender willen laten horen: Het Radionieuws gaat beginnen met kant en klare nieuwsbulletins.

 

De nieuwsbulletins worden 18 keer per etmaal ververst.

 

Voor de honderden internetradiostations en heel veel lokale, regionale en zelfs landelijke (publieke en commerciële) radiostations kan dit een enorme besparing opleveren en/of een probleem oplossen omdat Novum, onderdeel van ANP, stopt.

 

Een van de initiatiefnemers van Het Radionieuws, Ewald van Liempt, legt uit: “Veel radiostations maken nu gebruik van de nieuwsvoorziening van Novum, die ongeveer evenveel verse bulletins per dag aanlevert als wij. Maar hun service stopt aan het eind van dit jaar. Wij kregen signalen uit de markt dat er behoefte is aan een kwalitatief hoogwaardige nieuwsvoorzieining, die het gat dat nu onstaat, direct kan opvullen.

 

Vergelijkbare nieuwsdiensten van de NOS en het ANP zijn voor veel vooral kleine radiostations financieel niet haalbaar of simpelweg niet bereikbaar, aangezien bijvoorbeeld de NOS geen bulletins levert aan niet-publieke zenders.

 

file_44615.jpg

 

Het Radionieuws geeft op Hetradionieuws.nl) aan, dat alle radiozenders die haar nieuwsbulletins willen laten horen, deze ook kunnen afnemen. Of de stations nu groot of klein zijn; publiek of commercieel; uitzenden via internet, DAB+, kabel en/of FM; iedereen is welkom. En alle klanten krijgen behalve de bulletins voor het hele uur er ook ieder uur de headlines gratis bij.

 

Voor het lezen van die bulletins wordt gebruik gemaakt van een club ervaren nieuwslezers/radiomakers, waar Van Liempt er zelf ook één van is. De kosten zijn veel lager dan het ANP. Lokale zenders betalen een vast bedrag van € 37 per maand; regionale omroepen € 97 en internetstations € 27. Voor (semi-)landelijke omroepen heeft het bedrijf tarieven op aanvraag.

 

- Het Radionieuws

microfoon radiostudio.jpg

RadioNL (Martin Slijper)

 Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.