15-11-17

Radio PROS zamelt geld in voor Loena

Radio PROS zamelt geld in voor Loena

 

Op zaterdagmorgen 7 oktober j.l. werd in de Ontbijtradio 'Callebaut & Bakker' tussen 9 en 12 een liefdadigheidsactie in gang geschoten en dat ten voordele van Loena bij lokale Radio P.R.O.S.

 

4089668681.jpg

Loena hier na 3 weken in het gespecialiseerde ziekenhuis

 

Het meisje Loena werd getroffen door een onfortuinlijk ongeluk. Ze vocht meerdere weken voor haar leven en moet nu nog steeds revalideren. Dat kost geld, veel geld... en daarom gaan ze dus geld inzamelen... veel geld!

3579041091.jpg

Tom Callebaut, Jan Backer, Nora Matthys en Loena's ouders Jennice en Danny. Foto: emd (Het Nieuwsblad)

 

'Loena' het kleine meisje van 22 maanden oud die...in het water sukkelde en er maar uit gehaald werd na een 20-tal minuten.Wonder boven wonder leefde het meisje nog al was ze in coma.De dokters hebben er meteen alles aan gedaan om de lieveling terug bij bewustzijn te brengen.Dat lukte gelukkig wonderwel en het kleintje is volop aan het revalideren.Of er echt blijvende schade is opgelopen weten de ouders (DJ Danny Van Mechelen en Jennice Dietens) maar binnen een maand op zes.Alzo vertelden ze dat 'live' aan de luisteraars zelf.Beide ouders houden zich bijzonder sterk en zijn er vast van overtuigd dat Loena terug volledig zal herstellen.Het is nu al een wonder dat het schattige meisje het ongeluk overleefde.

Nu kost zo'n opvang en revalidatie in speciale centra enorm veel geld.Akkoord,de verzekering en de mutualiteit betalen (grotendeels) de medische zorgen van Loena terug.Maar ...zoals u kan denken ook niet alles! Ook de aanpassingen die thuis moeten gebeuren kosten handenvol geld.Daarom wil lokale radio P.R.O.S. (samen met zijn vele luisteraars) ook zijn/hun steentje bijdragen.Trouwens vader Danny (Van Mechelen) is ook DJ bij de lokale radio PROS.Wat  echter niet kan vergoed worden is het menselijke leed dat ondertussen beide ouders moeten ondergaan.

 

Blind en doof

We wonen in de jachthaven in Willebroek. Plots sukkelde ze in het water , zegt Danny, Loena's vader. Omdat onze dochter een tijd in het water heeft gelegen, heeft ze zware hersenschade opgelopen. In het ziekenhuis hebben dokters haar vijftig minuten gereanimeerd vooraleer er opnieuw een hartslag was. Met behulp van machines kon ze dan pas opnieuw ademen. Nadien werd ze overgebracht naar het UZ in Edegem, waar ze vier weken op intensieve heeft gelegen. Na een paar dagen werd Loena wakker uit haar coma en kon ze zelfstandig ademen. Maar ze was ze blind en doof. De dokters hadden er niet zo'n goede hoop op, maar uiteindelijk zijn gelukkig haar zicht en gehoor teruggekomen. Onze Loena is een echte vechter. Haar grote probleem is nog steeds haar motoriek, die tot zo goed als nul is gereduceerd. Daarvoor moet ze zeker komend jaar in een revalidatiecentrum doorbrengen.

 

Danny beloofde ook dat Luna zeker zal aanwezig zijn op 17 december op de Kerstshow van radio P.R.O.S. (vorig jaar was ze er ook bij).De aanwezigen zullen alzo zelf eens kunnen kennismaken met haar.

 

naamloos.png

 

Ondertussen is er ook al een speciale website op het internet geplaatst die de naam kreeg toebedeeld van 'Wakkere Wijven' waar je heel wat meer te weten komt over deze mooi opgezette actie.Eigenaardige titel in ieder geval voor een liefdadigheidsinitiatief maar als je wil weten van waar het idee komt moet je zeker de website raadplegen, er zit een heel verhaal achter verscholen.

 

2038697444.7.jpg

 

Uiteraard kan de luisteraar ook naar de studio bellen via 070/22.22.50 op zaterdagmorgen tussen 9-12 en u bent meteen in de zaterdagse 'Callebaut & Bakker'.

Ondertussen werd er talrijke donaties gedaan.De actie gaat zeker door tot  zaterdag 2 december.En de dag daarop kan de luisteraar ook kennismaken met Loena zelf tijdens de jaarlijkse Kerstshow.Overigens is de zaal bijna volledig gevuld ... de laatste 30 kaarten kunnen nog de deur uit...wil je er nog bij zijn, vlug zijn is nu de boodschap !

Lees ook: Radio PROS gaat geld inzamelen voor Loena (14/10/2017)

 

affiche-kerstshow-2017-thumb.png

 

Tijdsbalkje rood.gif

10:58 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

MARIA ANTCIPEERT OP VERDWIJNEN VAN DE FM

MARIA ANTCIPEERT OP VERDWIJNEN VAN DE FM

 

- En gaat daarom bij de luisteraars langs 

 

Topradio is uiteraard niet het enige netwerk in Vlaanderen dat straks (bijna helemaal) uit de FM-ether verdwijnt. Dat is net zo goed van toepassing voor Club FM, Family Radio en… Radio Maria. Hoe zij tegen deze nieuwe ontwikkeling aankijken, vertelt priester-directeur Karlo Tyberghien in Kerknet. 

 

Radio Maria.pngHij reageert in elk geval sereen en constructief. Een eigen helpdesk die de DAB+-toestellen, waar Radio Maria straks op te beluisteren zal zijn, bij de mensen thuis gaat installeren. Faut le faire! Het artikel is een weerslag van het interview eergisteren op Radio 1 in het programma ‘De Bende van Annemie’ (herbeluisteren via radioplus.be - 20 september, omstreeks 11:15 uur). Tyberghien claimt 100.000 dagelijkse luisteraars in Vlaanderen. Er wordt wel vaker lachend gedaan over Radio Maria, maar met een wereldwijde organisatie in zeventig landen zijn dat heus geen (radio-)uilen. Denk ik dan. 

 

 

En dat klopt zeker wat Karlo Tyberghien betreft. Ik was ooit met hem te gast bij Marcel Vanthilt in zijn programma Villa Vanthilt. Het was de zomer van 2012. Marcel & Co hadden hun tenten opgeslagen op de Grote Markt van Ieper. Eind juli startte Radio 19, waarvan ik projectleider was. Eerst als evenementenzender vanuit Bissegem, tijdelijk op FM en via internet. Maar één volle dag zonden we ook uit via het zendschip de Jenny Baynton, op middengolf. De redactie van het programma vond dat een bijzonder interessant thema en ik mocht het live in prime time gaan uitleggen. 

 

In dezelfde uitzending was ook de directeur van Radio Maria te gast. De zender was toen net begonnen op de frequenties van het ter ziele gegane Exqi FM. Voor en na het programma zaten we een tijdlang samen in het foyer. Acteurs Geert Hunaerts, Peter Van Asbroeck en Gilles De Schryver waren er ook. Uiteraard werden er heel wat boompjes opgezet, niet in het minst over radio. En Karlo bewees zeker zijn wereld te kennen en te weten waar hij mee bezig was. Hij geloofde rotsvast in zijn project. Sinds die dag keek en luisterde ik trouwens anders naar Maria. 

 

Tegen de ongeschreven en de geschreven wetten van het moderne radiomaken wordt er continu stevig gezondigd (om in de juiste terminologie te blijven), maar Maria weet welke hun doelgroep is en bereikt die ook. En zonder twijfel is dat nog steeds belangrijk. Het belangrijkst! 

 

Met dank aan Rudy De Saedeleir 

 

Jean-Luc Bostyn

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

TOPradio:Crowdfundingproject voor DAB+-uitzendingen

TOPradio:Crowdfundingproject voor DAB+-uitzendingen

 

Onze Vlaamse commerciële radiozender TOPradio is een crowdfundingproject gestart om ook vanaf volgend jaar digitale uitzendingen via de ether (DAB+) te kunnen verzorgen.
Dit heeft de radiozender bekend gemaakt.

Klembord01.jpg

Zoals eerder al bekend was geworden verliest de commerciële radiozender vanaf 1 januari aanstaande haar etherfrequenties in Vlaanderen. De zender is dan alleen nog te ontvangen via de digitale ether (DAB+). Aangezien het uitzenden via DAB+ geld kost probeert de radiozender haar luisteraars in stelling te brengen om deze kosten gedeeltelijk mee te financieren.

De voorbije jaren werden de DAB+ distributiekosten betaald met de (regionale) FM-reclame-inkomsten. Deze inkomsten vallen, door de recente overheidsbeslissing, vanaf januari 2018 volledig weg. Volgens de radiozender kost het uitzenden via DAB+ ongeveer 75.000 euro per jaar.

Daarnaast gaat de radiozender het gebruik van digitale radio’s onder de Vlamingen promoten. Momenteel zou nog maar zes proces van de inwoners in Vlaanderen beschikken over een DAB+-toestel.

Om de kosten voor de digitale etheruitzendingen op te hoesten vraagt de radiozender haar luisteraars om de digitale etheruitzendingen mee te financieren middels een crowdfundingproject. Luisteraars die meer dan 250 euro in het fonds inleggen krijgen zelfs een DAB+-radio van de radiozender. Inmiddels heeft de actie al bijna 7000 euro opgehaald. Meer informatie over het project vind je hier.

De radiozender heeft eerder al een petitie in het leven geroepen voor behoud van haar FM-frequenties. Deze petitie is door meer dan 70.000 luisteraars ondertekend.

De radiozender heeft inmiddels het besluit van de Belgische minister van media, Sven Gatz, aangevochten bij de Raad van State. Ook de radiozenders Family Radio, Club FM en Radio Maria gaan het besluit aanvechten.

Mediamagazine.nl

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |