25-11-17

Radio2:De Pré Historie van morgen 26 november 2017

Radio2:De Pré Historie van morgen 26 november 2017

 

 Voorstelling van de tien nieuwe sixties cd's van De Pré Historie, plus een wedstrijd waarmee je deze cd-box met 200 jaren '60-hits mét bijbehorend boekje over de boeiendste gebeurtenissen van de golden sixties kan winnen !

Morgen-zondag 26 november 2017- brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van  de 4e week van november 1964 (53 jaar geleden), van de 4e week van november 1974 (43 jaar terug), van de 4e week van november 1984 (33 jaar geleden), en van de 4e week van november 1994 (23 jaar geleden).

 

3848709966.jpg

 

Enkele opvallende hits van 53 jaar geleden waren: Where Did Our Love Go van The Supremes, Als De Zomer Weer Voorbij Zal Zijn van Will Tura, en Such A Night door Elvis Presley, alle drie songs die ook op de nieuwe De Pré Historie cd van het jaar 1964 staan. Verder hoor je minister van defensie PW Segers over de Belgische militaire actie in Kongo waarbij para's meer dan 2.000 blanken bevrijdden uit de handen van de rebellen, getuigenissen van gerepatrieerde Belgen die werden gevangen gehouden en verkracht door de rebellen, en reporter Maurice De Wilde die exact 1 jaar na de moord op de Amerikaanse president John F Kennedy in Dallas, naar die Texaanse stad ging en daar de burgemeester interviewde.

Ace met How Long, Conny Vandenbos met Roosje M'n Roosje, en Longfellow Serenade van Neil Diamond waren enkele van de straffe platen in de 4e week van november 1974. Verder hoor je inwoners van Rumbeke over de desastreuze gevolgen van de overstroming in hun gemeente, scholieren die vrijwillig hielpen bij het rooien van de aardappelen, een landbouwer over de oogstmoeilijkheden, en de trainer van een Antwerpse zwemclub over het nieuwe olympische zwembad in de stad.

Na 11 uur nieuws en hits van de 4e week van november 1984 met minister van verkeer De Croo over de kritische doorlichting van de Belgische spoorwegen, een reactie van de spoorbonden op die kritiek, en vergiftigd grondwater in Kruishoutem. Enkele hits van 33 jaar geleden waren: Smooth Operator van Sade, Shout To The Top van The Style Council, en Purple Rain van Prince.

Daarna terug naar de 4e week van november 1994 met de moeizame onderhandelingen bij de vorming van de gemeenteraad in de stad Antwerpen, de nieuwe overdekte karting van Mike Van Hooydonck, en de vraag of de Sint te vroeg in het land was ? Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Crocodile Shoes van Jimmy Nail, All I Wanna Do van Sheryl Crow, en Dromen Zijn Bedrog van Marco Borsato.

 

3797016920_35.png

 

De platenspeellijst

Do wah diddy diddy - MANFRED MANN
Where did our love go - THE SUPREMES
(There's) Always something there to remind me - SANDIE SHAW
Als de zomer weer voorbij zal zijn - WILL TURA
I should have known better - THE BEATLES
Hello Dolly - LOUIS ARMSTRONG
Ma vie - ALAIN BARRIèRE
Such a night - ELVIS PRESLEY
Swinging on a star - SPOOKY & SUE
How long - ACE
Sad sweet dreamer - SWEET SENSATION
Roosje m'n roosje - CONNY VANDENBOS
Traffic Jam - SAILOR
Longfellow serenade - NEIL DIAMOND
El bimbo - CHOCOLAT'S
Freedom - WHAM!
Treat her like a lady - THE TEMPTATIONS
Smooth operator - SADE
Waarom - ANN CHRISTY
Shout to the top - THE STYLE COUNCIL
Purple Rain - PRINCE
Dromen zijn bedrog - MARCO BORSATO
Crocodile shoes - JIMMY NAIL
All I wanna do - SHERYL CROW
Sure - TAKE THAT
Complainte pour Sainte Cathérine - JO LEMAIRE & CARMEL MC COURT
Freak's elevation party - POP IN WONDERLAND

 

Vespa%20Guy%2002.jpg

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

4284835628.2.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

3902682830.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.