09-11-17

Topradio start crowdfunding campagne

Topradio start crowdfunding campagne

 

Topradio, moeten we het eigenijk nog herhalen (?), verdwijnt per 1 januari 2018 van de FM. Internet en DAB+ blijven over. Is het eerste quasi gratis, dan is dit voor de tweede digitale mogelijkheid, een totaal ander verhaal. Er moet immers een contract worden gesloten met Norkring. De enige partij in Vlaanderen die DAB+ mag beheren. En de Noren zijn niet per definitie een liefdadigheidsinstelling.

 

Zenders die gedwongen migreren naar DAB+ kijken dan ook tegen een flinke extra factuur aan. Daarom gingen er eerder stemmen op om de overheid te vragen naar subsidies. Niet enkel in het geval van Topradio, maar de gehele sector die straks opgezadeld zit met extra kosten, kijkt richting Brussel. “OK, als we moeten, dan kunnen we niet anders dan ons erbij neerleggen, maar help ons dan financieel op weg aub”. Iets in die aard. Maar dat kan niet, mag zelfs niet. Dat liet Minister van Media Sven Gatz gisterenochtend zelf optekenen tijdens zijn passage bij Topradio, in het ochtendprogramma van Jeroen en Koen.

IMG_1485-wMt1-wrRv9-800x445.jpg

Europa laat geen overheidssteun toe aan privé initiatieven. Daarom maakt de minister zich ook zorgen over het voortbestaan van Bruzz, in de hoofdstad. De opvolger van FM Brussel. Dat Vlaamse project leeft nagenoeg uitsluitend van de centen die de overheid hen toestopt. Straks mag dat misschien niet meer. Of het radiostation daarmee verdwijnt is een ander verhaal. Alternatieve constructies kunnen gezocht worden. Noem het een achterpoortje.

Dat achterpoortje, wat heet, het is eerder een reddingsboei, gooit Topradio aanstaande maandag 13 november zelf uit. Met flink wat klaroengeschal zal dan immers een grote crowdfunding actie van start gaan. Tegenwoordig vaak een laatste, maar ook geslaagd initiatief om de financiële eindjes aan elkaar te knopen. Power to the people. Als het ware. Met de eindejaarsdagen in vooruitzicht weten de fans van Topradio waarmee ze hun zender een plezier kunnen doen.

Als er dan nog maar genoeg centen overblijven om zelf een DAB+-ontvanger te kopen om te kunnen blijven luisteren.

RadioVisie

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.