19-11-17

Radio2:De Pré Historie van vandaag 19 november 2017

Radio2:De Pré Historie van vandaag 19 november 2017

 

Vandaag-zondag 19 november 2017- brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 3e week van november 1961 (56 jaar geleden), van de 1e week van november 1971 (46 jaar terug), van de 2e week van november 1981 (36 jaar geleden), en van de 2e week van november 1991 (26 jaar geleden).

 

3848709966.jpg

 

Enkele opvallende hits van 56 jaar geleden waren: Hello Mary Lou door Ricky Nelson, Johnny Remember Me door Johnny Leyton (recent in het Nederlands opgenomen door Guido Belcanto), en Let The Four Winds Blow door de onlangs overleden Fats Domino. Verder hoor je minister van buitenlandse zaken Paul-Henri Spaak die in de VN in New York de verdediging van ons land in de affaire Congo op zich nam, de invoering van de voorrang van rechts, de vraag of meisjes 56 jaar geleden in het openbaar mochten roken, en of Brusselaars toen het liefst met de bus of met de tram reden, en ook nog regisseur Andrew Marton over de verfilming van D-Day als The Longest Day.

 

Mamy Blue van The Pop Tops, Spanish Harlem door Aretha Franklin, en Here’s To You door Joan Baez waren enkele van de straffe platen in de 3e week van november  1971. Verder hoor je Serge Snoeck over de oorsprong van Snoeck’s Almanak, kleinkinderen over hun grootouders, Chriet Titulaer in het controlecentrum in Pasadena tijdens de vlucht van de Mariner 9, en de weg vragen naar Manneken Pis in Brussel.

 

Na 11 uur nieuws en hits van de 3e week van november 1981 met reporter Kris Borms over belastingfraude door de bank Paribas, president Reagan over de verwijdering van kernwapens in Europa, een reactie daarop door de Sovjet-krant Pravda, en John McEnroe die uithaalde naar de umpire tijdens een tenniswedstrijd in Wimbledon. Enkele hits van 36 jaar geleden waren: Let’s Groove van Earth, Wind & Fire, Tainted Love door Soft Cell, en Cha Cha Cha van Raymond.

 

Daarna terug naar de 3e week van november 1991 met Frank Deboosere over de natste novembermaand van de 20e eeuw, problemen met het niet opdagen van voorzitters en bijzitters in Antwerpse stembureaus, de Zaïrese president Mobutu pleitte in een interview schuldig voor de economische chaos in zijn land, en de universiteit van Gent waarschuwde voor tandpasta die schadelijk kon zijn voor mensen met aften. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Something Got Me Started van Simply Red, Ga Met Me Mee door Bart Van Den Bossche, en Crucified door Army Of Lovers.

 

3797016920_35.png

 

De platenspeellijst

Hit the road Jack - RAY CHARLES
Hello Mary Lou - RICKY NELSON
Let the four winds blow - FATS DOMINO
You don't know - HELEN SHAPIRO
Little sister - ELVIS PRESLEY
Batje Vier - HET COCKTAIL TRIO
Johnny remember me - JOHN LEYTON
La bamba - LOS MACHUCAMBOS
Freedom come, Freedom go - THE FORTUNES
Spanish Harlem - ARETHA FRANKLIN
Mamy Blue - POP TOPS
De peulschil - LAMP, LAZARUS EN KRIS
Soldiers who want to be heroes - ROD McKUEN
Only lies - GREENFIELD & COOK
Here's to you - JOAN BAEZ
House of the king - FOCUS
Should I do it - THE POINTER SISTERS
Let's groove - EARTH WIND & FIRE
Cha cha cha - RAYMOND VAN HET GROENEWOUD
Tainted love - SOFT CELL
Why tell me why - ANITA MEYER
Every little thing she does is magic - THE POLICE
Super Freak - RICK JAMES
De Ebbenhout blues - WIGBERT
Crucified - ARMY OF LOVERS
Burbujas de amor - JUAN LUIS GUERRA
Something got me started - SIMPLY RED
Don't you know - THE SCABS
Fall at your feet - CROWDED HOUSE
Ga met me mee - BART VAN DEN BOSSCHE
 

Fats Domino.jpg

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

4284835628.2.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

3902682830.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.