16-11-17

NL:Nieuwe luisterspelen op NPO Radio1

NL:Nieuwe luisterspelen op NPO Radio1

 

Deze maand en ook wel volgende maand zijn zes nieuwe hoorspelen te horen op de landelijke publieke radiozender NPO Radio 1. De nieuwe literaire radiodrama-producties zijn vanaf 17 november wekelijks te beluisteren op Radio 1 op vrijdag om middernacht van 24.00 tot 00.30 uur.

 

logo npo radio 1.jpg

Het Letterenfonds verstrekte de schrijfopdracht en het NPO-fonds ondersteunde de productie van de hoorspelen, met als doel om jong talent te laten kennismaken met het radio-vak.

 

Om hen in te wijden in de wereld van het radiohoorspel kregen ze een workshop van Peter te Nuyl. Vervolgens zijn zij door AvroTros, Ntr en Vpro gekoppeld aan zes jonge, talentvolle regisseurs die er een hoorspel van 30 minuten van maakten.

 

Doel is om het radiodrama op NPO Radio 1 een literaire invalshoek te geven en daarbij jonge makers de kans te geven zich op nieuwe manieren te ontwikkelen. De nieuwe hoorspelen zijn daarna via de podcast te beluisteren. 

 

RadioNL (Martin Slijper)

luisterspel opnemen.jpg

n.v.d.r.

Onze Noorderburen noemen het 'Hoorspelen' bij ons zijn dat 'Luisterspelen'.Alleen op onze eigen radio is dat tegenwoordig eerder een uitzondering dat je zulke 'spelen' nog eens kan beluisteren op onze nationale radio,al waren ze vroeger enorm populair, men bleef er zelfs voor thuis!

- NPO Radio 1

 

 Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.