03-11-17

Mr Blue Sky van ELO nummer 1 in Top 70 van de jaren 70

Mr Blue Sky van ELO nummer 1 in Top 70 van de jaren 70

 

De strijd is alweer gestreden, de stemmen geteld en het resultaat bekend. Voor het eerst in de geschiedenis van de ‘Top 70 van de jaren ‘70’ staat Electric Light Orchestra helemaal bovenaan met ‘Mr. Blue Sky’.

70_top3.png

De Top 10

  1. 1-ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA - Mr. Blue Sky
  2. 2-STEVE HARLEY & COCKNEY REBEL - Sebastian
  3. 3-DEEP PURPLE - Child in time
  4. 4-BARRY WHITE - You're the first, the last, my everything
  5. 5-QUEEN - Bohemian Rhapsody
  6. 6-ABBA - Dancing queen
  7. 7-THE EAGLES - Hotel California
  8. 8-IKE & TINA TURNER - Nutbush city limits
  9. 9-DIRE STRAITS - Sultans of swing
  10. 10-FLEETWOOD MAC - Go your own way

Lees er HIER meer over via de website van Radio2 

Radio2

Tijdsbalkje rood.gif

19:51 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Simone Weimans vaste presentator 'Met het Oog op Morgen'

NL:Simone Weimans vaste presentator 'Met het Oog op Morgen'

 

Zelf ben ik sedert de jaren '70 een verwoed luisteraar van de Nederlandse programma op NPO Radio1.Ik steek dat niet onder stoelen of banken...Zelden mis ik een aflevering.Bovendien kan je het ook terug ((of her) beluisteren natuurlijk (wat vroeger het geval wel niet was).

 

Simone Weimans wordt de nieuwe presentator van het Radio 1 programma “Met het Oog op Morgen.” Weimans was de afgelopen periode al regelmatig als invaller te horen. Daarnaast presenteert ze het NOS Journaal op televisie.“Ik vind het heel erg bijzonder dat ik dit mag doen en het is ook een enorme eer,” zo vertelt Weimans.

 

file_49983.jpg

 

Een enorme eer om bij zo’n bijzonder radioprogramma te mogen werken. Op 3 november om klokslag 11 uur is mijn eerste officiële uitzending op de vrijdag. Ik heb er heel erg veel zin in.

 

Ondanks dat Weimans de afgelopen jaren vooral op tv te zien was, is radio niet nieuw voor haar. In het verleden presenteerde ze voor de VARA op radio 1 al diverse programma’s.

 

Marion van de Wouw, chef Eindredactie Radio bij de NOS: "Simone is altijd een radiodier geweest. Ze heeft een prachtige stem en is een persoonlijkheid achter de microfoon. Ik ben heel trots dat ze deel gaat uitmaken van het team van vaste Oog-presentatoren."

 

file_16765.jpg

RadioNL (Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VRT:Innovatieprojecten op rond nieuws op maat en hybride radio

VRT:Innovatieprojecten op rond nieuws op maat en hybride radio

 

De VRT heeft groen licht gekregen van de Europese Commissie voor 5 innovatieprojecten: MediaRoad, CPN, MARCONI, HRadio en Content4All. De meeste projecten zullen in samenwerking met andere Vlaamse en internationale partners tot stand komen. De VRT gaat aan de slag met 2,4 miljoen euro, 1,7 miljoen euro gaat naar meerdere Vlaamse partners.

 

PIXIS_HERO-e1400669170956-700x456.jpg

 

MediaRoad is een internationaal vervolg op het succesvolle Sandbox, een samenwerking waarbij groeibedrijven een innovatieproject kunnen realiseren samen met de VRT. Ook de BBC en Rai zullen er deel van uitmaken. 

 

Iedere persoon heeft zijn/haar bioritme en interesses. Het idee achter het project CPN is om met deze informatie op elk moment van de dag nieuws op maat te brengen. Als je 's morgens bijvoorbeeld graag nieuws over het buitenland hoort op de radio, kan je bij het thuiskomen aanvullend het nieuws bekijken dat je nog niet gezien hebt. 

 

MARCONI heeft als doel de ervaring van radio te versterken en meer engagement te creëren door radio interactief en gepersonaliseerd te brengen. Door middel van een specifiek geautomatiseerd platform zal de radiomaker bij interacties met de luisteraars beter ondersteund worden en beter kunnen reageren op het publiek. De luisteraars zullen altijd feedback krijgen, wat leidt tot een grotere verbondenheid. 

 

Het project HRadio onderzoekt hoe live radio gecombineerd kan worden met diensten die volledig gepersonaliseerd zijn, zoals Spotify. In dit concept van hybride radio past ook bijvoorbeeld de personalisatie van verkeersberichten. 

 

Content4All wil content meer toegankelijk maken voor de gebarentaalgemeenschap door een geautomatiseerde vorm van gebarenondertiteling te voorzien op lange termijn. Een eerste doelstelling bestaat erin een lowcost oplossing te vinden met een menselijke tolk, zoals een studio op te zetten in zijn/haar huiskamer en daar de opnames te laten plaatsvinden. Een tweede doelstelling is om naar een soort 3D-model te werken van een menselijke tolk. 

 

De Redactie

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |