13-11-17

NL:Classic FM niet meer via DAB+

NL:Classic FM niet meer via DAB+

 

 

Pech voor de Vlamingen die houden van klassieke muziek en die wonen in het grensgebied met Nederland (en met een buitenantenne wel een ietsje verder) én luisteren via DAB+.

 

naamloos.png

 

De eigenaar van Classic FM  heeft de zender op 1/11 j.l. uit het DAB+ aanbod gehaald wegens te lage luistercijfers ten opzichte van het bereik. Wat vooral opvalt is dat enkele andere zenders (die allen onder Talparadio vallen) op DAB+ een hogere bitrate hebben gekregen. De vrijgekomen ruimte - 64 kbps in dit geval- van Classic FM is herverdeeld en aan zenders als Veronica en Radio 10 toebedeeld. Toch zijn ook die laatste twee in een hogere kwaliteit via de satelliet en bij Canal Digitaal te beluisteren en dat geldt al helemaal voor Classic FM dat via de Astra 3 (23,5° Oost) satelliet wél beschikbaar blijft in heel Nederland én Europa  (en dus ook in Vlaanderen) met bovendien een stabieler ontvangstbereik. De uitzendingen zijn bovendien FTA en dus te ontvangen zonder abonnement door iedere bezitter van een schoteltje.Via de satelliet is sprake van een bitrate van wel 192 kbps (MPEG audio) voor alle commerciële radiozenders.

 

Ook Classic FM - UK via de satelliet te ontvangen

 

Naast de Nederlandse Classic FM is - voor wie een ontvangstinstallatie inclusief de Britse Astra-2 positie (28,2° Oost)heeft - bovendien de Britse variant van Classic FM te beluisteren. En ook het Duitse equivalent te weten Klassik Radio en het Franse Radio Classique zijn free to air te beluisteren via de Astra-1 satelliet (19,2° Oost).

 

Satellite Magazine (Jan-Hein Visser)

 

Voor de juiste frequenties via satelliet verwijzen we u graag door naar KingOfSat

Meer over Classic FM lees je HIER

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.