01-11-17

Nieuw op de lokale radio P.R.O.S website

Nieuw op de lokale radio P.R.O.S website

 

Pros embleem nieuw 3-5-2017 (website).jpg

 

De trouwe luisteraar van lokale radio PROS (vanuit Heldergem) zal ongetwijfeld al gemerkt hebben dat er aan de nieuwe website al heel wat gesleuteld is.

 

PROS website opgepoetst.jpg

 

Het einde is nog steeds niet in zicht en de nieuwste snufjes doen met rasse schreven stilaan hun intrede.Zo kon u al een tijdje merken dat de naam van het lopende programma vermeld staat op de site.

 

FM zendantenne Radio PROS 16-10-2016 Site Kerksken (radar).jpg

 

Luister je via internet én via de website (om precies te zijn) naar de lokale radio kan u sedert vandaag -1 november- ook tijdens de muziekjes het platenhoesje zien alsook naam en uitvoerder van het hoorbare muziekwerk.Tenminste voor de platen die reeds op dit moment in het nieuwe afspeel apparaat zo zijn ingevoerd.Ondertussen wordt er volop verder aan gewerkt door de techniekers van PROS.Een hele opdracht om de (inmense) muziek databank één voor één op te frissen én aan te passen.

 

En luisteren kan meteen nu ook zonder veel toeters en bellen...

Het kan alleen maar de luisteraar ten goede komen.

Hoe meer genieten?

Op de hoofdpagina van de website van P.R.O.S klik je gewoon op de groene drukknop (zie hieronder)

 

PROS website opgepoetst (2).jpg

radio pros website.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

10:22 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bij de VRT radio's na overgang van DAB naar DAB+ weinig klachten

Bij de VRT radio's na overgang van DAB naar DAB+ weinig klachten

 

Bij onze Vlaamse openbare omroep zijn weinig klachten binnengekomen nadat men is overgeschakeld naar de DAB+-standaard voor de digitale etheruitzendingen.

technisat-digitradio-360-cd-ir-650x445.jpg

 

De VRT schakelde op 17 oktober over van de oude DAB-standaard naar de nieuwere DAB+-standaard. In Vlaanderen werd tot op heden alleen door commerciële radiozenders uitgezonden in de  nieuwere DAB+-norm. Deze norm biedt een efficiënter gebruik van de digitale capaciteit en een betere audiokwaliteit.

Nadeel is wel dat oudere digitale radio’s die alleen maar DAB kunnen ontvangen en dus niet de nieuwere standaard, sinds 17 oktober j.l.onbruikbaar zijn geworden. Onze VRT zond al sinds 1997 uit in de digitale ether middels de (oudere) DAB-norm. Twintig jaar na de eerste uitzendingen is men nu ook overgeschakeld op DAB+ en bovendien heeft men er voor gekozen geen radiozenders meer in de oude DAB-norm aan te bieden.

329fb07.jpgOndanks de volledige overgang naar de DAB+-standaard zijn er bij onze VRT relatief weinig klachten binnen gekomen. Volgens woordvoerder Hans Van Goethem  (foto Linkedln) van de VRT zijn er een tiental klachten ontvangen en uiteraard gingen die over het feit dat hun digitale radio niet meer bruikbaar is. “Verder zijn er vooral vragen ontvangen van luisteraars die vragen hebben over hoe ze hun toestel opnieuw moeten instellen, die proberen we zo goed mogelijk te helpen” aldus Van Goethem tegenover de website Mediamagazine.nl.

Door de overgang van naar DAB+ is ook het aanbod van de VRT in de digitale ether aangepast. Naast de radiozenders Radio 1, Klara, Klara continuo, MNM, MNM Hits, Studio Brussel en VRT NWS zijn ook de diverse regionale edities van Radio 2 via een eigen kanaal via het digitale netwerk van de omroep te ontvangen.Het gaat om de edities Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams Brabant en West-Vlaanderen. Radio 2 zendt een aantal uur per dag een afwijkend programma uit in de diverse regio’s.

Mediamagazine.nl

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VRT radio van DAB naar DAB+ deze maand !

VRT radio van DAB naar DAB+ deze maand!

 

Sedert deze maand zijn de diverse regionale edities van de Vlaamse radiozender VRT Radio 2 ook via de digitale ether te horen zijn.Iets vlugger nog dan werd eerder bekend gemaakt.

 

Logo VRT.png

 

De VRT is nu actief in de digitale ether via kanaal 12A met de radiozenders Radio 1, Radio 2, Klara, Klara continuo, MNM, MNM Hits, Sporza, Studio Brussel en VRT NWS.Maar ook dus de regionale Radio2 zenders W-VL,O-VL,VL-Brabant, Antwerpen en Limburg. Deze radiozenders worden momenteel nog uitgezonden in de zogenaamde DAB-norm. In delen van Zuid-Nederland is dit netwerk trouwens ook te ontvangen met een digitale radio.

 

DAB+ logo.png

 

De VRT was overigens al enige tijd aan het experimenten met DAB+-uitzendingen via haar netwerk. Dit gebeurd via het testkanaal VRT DAB+ Test (eerst met de uitzendingen van Radio1 en later met die van Radio 2 ). Via dit kanaal wordt uitgezonden in een kwaliteit van 80 kbps. Daarnaast wordt er een zogenaamde slide-show uitgezonden (waarvoor 16 kbps per kanaal wordt gereserveerd).

 

De omroep heeft tegenover medianieuws.nl bevestigd dat vanaf  deze maand (november) twaalf radiokanalen in een kwaliteit van 80 kbps (AACv1 audio) te horen zullen zijn via haar digitale netwerk.

 

digitale studio vrt west vlaanderen radio 2 VRT.jpg

 

Naast de radiozenders Radio 1, Klara, Klara continuo, MNM, MNM Hits, Studio Brussel en VRT NWS zullen vanaf november ook de diverse regionale edities van Radio 2 een eigen kanaal krijgen via het digitale netwerk van de omroep. Het gaat om de edities Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams Brabant en West-Vlaanderen. Radio 2 zendt namelijk een aantal uur per dag een afwijkend programma uit in de diverse regio’s.

 

De VRT heeft ook bevestigd tegenover medianieuws.nl dat er vanaf november geen kanalen meer in de oude DAB-norm te horen zullen zijn via haar digitale netwerk. “VRT zal het huidige DAB netwerk upgraden naar DAB+. Er blijft géén aanbod in de oudere DAB norm, het hele aanbod zal in DAB+ te beluisteren zijn“, aldus de Vlaamse openbare omroep tegenover MediaMagazine.nl.

 

Digitale radio’s die de DAB+-norm niet kunnen ontvangen zullen daardoor vanaf november onbruikbaar zijn in grote delen van Vlaanderen. De Waalse omroep RTBF zendt momenteel nog wel een aantal kanalen in de oudere DAB-norm uit.

 

1489095131.jpg

 

Deze maand dus de upgrade van DAB naar DAB+.Wie met een (nieuwere) auto rijdt met DAB+ radio zal het graag horen!

 

VRT radio's.png

Medianieuws.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |