01-11-17

Bij de VRT radio's na overgang van DAB naar DAB+ weinig klachten

Bij de VRT radio's na overgang van DAB naar DAB+ weinig klachten

 

Bij onze Vlaamse openbare omroep zijn weinig klachten binnengekomen nadat men is overgeschakeld naar de DAB+-standaard voor de digitale etheruitzendingen.

technisat-digitradio-360-cd-ir-650x445.jpg

 

De VRT schakelde op 17 oktober over van de oude DAB-standaard naar de nieuwere DAB+-standaard. In Vlaanderen werd tot op heden alleen door commerciële radiozenders uitgezonden in de  nieuwere DAB+-norm. Deze norm biedt een efficiënter gebruik van de digitale capaciteit en een betere audiokwaliteit.

Nadeel is wel dat oudere digitale radio’s die alleen maar DAB kunnen ontvangen en dus niet de nieuwere standaard, sinds 17 oktober j.l.onbruikbaar zijn geworden. Onze VRT zond al sinds 1997 uit in de digitale ether middels de (oudere) DAB-norm. Twintig jaar na de eerste uitzendingen is men nu ook overgeschakeld op DAB+ en bovendien heeft men er voor gekozen geen radiozenders meer in de oude DAB-norm aan te bieden.

329fb07.jpgOndanks de volledige overgang naar de DAB+-standaard zijn er bij onze VRT relatief weinig klachten binnen gekomen. Volgens woordvoerder Hans Van Goethem  (foto Linkedln) van de VRT zijn er een tiental klachten ontvangen en uiteraard gingen die over het feit dat hun digitale radio niet meer bruikbaar is. “Verder zijn er vooral vragen ontvangen van luisteraars die vragen hebben over hoe ze hun toestel opnieuw moeten instellen, die proberen we zo goed mogelijk te helpen” aldus Van Goethem tegenover de website Mediamagazine.nl.

Door de overgang van naar DAB+ is ook het aanbod van de VRT in de digitale ether aangepast. Naast de radiozenders Radio 1, Klara, Klara continuo, MNM, MNM Hits, Studio Brussel en VRT NWS zijn ook de diverse regionale edities van Radio 2 via een eigen kanaal via het digitale netwerk van de omroep te ontvangen.Het gaat om de edities Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams Brabant en West-Vlaanderen. Radio 2 zendt een aantal uur per dag een afwijkend programma uit in de diverse regio’s.

Mediamagazine.nl

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.