28-10-17

Radio2:De Pré Historie van morgen 29 oktober 2017

Radio2:De Pré Historie van morgen 29 oktober 2017

 

Morgen-zondag 29 oktober 2017- brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 5e week van oktober en van de eerste dagen van november 1965 (52 jaar geleden), van de 5e week van oktober en van de eerste dagen van november 1975 (42 jaar terug), van de 5e week van oktober en van de eerste dagen van november 1985 (32 jaar geleden), en van de 5e week van oktober en van de eerste dagen van november 1995 (22 jaar geleden).

 

3848709966.jpg

 

Enkele opvallende hits van 52 jaar geleden waren: I Got You Babe van Sonny & Cher, Een Meisje Van Zestien door Boudewijn de Groot, en Message Understood door Sandie Shaw. Verder hoor je de Britse premier Wilson over de onafhankelijkheid van de Britse Afrikaanse kolonie Rhodesië, het huidige Zimbabwe, en Ian Smith, de premier van het blanke minderheidsregime in dat land, onze premier Harmle over honger in de wereld, en Raymond Ceulemans die WK-biljarten werd in Buenos Aires. 

 

Can’t Give You Anything But Love van The Stylistics, Dansez Maintenant door Dave, en Sjakie Van De Hoek door Connie Vandenbos waren enkele van de straffe platen in de 5e week van oktober 1975. Verder hoor je protesterende studenten van de VU tegen het plan van Herman De Croo, uitleg over hoe je een autogordel moest gebruiken (!), protest tegen de Boeing 737 die naar de luchthaven van Deurne kwam, en MS-patiënten met vakantie in Benidorm.

 

Na 11 uur nieuws en hits van de 5e week van oktober 1985 met premier Martens die met actrice en zangeres Jane Birkin danste op het Gents filmfestival, minister Eyskens over de situatie bij het staalbedrijf Cockerill-Sambre, en de vakbonden die niet akkoord gingen met het saneringsplan voor de steenkoolmijnen. Enkele hits van 32 jaar geleden waren: The Sweetest Taboo van Sade, Alive And Kicking door Simple Minds, en Into The Groove door Madonna. 

 

Daarna terug naar de 5e week van oktober 1995 met Greenpeace tegen de Franse kernproef in de Stille Zuidzee op Muroroa, voor het eerst Teleshopping op de Nederlandse tv, en de Britse Queen belazerd door een Canadese stemmenimitator. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: You Are Not Alone door Michael Jackson, Het Is Een Nacht van Guus Meeuwis & Vagant, en Fairground door Simply Red.  

 

3797016920_35.png

 

De platenspeellijst

Shame and scandal - SHAWN ELLIOTT
I got you babe - SONNY & CHER
Een meisje van zestien - BOUDEWIJN DE GROOT
Unchained melody - THE RIGHTEOUS BROTHERS
Capri c'est fini - HERVé VILARD
Message understood - SANDIE SHAW
It's my life - THE ANIMALS
Rhinestone cowboy - GLEN CAMPBELL
Can't give you anything but my love - THE STYLISTICS
Sjakie van de hoek - CONNY VANDENBOS
This will be - NATALIE COLE
Who loves you - THE FOUR SEASONS
I believe I'm gonna love you - FRANK SINATRA
Scotch on the rocks - THE BAND OF THE BLACK WATCH
Into the groove - MADONNA
The power of love - HUEY LEWIS & THE NEWS
The sweetest taboo - SADE
Yeh yeh - MATT BIANCO
Alive and kicking - SIMPLE MINDS
Fairground - SIMPLY RED
Het is een nacht - GUUS MEEUWIS & VAGANT
Gangsta's paradise - COOLIO
You are not alone - MICHAEL JACKSON
Shut up (and sleep with me) - SIN WITH SEBASTIAN
Boombastic - SHAGGY

 

Sade.jpg

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

4284835628.2.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

3902682830.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:03 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.