29-10-17

Studio 100 TV verlaat Telenet voor ProximusTV

Studio 100 TV verlaat Telenet voor ProximusTV

De kinderzender Studio 100 TV, bekend van onder meer K3 en Kabouter Plop, zal in België vanaf januari exclusief bij aanbieder Proximus te zien zijn. Dit betekent dat kabelaar Telenet de zender per januari aanstaande niet meer mag doorgeven. Het nieuws komt slecht uit voor de kabelaar want het bedrijf kampt met abonneeverlies.

epg-placeholder.png

 

Vanaf 1 januari mag Studio 100 TV alleen worden doorgegeven door aanbieder Proximus. Naast de televisiezender Studio 100TV verdwijnt ook het on-demand aanbod van Studio 100 bij kabelaar Telenet. Telenet zegt voldoende alternatieve kinderprogramma’s te kunnen blijven aanbieden.

Telenet reageert in een persbericht teleurgesteld op de keuze van Studio 100: “De mediasector verandert en content geraakt steeds meer versnipperd, met ongemak voor de kijker als gevolg.”, aldus Telenet-CEO John Porter in een persbericht.

Bij Proximus is naast een Nederlandstalige versie ook een Franstalige versie opgenomen in het aanbod. De televisiezender is in augustus van het vorige jaar gestart met HD-uitzendingen. Proximus gaat per 1 januari ook de kookzender van Studio 100, Njam TV, doorgeven via haar netwerk.

In het basispakket van Telenet zal BabyTV de plek van Studio 100TV innemen. Studio 100 zal niet helemaal verdwijnen bij de aanbieder: hun figuren blijven te zien op de zenders Ketnet en VTM Kzoom. “Via de optie Terugkijk TV kunnen de afleveringen tot zeven dagen terug herbekeken worden. Een twintigtal titels, waaronder Kosmoo, Flin & Flo, Lolly Lolbroek, Prinsessia, Plop en de Peppers en Bumba in het circus blijven ook nog beschikbaar in Play en Play More.”, aldus Telenet in een persbericht.

Mediamagazine.nl

Tijdsbalkje rood.gif

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.