27-10-17

Radio2:DJ Peter de Groot na 20 jaar terug achter de microfoon !

Radio2:DJ Peter de Groot na 20 jaar terug achter de microfoon !

 

'Peter de Groot, oud columnist van RadioVisie en fan van zeezenders, terug op de radio! Mark Uytterhoeven zei het ooit 'Alles komt terug'. Dat we dit nog mogen meemaken'. Alzo Jean-Luc Bostyn, hoofdredacteur van RadioVisie...

Vanaf morgen-zaterdag 28 oktober- presenteert Peter de Groot De Rockshow. West-Vlamingen herinneren hem wellicht nog als de eerste stem van de West-Vlaamse ontkoppeling in 1983. Peter bracht de rock op Radio 2 (toen nog BRT2 West-Vlaanderen) en was jarenlang hét uithangbord van de regionale uitzendingen.

peterdegroot radio2.png

"Ik doe het gewoon zoals vroeger eigenlijk: de studio in en zien wat op me af komt. Maar niet onvoorbereid natuurlijk, alleen mag dat niet te horen zijn. Twee uur “speeltijd” dus."

.

Peter de Groot begon zijn stage als producer in Kortrijk op 1 september 1976. Een maand later presenteerde hij zijn eerste programma Pop op een pitje, op dinsdagavond. 

Later kwamen daar nog een paar avondprogramma’s. Toen BRT 2 het popblok Radio 2 invoerde verhuisde hij naar dinsdagavond. Na het verdwijnen van dat blok hield Peter op dinsdag nog Rockgolf over.

In 1983 startten de regionale uitzendingen. De regionale uitzending in West-Vlaanderen werd “Studio West” gedoopt (naar analogie met Studio Brussel). Peter richtte zich in dat programma muzikaal op jongeren omdat die nog wel eens aan de afstemknop van de radio durfden te morrelen. 

Eind 1997 stopte Peter met presenteren. En nu is hij dus terug, elke zaterdag van 20 tot 22 uur met De Rockshow

logo Radio 2.jpg

Radio2

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.