14-10-17

Update (met foto's):Radio PROS gaat geld inzamelen voor 'Loena'

Update (met foto's):Radio PROS gaat geld inzamelen voor 'Loena'

 

Vanochtend was het ontbijtprogramma 'Callebaut & Bakker' bijna uitsluitend en volledig gewijd aan 'Loena' het kleine meisje van 22 maanden oud die...in het water sukkelde en er maar uit gehaald werd na een 20-tal minuten.Wonder boven wonder leefde het meisje nog al was ze in coma.De dokters hebben er meteen alles aan gedaan om de lieveling terug bij bewustzijn te brengen.Dat lukte gelukkig wonderwel en het kleintje is volop aan het revalideren.Of er echt blijvende schade is opgelopen weten de ouders (DJ Danny Van Mechelen en Jennice Dietens) maar binnen een maand op zes.Alzo vertelden ze dat 'live' aan de luisteraars zelf.Beide ouders houden zich bijzonder sterk en zijn er vast van overtuigd dat Loena terug volledig zal herstellen.Het is nu al een wonder dat het schattige meisje het ongeluk overleefde.

 

Loena-1 (net voor het ongeval).jpg

Loena 6 weken na het ongeluk

 

Nu kost zo'n opvang en revalidatie in speciale centra enorm veel geld.Akkoord,de verzekering en de mutualiteit betalen (grotendeels) de medische zorgen van Loena terug.Maar ...zoals u kan denken ook niet alles! Ook de aanpassingen die thuis moeten gebeuren kosten handenvol geld.Daarom wil lokale radio P.R.O.S. (samen met zijn vele luisteraars) ook zijn/hun steentje bijdragen.Trouwens vader Danny (Van Mechelen) is ook DJ bij de lokale radio PROS.Wat  echter niet kan vergoed worden is het menselijke leed dat ondertussen beide ouders moeten ondergaan.

 

Blind en doof

We wonen in de jachthaven in Willebroek. Plots sukkelde ze in het water, zegt Danny, Loena's vader. Omdat onze dochter een tijd in het water heeft gelegen, heeft ze zware hersenschade opgelopen. In het ziekenhuis hebben dokters haar vijftig minuten gereanimeerd vooraleer er opnieuw een hartslag was. Met behulp van machines kon ze dan pas opnieuw ademen. Nadien werd ze overgebracht naar het UZ in Edegem, waar ze vier weken op intensieve heeft gelegen. Na een paar dagen werd Loena wakker uit haar coma en kon ze zelfstandig ademen. Maar ze was ze blind en doof. De dokters hadden er niet zo'n goede hoop op, maar uiteindelijk zijn gelukkig haar zicht en gehoor teruggekomen. Onze Loena is een echte vechter. Haar grote probleem is nog steeds haar motoriek, die tot zo goed als nul is gereduceerd. Daarvoor moet ze zeker komend jaar in een revalidatiecentrum doorbrengen.

 

Deze morgen tijdens de persconferentie over de actie stond op bepaalde momenten de telefoon roodgloeiend door luisteraars die er een ietsje meer wilden van weten.Meteen werden uiteraard al geldelijke bijdragen overgeschreven.Vele kleintje maken een groot , dat zegt het spreekwoord.PROS geloofd er in...

 

Op de speciaal gebouwde website  'Wakkere Wijven' leest u zeker véél meer details.U kan gerust vrijblijvend ook een steentje bijdragen. aan deze opgezette actie.Het rekeningnummer van de actie vind u op de website.En op zaterdagmorgen tussen 9 en 12 kan je uw bijdrage aan de actie ook gewoon binnenbrengen in de Leistraat 5 in Heldergem.Beide ouders zijn u nu al dankbaar daarvoor.

 

Kort

 

Luisteraars en bedrijven kunnen naar de website www.wakkerewijven.be surfen en stemmen wie van ons twee ze graag op 2 december de uitzending verkleed als vrouw zien presenteren, aldus Callebaut en Backer.

 

We doen dat natuurlijk niet zomaar. Alvorens te stemmen, moeten de luisteraars ook een bedrag naar keuze overmaken ten gunste van de actie 'Steun Loena'. Kunnen we 1.000 euro inzamelen, dan zal een van ons zich volledig uitdossen als vrouw. Wordt er 2.000 euro ingezameld, dan worden we beiden een dag vrouw. En geraken we aan 4.000 euro, dan gaan ook onze voorzitter Peter Schepens en Loena's vader Danny mee de uitdaging aan. Ook in onze studio staat een spaarpotje. Daarbovenop gaan we drie uur live uitzenden bij het bedrijf dat het meeste geld inzamelt.

 

Loena-2 (Loena nu).jpg

Loena hier na 3 weken in het gespecialiseerde ziekenhuis

Lees ook in Het Nieuwsblad: Mannen worden vrouw om medische kosten Loena (2) te helpen betalen (16/10/2017) 

Lees ook in Persregio Dender: Radio PROS gaat geld inzamelen voor Loena (16/10/2017)

 

De foto's van deze morgen in Callebaut & Bakker

In groter formaat de foto's bekijken kan door er op te klikken!

 

DSC01522.jpg

DSC01523.jpg

DSC01524.jpg

DSC01526.jpg

DSC01527.jpg

DSC01528.jpg

DSC01529.jpg

DSC01530.jpg

DSC01531.jpg

DSC01532.jpg

DSC01533.jpg

DSC01534.jpg

DSC01535.jpg

DSC01536.jpg

DSC01537.jpg

Beide ouders: DJ Danny Van Mechelen en Jennice Dietens

DSC01538.jpg

DSC01539.jpg

DSC01540.jpg

DSC01541.jpg

DSC01542.jpg

DSC01544.jpg

DSC01545.jpg

DSC01548.jpg

DSC01550.jpg

DSC01551.jpg

DSC01552.jpg

DSC01553.jpg

DSC01554.jpg

DSC01555.jpg

DSC01556.jpg

DSC01557.jpg

DSC01558.jpg

DSC01559.jpg

  

Eerder op deze blog vanmorgen

Op zaterdagmorgen 7 oktober in de Ontbijtradio van 'Callebaut & Bakker' tussen 9 en 12 werd een liefdadigheidsactie in gang geschoten en dat ten voordele van Loena bij lokale Radio P.R.O.S.

 

Het meisje Loena werd getroffen door een onfortuinlijk ongeluk. Ze vocht meerdere weken voor haar leven en moet nu nog steeds revalideren. Dat kost geld, veel geld... en daarom gaan ze dus geld inzamelen... veel geld!

 

Klembord01.jpg

 

Ondertussen is er ook al een speciale website op het internet geplaatst die de naam kreeg toebedeeld van 'Wakkere Wijven' waar je heel wat meer te weten komt over deze mooi opgezette actie.Eigenaardige titel in ieder geval voor een liefdadigheidsinitiatief maar als je wil weten van waar het idee komt moet je zeker de website raadplegen, er zit een heel verhaal achter verscholen.

 

Vandaag is er bovendien een persconferentie voorzien in de studio van P.R.O.S. tijdens Callebaut & Bakker tussen 10 en 12.Meteen kan je horen maar ook zien (via live-& videostream) hoe de actie evolueert.Uiteraard kan de luisteraar ook naar de studio bellen via 070/22.22.50.

 

Pros embleem nieuw 3-5-2017 (website).jpg

Tijdsbalkje rood.gif

17:21 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.