15-10-17

Eclips TV :Vanaf vandaag voltijds op antenne...

Eclips TV :Vanaf vandaag voltijds op antenne...

 

Eclips TV, de zender die zich richt naar 50-plussers en mantelzorgers, breidt vanaf vandaag -zondag 15 oktober- haar aanbod aanzienlijk uit. ‘

 

We gaan voltijds in de ether’, legt directeur David Larmuseau (foto) uit. ‘Voortaan zonder herhalingen tussen 8.00 en 20.00 uur.’ Naast een eigen programmatie biedt de zender ook een groot aanbod van oude VRT-series, films en muziek.

 

David-Larmuseau-fotoknip Persregio-Dender.jpg

 

En bekende gezichten, zoals Michel Follet, Gil Claes en Janine Bischops, verlenen hieraan hun medewerking. De uitzendingen op Kanaal 40 (Telenet) of Kanaal 109 (Proximus) tonen van 8.00 tot 10.00 uur een Rolkrant. Die bevat naast een overzicht van de belangrijkste nieuwsberichten en het weerbericht, ook een overzicht van de activiteiten die overal in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest plaats vinden voor 50-plussers en mantelzorgers.

 

Eclips-TV-lanceert-uitbreiding-Persregio-Dender.jpg

 

Eclips TV wil de polsslag voelen van die twee doelgroepen. ‘Het gaat over een breed segment in de samenleving dat in de media zelden aan bod komt, maar wel wordt geconfronteerd met grote uitdagingen. Het is de opdracht van Eclips TV om daarop een antwoord te formuleren’, maakt directeur David Larmuseau zich sterk. Vooreerst heeft Eclips TV een uitgebreid eigen aanbod. Dat omvat een aantal vaste rubrieken. Zo is er het programma 'Actief' dat 50-plussers en mantelzorgers er toe aanzet om in beweging te blijven. En in de reeks 'Vertel uw verhaal' vertellen gewone mensen persoonlijke belevenissen die hen sterk hebben geraakt of over boeiende locaties in hun buurt.

 

Daarnaast krijgen de kijkers elke dag een portie 'Groentips' geserveerd, en is het magazine 'Eclips TV op stap'. Op maandag, woensdag, vrijdag en zondag komt er het praatprogramma 'Eclips en vrienden' waarbij bekende gasten komen praten over de actualiteit. En dagelijks komt er van 11.00 tot 11.15 het programma 'Zorg, ook voor U', en van 16.15 tot 16.30 uur de uitzending 'Gezonde voeding'. 

 

Eclips-TV-affiche-Persregio-Dender.jpg

 

Daarnaast heeft Eclips TV dankzij een driejarig contract met de VRT de beschikking over 5.200 uren aan beeldmateriaal uit het rijke VRT-archief. Dat laat de zender toe om dagelijks vier VRT-series (twee in de voormiddag en twee in de namiddag) uit te zenden. Veel van de cultseries klinken na vele jaren nog altijd bekend in de oren: Wij, Heren van Zichem, Het pleintje, Schipper naast Mathilde, Kapitein Zeppos, Axel Nort, de Kolderbrigade en nog veel meer. Verder worden elke dag historische documentaires uitgezonden over belangrijke momenten en misdaden uit de geschiedenis.

 

Elke dag zijn op Eclips TV films te bekijken, waaronder tal van producties van eigen bodem. En viermaal per week komt er een filmprogramma. En dagelijks komt er ook een muziekspecial van 45 minuten. De 50-plussers en mantelzorgers zullen op hun favoriete TV-zender kennis maken met en een handvol vertrouwde TV gezichten zoals Michel Follet, Janine Bischops, Gil Claes, Peter De Kemel en Eric Vandenabeele. Verder zitten er nog een aantal nieuwe programma’s in de pijplijn. Dat zijn naast ''Braambos' met een reeks rond Abdijen, vanaf eind oktober. Ook 2 quizprogramma’s 'Het Langste Woord' en 'Het Zuivere Geweten' zijn nabije toekomstplannen. 'Ken Uw Familie' wordt een verrassend programma rond stambomen.  Janine Bischops laat de kijker meegluren in haar receptenboeken vanuit haar keuken. Michel Follet ontvangt weldra tijdens de weekdagen 4 à 5 interessante gasten  in het huiselijke magazine 'Aan Het Juiste Adres' en samen met pianist  Geert Maeckelbergh en een Eclips kijker komt hij in het weekend langs voor een boeiend programma rond de kracht van muziek in 'De Herkenwijsjes'. 

 

Eclips TV is een samenwerkingsverband van de commerciële partners Zorgshop Eclips, TeVeblad, Dag Allemaal en Hope Woonzorg.

Eclips TV op kanaal 40 (Telenet) of kanaal 109 (Proximus)

 

Foto's en tekst :PersregioDender.be

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.