22-10-17

Stuur je naam naar Mars en verdien "frequent flyer miles" in de ruimte

Stuur je naam naar Mars en verdien "frequent flyer miles" in de ruimte

 

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA biedt het grote publiek opnieuw de kans om zijn naam door te geven voor een "visitekaartje" naar de planeet Mars. Alle namen komen op een microchip terecht die meegaat met de Marslander InSight, die vanaf eind volgend jaar op de rode planeet onderzoek gaat doen naar wat er onder het Marsoppervlak leeft.

 

naamloos.png

 

De NASA richt haar pijlen de komende jaren volop op Mars. Zo is het de ambitie om tegen 2030 bemande vluchten naar de rode planeet te sturen. In tussentijd staan nog heel wat andere Mars-projecten op stapel. In mei volgend jaar bijvoorbeeld wil de NASA een Marslander sturen, InSight, met het ambitieuze doel om 4,5 meter diep in de planeet te boren en te onderzoeken wat er onder het Marsoppervlak leeft.

 

Aan boord van InSight zullen niet alleen wetenschappelijke experimenten meegaan, maar ook een speciale microchip waarop plaats is voor de namen van honderdduizenden aardbewoners. De microchip als een soort visitekaartje dus. En het goede nieuws is dat jouw naam daarbij kan zijn. Tot 1 november kan je je naam doorgeven aan de NASA.

 

Lees HIER verder via VRT NWS

 

VRT NWS

 

mar.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.