23-10-17

RADIO FLANDRIA VERZWOLGEN DOOR DE MIST

RADIO FLANDRIA VERZWOLGEN DOOR DE MIST

Memories van Jean-Luc Bostyn (RadioVisie)

 

- Luxemburgse studio, Vlaamse kantoren
 
 
Ik blijf nog even hangen in het Brusselse.Onlangs nog op bezoek bij Qmusic in Oostende (4/8/2004), maar de commerciële zender was er enkel op vakantie in de zomer van 2004. De regie bleef in de Medialaan in Vilvoorde. Vandaag hou ik halt in Zaventem. Ooit het hoofdkwartier van Radio Flandria. Alhoewel, niet helemaal…
 
 

3025285-f40c7a2167e99da905f4c97e255d1cd9.jpg

 
Radio Flandria, een project van de Nederlander Jeroen Soer, de man achter Radio 10 Gold en Peter Vandam, was in oktober 1997 gestart op de Vlaamse kabel met een Luxemburgse licentie. Zelfs via de kabel mocht je toen in Vlaanderen immers geen station uitbaten. 
 

3025285-00c76d0c0cf8d926d3f513405bf17a58.jpg

Bijgevolg stonden studio’s, eindregie en alles wat noodzakelijk is om een radiosignaal op de kabel te zetten, in de hoofdstad van het Groot Hertogdom. Administratie en de commerciële, Regie Flandria (sales & marketing), afdeling zaten in Zaventem. Goed voor een bezoekje in het voorjaar van 1998. Helaas, de originele reportage is verloren gegaan. Dat heb ik gisteren al uitgelegd. De in 2000 gelanceerde nieuwe website van RadioVisie gebruikte een andere scripttaal. Daardoor moesten de ‘oude’ artikelen handmatig omgezet worden. Wat telkens weer werd uitgesteld wegens tijdsgebrek. Tot het er uiteindelijk nooit meer is van gekomen.
 
 
Merkwaardig is ook dat ik me van dat bezoek enkel de triviale zaken herinner. We hadden met Peter Vandam om 10:30 uur afgesproken. Maar omdat Fleur, goede vriendin en fotografe, te vroeg waren (één van mijn gewoontes), beslisten we om Zaventem City te bezoeken. Iedereen kent de luchthaven, maar hoe zag dat dorpje eruit? We vonden een café dat op dat vroege uur al open was. Ze serveerden er ajuinsoep (die sla ik nooit af). Terwijl we binnen zaten te keuvelen, kwam er ongelooflijk snel een hardnekkige mist opzetten. Je zag nauwelijks vijf meter voor je uit. Toen we opnieuw naar het Flandria-hoofdkwartier vertrokken konden we ons niet meer oriënteren. GPS was er nog niet. Het gevolg was dat we een paar keer verloren reden en alsnog te laat kwamen…
 
 
Peter zal de nodige uitleg gegeven hebben, zijn team werd voorgesteld en iedereen ging gewillig op de foto. Dat leid ik toch af op wat ik allemaal terugvond in het archief. Wel weet ik nog dat collega Filip Bomberna me belde om te melden dat RadioVisie voor het eerst 14.000 hits had gehaald de dag voordien. Ik vertelde het Peter waarop die zei te hopen dat Flandria minstens evenveel luisteraars had. Uiteindelijk zijn we met een deel van de ploeg in een fantastische pizzeria beland. Ik heb er één van de lekkerste peperoni’s ooit gegeten en iets teveel wijn gedronken. Op de terugweg ben ik in slaap gevallen. Nee ik reed niet, dat deed Fleur. Mogelijk heb ik toen al de basis gelegd voor het gat in mijn Flandria-geheugen, waar ik vandaag tegen aan kijk.
 
 
Van de meeste mensen ken ik de namen niet meer. Zelfs hulp- in-bange-dagen Google, weet het niet. 
 
Op bloggen/radiovisie zie je extra foto's !
 
 
 
 
Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.