16-12-17

Radio2:De Pré Historie van morgen 17 december 2017

Radio2:De Pré Historie van morgen 17 december 2017

 

Guy brengt je het nieuws én de leukste hits van de 3e week van december 1967 (exact een halve eeuw geleden), van de 3e week van december 1977 (40 jaar terug), van de 3e week van december 1987 (30 jaar geleden), en van de 3e week van december 1997 (20 jaar geleden).

 

3848709966.jpg

 

Enkele opvallende hits van 50 jaar geleden waren: Hello Goodbye van The Beatles, Zai-Zai-Zai door Ben Cramer, en Autumn Almanac van The Kinks. Verder hoor je ‘beleefdheidsregels voor aan de telefoon’, André Delvaux over zijn film ‘Un Soir, Un Train’ met in de hoofdrollen Yves Montand en Anouk Aimée naar het boek ‘De Trein Der Traagheid’ van Johan Daisne, de 71-jarige stadsbeiaardier van Antwerpen die nog vlotjes de 500 treden van de trap in de Lieve-Vrouwentoren beklom, herrie rond het voetbalstadion van Boom dat niet met Boomse klampsteen was gebouwd, en een wedstrijd voor go-go girls.

 

It’s So Easy van Linda Ronstadt, Als Je De Taal Van De Liefde Verstaat van John Terra, en Watching The Detectives van Elvis Costello waren enkele van de straffe platen in de 3e week van december 1977. Verder hoor je een Brussels taxichauffeur die overvallen was en met een mes was bewerkt door twee ‘klanten’, Mugabe met een reactie op de aanval door het leger van de blanke minderheidsregering van Ian Smith in Rhodesië -het latere Zimbabwe-, een anti-rookdag in het koninklijk paleis te Brussel, en CB-ers die de tv-ontvangst bij hun buren zouden verstoren.

 

Na 11 uur nieuws en hits van de 3e week van december 1987 met de Belgische parlementsverkiezingen bekeken door de ogen van Urbanus, een New Yorkse veiling ‘Art Against Aids’, en premier Jacques Chirac over lekkere Franse ‘fromage’ na kritiek uit andere landen op de zogenaamde slechte hygiëne bij Franse kazen. Enkele hits van 30 jaar geleden waren: Little Lies van Fleetwood Mac, Winter In Hamburg door de Frank Boeijen Groep, en Wonderful Life van Black.

 

Daarna terug naar de 3e week van december 1997 met kardinaal Danneels over een pedofiele priester, de première van de film ‘Spice World’ in aanwezigheid van de Britse prins Charles en zijn twee zonen, en het eerste illegale weekendhuisje in Vlaanderen werd afgebroken onder luid protest. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Too Much van The Spice Girls, As Long As You Love Me van Backstreet Boys, en Laat Me Alleen door Mama’s Jasje. 

 

3797016920_35.png

 

De platenspeellijst

Hello goodbye - THE BEATLES
The letter - THE BOX TOPS
Autumn almanac - THE KINKS
Une larme aux nuages - ADAMO
Baby, now that I've found you - THE FOUNDATIONS
Zai Zai Zai - BEN CRAMER
Pata Pata - MIRIAM MAKEBA
Excerpt from a teenage opera - KEITH WEST
It's so easy - LINDA RONSTADT
Spanish stroll - MINK DEVILLE
A far l'amore comincia tu - RAFAELLA CARRA
Als je de taal van de liefde verstaat - JOHN TERRA
You're in my heart - ROD STEWART
Watching the detectives - ELVIS COSTELLO
Floral dance - BRIGHOUSE & RASTRICK BRASS BAND
Love in the first degree - BANANARAMA
I lie and I cheat - WON TON TON
Little lies - FLEETWOOD MAC
The time of my life - BILL MEDLEY & JENNIFER WARNES
Wonderful life - BLACK
Winter in Hamburg - FRANK BOEIJEN GROEP
Barbie girl - AQUA
Torn - NATALIE IMBRUGLIA
Laat me alleen - MAMA'S JASJE
Too much - SPICE GIRLS
As long as you love me - BACKSTREET BOYS
Alane - WES
Sunchyme - DARIO G

Vespa%20Guy%2002_0.jpg

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

4284835628.2.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

3902682830.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.