01-10-17

DAB+-ONTVANGER KOST... 15 EURO

DAB+-ONTVANGER KOST... 15 EURO

 

- Zegt de... Vlaamse Minister van Media
 

Eén ding valt mij en anderen heel hard op in een interview dat Newsmonkey had met de Minister van Media Sven Gatz, daar waar hij zegt dat het hem 'verbaast dat mensen veel geld willen betalen voor een smartphone, maar geen vijftien (15!) euro voor een DAB+-ontvanger'. (Laatste hoofdstukje van deze reportage)

 

Los van het feit dat ik niet direct een winkel ken waar ze voor die prijs een degelijke DAB+-ontvanger verkopen, blijf nog het feit dat we meestal maar één smartphone hebben, maar wel meerdere radiotoestellen. Ik heb er zelfs eentje in mijn auto... 

 

Om het interview bij Newsmonkey te lezen, klik op onderstaande link.


http://newsmonkey.be/article/82202   ...

 

Jean-Luc Bostyn

 

n.v.d.r.

 

Zelf zijn we op zoek gegaan naar zo'n 'goedkope' DAB+ radio van €15...al Googelen.Nergens (nog) niet gevonden.

De goedkoopste tot nu toe vond ik bij een bekend internetbedrijf en kost €34,99 (foto).Vanzelfsprekend is dat geen 'stereo installatie' voor/om het salon of de living van degelijke muziek te voorzien.Vanzelfsprekend wél nog iets goedkoper gevonden...maar dan heb je 2 oortjes nodig (zoals MP3 spelertje)...Dat kan de bedoeling niet zijn.Ik denk niet trouwens dat dit onderstaand toestelletje 'al onze FM-radio's' kan gaan vervangen in huis!

 

Eerlijkheidshalve moet ik er toch aan toevoegen dat er in de handel al DAB+ adaptors zijn die je kan aansluiten op uw huisinstallatie én aan uw autoradio...tenminste als je daarvoor een AUX- ingang hebt natuurlijk (ook via bluetouch).Al zet je automatisch het digitale signaal dan terug om naar een...analoog signaal via een gewone aansluiting.Dat kan toch de bedoeling niet zijn dacht ik.Bovendien is deze adaptor ook niet goedkoop te noemen.En voor wat betreft de autoradio? Meestal is er een meegeleverde antennekabel...die je moet plakken op uw voorruit...

 

Klembord01.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:09 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Satelliet:Franse en Italiaanse zenders ongecodeerd en meestal in HD

Satelliet:Franse en Italiaanse zenders ongecodeerd en meestal in HD

 

Satellietkijkers kunnen door de laatste technologische ontwikkelingen weer naar een groot aanbod van Franse en Italiaanse zenders via de satelliet kijken. Het toverwoord is Multistream.

 

dvb-s2x.png

 

Onlangs stopte de Franse publieke zenders met de ongecodeerde satellietverspreiding via de Eutelsat 5W-satelliet op 5° West. De zenders werden ondergebracht in het gecodeerde aanbod van de Franse aanbieder Fransat. Op dezelfde satelliet bleven de belangrijkste Franse zenders echter wel ongecodeerd, veelal in HD-kwaliteit, beschikbaar in de Multistream-techniek. Op dezelfde satelliet is ook een Italiaans Multistream-pakket ongecodeerd aanwezig. Tot voor kort hadden satellietkijkers niets aan deze satellietverspreiding omdat satellietontvangers het Multistream-uitzendformaat niet ondersteunden.

 

De komst van DVB-S2X maakt hier een einde aan. Steeds meer ontvangers ondersteunen DVB-S2X. In sommige gevallen is een bijkomstig voordeel dat ook Multistream ondersteund wordt.Hierdoor wordt het aantal satellietkijkers dat naar Multistream kan kijken groter. Men moet hiervoor dan wel eenmalig rond de honderd euro voor een nieuwe insteektuner of een hoger bedrag voor een nieuwe satellietontvanger investeren.

 

Uw sat leverancier verteld er u zeker meer over !

 

TotaalTV (Jarco Kriek)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |