29-09-17

Met Laura Groeseneken naar het Eurovisie Songfestival

Met Laura Groeseneken naar het Eurovisie Songfestival

 

Laura Groeseneken (foto VRT) gaat ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival dat volgend jaar in Lissabon plaatsvindt. Dat is in "Van Gils & Gasten" bekendgemaakt. Een lied heeft de singer-songwriter nog niet.

 

e52ac784-a459-11e7-bbe7-02b7b76bf47f.jpg

 

Ze is 27, komt uit Leuven en zit al meerdere jaren in het vak als singer-songwriter: Laura Groeseneken, de zangeres die de VRT in 2018 naar het Songfestival in Lissabon stuurt. België is daarmee het eerste land dat zijn kandidaat voor volgend jaar bekendmaakt. Dat gebeurde vanavond in "Van Gils & Gasten" op Eén. Meteen zette Groeseneken haar zangtalent in de verf met een Engelstalige cover van "Amor pelos dois", het lied waarmee Salvador Sobral het Songfestival dit jaar voor Portugal won.

 

Het grote publiek kan Groeseneken kennen van haar samenwerking met Ozark Henry (Piet Goddaer). Sinds 2014 staan de twee geregeld samen op het podium en schrijven ze ook samen nummers. Met Alex Callier van Hooverphonic schreef ze dan weer het nummer "Gravity" dat het modemerk Cacharel in een reclamecampagne voor parfum gebruikte. Onder de naam Sennek maakt ze ook solowerk.

 

Lees HIER verder via VRT NWS.

VRT NWS

eurovision-song-contest-2018-lisbon.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

08:53 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.