03-10-17

VRT draagt zijn iconische toren over aan Brussel

VRT draagt zijn iconische toren over aan Brussel

 

De VRT heeft de eerste stap gezet om de voormalige omroeptoren aan de Reyerslaan aan het Brussels Gewest over te dragen. Ook de gronden waarop de gebouwen van de VRT en de RTBF staan, veranderen op termijn van eigenaar. Dat gebeurt in het kader van de bouw van het nieuwe mediapark op dezelfde site.

 

885052289.jpg

 

Een hoge toren met een koepel met daarop allerlei antennes: de kenmerkende VRT-toren is een baken voor wie geregeld in Brussel komt. Het is ook hét symbool bij uitstek om te verwijzen naar de VRT als openbare omroep. Ook voor heel wat medewerkers is de toren een symbool waar ze zich graag mee vereenzelvigen. Wie op de VRT werkt, werkt "onder den toren". Op sociale media circuleren heel wat foto's van medewerkers of bezoekers, die met één duidelijk beeld willen aantonen dat ze op de VRT zijn.

 

Toch is die toren over enkele jaren niet langer in handen van de VRT. Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) heeft samen met de CEO's van de VRT (Paul Lembrechts) en de RTBF (Jean-Paul Philippot) een overeenkomst ondertekend die alle gronden waarop de gebouwen van beide openbare omroepen staan aan het Brussels Gewest overdraagt, inclusief de toren. In de praktijk duurt het nog 8 jaar vooraleer de VRT officieel geen eigenaar van de gronden en de toren is.

 

Lees HIER verder (Een korte geschiedenis)

 

VRT NWS

 

Lees ook: "Den toren" als figurant: 5 opmerkelijke momenten in de geschiedenis van de VRT-toren

 

Lees ook: De Reyerslaan 52: van schietbaan tot openbare omroep

 

Ook wijzelf waren nogal eens te gast op 'den toren' !

 

Pieter Van Banden op VRT toren (2011).JPG

Pieter Van Banden VRT toren.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.