07-10-17

Radio2:De Pré Historie van morgen 8 oktober 2017

Radio2:De Pré Historie van morgen 8 oktober 2017 

 

Morgen-zondag 8 oktober 2017- brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 2e week van oktober 1962 (55 jaar geleden), van de 2e week van oktober 1972 (45 jaar terug), van de 2e week van oktober 1982 (35 jaar geleden), en van de 2e week van oktober 1992 (25 jaar geleden).

 

3848709966.jpg

 

Enkele opvallende hits van 55 jaar geleden waren: Sherry van The Four Seasons, Surfin’ Safari van The Beach Boys, en Brandend Zand van Anneke Grönloh. Verder hoor je voor-en tegenstanders van de Britse toetreding tot de Europese Gemeenschap op het partijcongres van de Conservatieven, de organisator van de tweede Vlaamse mars op Brussel, de Paus bij de opening van het tweede Vaticaans concilie in Rome, Hugo Claus over zijn ‘spelen’, en de stalen zenuwen van een cameraman van de tv. 

 

Sugar Me van Lynsey de Paul, Veronica door Cornelis Vreeswijk, en The Guitar Man van Bread waren enkele van de straffe platen in de 2e week van oktober 1972. Verder hoor je de Amerikaanse Democratische presidentskandidaat McGovern over het terugtrekken van de Amerikaanse militairen uit Vietnam als hij verkozen zou worden, een meisje van 14 overleed aan hersenvliesontsteking na het zwemmen in Antwerpse zwembaden, Eddy Merckx over zijn plan om het werelduurrecord te breken in Mexico, en Berchemtrainer Rik Coppens over de wedstrijd tegen Anderlecht.

 

Na 11 uur nieuws en hits van de 2e week van oktober 1982 met reacties van enkele partijvoorzitters op de resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen toen, de Antwerpse Mathilde Schroyens als eerste vrouwelijke burgemeester van een grote stad in ons land, en Pfaff in zijn steenkolenduits na zijn beroemde penalty in Duitsland. Enkele hits van 35 jaar geleden waren: Under The Boardwalk van de Tom Tom Club, Bim Bam van André van Duin, en Stool Pigeon van Kid Creole & The Coconuts. 

Daarna terug naar de 2e week van oktober 1992 over puin ruimen na de vliegtuigramp in de Nederlandse Bijlmermeer, een fototentoonstelling over Marilyn Monroe in Londen, Roel Van Bambost over de verjaardag van de James Bondfilms, en een recordvlucht van het supersonische passagiersvliegtuig Concorde. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Ain’t No Doubt van Jimmy Nail, Zonder Verhaal van Mama’s Jasje, en Be My Baby van Vanessa Paradis.  

 

3797016920_35.png

 

De platenspeellijst

The loco-motion - LITTLE EVA
Sherry - THE FOUR SEASONS
Speedy Gonzales - PAT BOONE
J'entends siffler le train - RICHARD ANTHONY
Sheila - TOMMY ROE
Love me do - THE BEATLES
Brandend zand - ANNEKE GRÖNLOH
Surfin' safari - THE BEACH BOYS
Smoke gets in your eyes - BLUE HAZE
Sugar me - LYNSEY DE PAUL
To make my life beautiful - ALEX HARVEY
Swimming into deep water - DON ROSENBAUM
Veronica - CORNELIS VREESWIJK
The guitar man - BREAD
Wig wam bam - THE SWEET
Popcorn - ANARCHIC SYSTEM
Don't go - YAZOO
Come on Eileen - DEXY'S MIDNIGHT RUNNERS
Under the boardwalk - TOM TOM CLUB
All of my heart - ABC
Bim bam - ANDRE VAN DUIN
Stool pigeon - KID CREOLE & THE COCONUTS
Achy breaky heart - BILLY RAY CYRUS
Be my baby. - VANESSA PARADIS
Heading for a fall - VAYA CON DIOS
Zonder verhaal - MAMA'S JASJE
Ain't no doubt - JIMMY NAIL
I can't keep my hands off you - THE DINKY TOYS
It's my life.. - DR.ALBAN

 

Beach Boys.jpg

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

4284835628.2.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

3902682830.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.