23-09-17

Het is nog wachten op Radio Caroline via AM 648

Het is nog wachten op Radio Caroline via AM 648

 

Een tijdje geleden kon je op deze blog (en ook wel andere media) lezen dat de (oude) Britse zeezender RADIO CAROLINE met 1 kW gaat uitzenden op 648 kHz wat overeenkomt met een golflengte van 463 meter.Voor Caroline zal het dan als een “Four-Five-Nine” gaan klinken.

 

6radiocaroline.jpg

 

De uitzendingen via AM waren voorzien voor half augustus maar ondertussen is het nog steeds wachten op de eerste signalen.Maar er is enig licht in de duisternis.Volgens de laatste meldingen op
http://members7.boardhost.com/PirateRadio/ is er enig uitstel en zou het dus voor ergens in november zijn. De 648 kHz is de oude frequentie van de BBC World Service.

 

Peter Moore, de CEO van Radio Caroline, had natuurlijk het liefst vanaf de Ross Revenge gaan uitzenden, maar naar het schijnt is dit technisch zeer moeilijk te verwezenlijken. De locatie van de zender en antenne wordt Stonham Aspal in Suffolk.


De antenne wordt 33 meter hoog en de locatie is 58 meter boven zeeniveau, met lager gebied richting de Noordzee, dus gunstig voor ontvangst in België en Nederland.
Leuk om eens in te kijken is het formulier die Radio Caroline invulde om hun middengolf zendvergunning te verkrijgen. Je kan het hier lezen:

https://www.ofcom.org.uk/__data/assets/pdf_file/0021/95241/Radio-Caroline_Application-form.pdf.

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.