02-10-17

Satelliet:Kijken en luisteren via Eutelsat steeds belangrijker

Satelliet:Kijken en luisteren via Eutelsat steeds belangrijker

 

Het aantal huishoudens dat wil satellieten van het Franse bedrijf Eutelsat naar tv-zenders kijkt, blijft toenemen. In Europa is de Hotbird-satelliet het meest bekeken.

 

unnamed.jpg

 

De Hotbird-satellietpositie op 13° Oost is in Europa de onbetwiste hotspot van Eutelsat. Op deze satellietpositie zijn naast internationale zenders ook veel zenders uit Italië en het Midden Oosten te ontvangen. In Vlaanderen kan met relatief kleine schotelantennes van rond de 60cm probleemloos naar deze satellietpositie gekeken worden.

 

Voor Nederlandse satellietkijkers wordt de Eutelsat 9B-satelliet op 9° Oost wel belangrijker ondertussen. Dit heeft vooral met de komst van de nieuwe aanbieder Joyne te maken. Het zenderaanbod van Joyne, bestaande uit ruim vijftig zenders, wordt op deze satelliet via twee transponders verspreid. Dezelfde satellietpositie gebruikt Canal Digitaal-eigenaar M7 Group voor de verspreiding van het aanbod van M7 Deutschland. Enkele kanalen van deze aanbieder zijn ook voor Vlaamse satellietkijkers beschikbaar omdat ze ongecodeerd worden uitgezonden.

 

satellietschoteltje.gif

 

In het Midden Oosten en Noord Afrika is Eutelsat een belangrijke speler met de gecombineerde satellietpositie op 7 en 8° West. Negentig procent van de satellietkijkers in deze regio’s heeft een schotelantenne die op deze satellietpositie is uitgericht. Via de satellieten Eutelsat 7 West A en Eutelsat 8 West B zijn honderden Arabische tv- en radiozenders ongecodeerd te bekijken en te beluisteren. Daarnaast is ook een groot gecodeerd betaalaanbod op deze satellieten actief. Enkele transponders zijn met grotere schotelantennes ook in Nederland en België te ontvangen.

 

TotaalTV (Jarco Kriek)

 

Overzicht van alle TV-en radiozenders op de Hotbird satelliet 13° Oost.

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.