24-09-17

Over de regionale commerciële radionetwerken in Vlaanderen

Over de regionale commerciële radionetwerken in Vlaanderen

 

De Vlaamse commerciële radiozender TOPradio is een petitie gestart onder haar luisteraars voor behoud van haar FM-frequenties.

 

topradio.jpg

 

De radiozender had zich kandidaat gesteld voor één van de vier regionale commerciële radionetwerken in Vlaanderen. Minister Sven Gatz (media) besloot de vergunningen toe te kennen aan S-Radio, VBRO, HIT! en Stadsradio Vlaanderen.

 

TOPradio, dat al meer dan 20 jaar uitzendingen verzorgt in Vlaanderen, valt hiermee dus buiten de boot en roept haar luisteraars op tot actie. Via de website topradiomoetblijven.be kan een petitie worden getekend. Ondanks dat de radiozender mag blijven uitzenden via de digitale ether (DAB+), heeft de radiozender een uitgebreid FM-netwerk niet te kunnen overleven.

 

Met het verdwijnen van TOPradio wordt een goed draaiend radiostation met groeiambities en een uniek muziekprofiel in Vlaanderen uit de FM-ether gehaald. Zeker 10 mensen verliezen hun job en meer dan 160 000 luisteraars worden zomaar in de kou gezet.“, aldus de radiozender.

 

Ook de Vlaamse commerciële radiozender FamilyRadio beschikt vanaf 1 januari 2018 niet meer over een FM-frequentiepakket, is teleurgesteld over het besluit: “De afgelopen jaren hebben wij grote investeringen gedaan om FamilyRadio via verschillende manieren tot bij jou te brengen, via livestream, digitale televisie, DAB+ en via een netwerk van verschillende lokale radio’s. De toekenningsprocedure voor de nieuwe netwerkradio’s roept bij ons heel wat vragen op, net als de manier van het tot stand komen van dit nieuwe radiodecreet.” De radiozender zegt echter gewoon door te gaan via DAB+, kabel en Internet.

 

Bij Club FM, de opvolger van de oudste ketenzender in Vlaanderen: Radio Contact, heerst verslagenheid. “We blijven wel achter met een verbitterd gevoel naar onze Vlaamse politiek die, ook met de uitslag van de andere radionetwerken, vooral heeft gekozen voor extra bescherming van de twee grote mediabonzen VRT
en Medialaan en een troostprijs voor SBS. Voor de zoveelste keer wordt politiek geprobeerd om ClubFM, de opvolger van Radio Contact (het oudste particuliere radionetwerk van Vlaanderen), monddood te maken.“, aldus de radiozender.
Ook Club FM heeft aangegeven door te gaan via DAB+, kabel en Internet.

 

Medianieuws.nl

 

Lees ook: S-Radio wordt de radiozender van Vier TV (Lokale radio in Vlaanderen)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.