17-09-17

Radio1:Het Zesde Metaal bovenaan in De Lage Landenlijst

Radio1:Het Zesde Metaal bovenaan in De Lage Landenlijst

 

“Ploegsteert” van Het Zesde Metaal staat dit jaar op één in de Lage Landenlijst van Radio 1. Het lied over de overleden wielrenner Frank Vandenbroucke kreeg gisteren de meeste stemmen van de Radio 1-luisteraars.  "Het voelt alsof ze je bellen als je de Lotto hebt gewonnen", reageerde Wannes Capelle van Het Zesde Metaal.

 

1398009223_37.jpg

 

Radio 1 stond gisteren de hele dag in het teken van De Lage Landenlijst, een lijst van de 100 beste Nederlandstalige nummers sinds 1945, samengesteld door zo’n 12.000 luisteraars van Radio 1.

 

Om 9 uur gisterochtend begonnen Radio 1-presentator Jan Hautekiet en zijn Nederlandse collega Jan Douwe Kroeske aan hun marathonuitzending. Tussendoor werd om het uur een Belgisch-Nederlands nieuwsbulletin gelezen door VRT-nieuwslezer Kathleen Huys en NOS-collega Marjet Krol

 

Net voor 18 uur werd bekend dat het nummer “Ploegsteert” van de groep Het Zesde Metaal afgetekend de meeste stemmen had gekregen. Eind vorig jaar stond het nummer ook al verrassend bovenaan in “100 op 1”, de lijst van de beste Belgische muziek van Radio 1.

 

"Het is een beetje onwezenlijk", reageert zanger Wannes Cappele. "Het voelt alsof ze je bellen als je de Lotto hebt gewonnen. Financieel heeft het andere consequenties, maar het is leuk. "

 

De West-Vlaamse zanger had zelf op “Mijn vlakke land” gestemd van Jacques Brel. "Dus ik ben ook wel een beetje ontgoocheld dat de nummer 1 niet mijn keuze is geworden."

 

In de Lage Landenlijst stond “Ploegsteert” vorig jaar nog op de 45e plaats, terwijl “Pastorale” van Ramses Shaffy en Liesbeth List op 1 stond. Dat nummer eindigde dit jaar op een tweede plaats. “Ruimtevaarder” van Kommil Foo vervolledigt de top-3.
 
De Top 10
 
  1.Ploegsteert - Het Zesde Metaal
  2.Pastorale - Ramses Shaffy en Liesbeth List
  3.Ruimtevaarder - Kommil Foo
  4.Mijn vlakke land - Jacques Brel
  5.Kronenburg Park - Frank Boeijen
  6.Twee Meisjes - Raymond van het Groenewoud
  7.Mia - Gorky
  8.De zotte morgen - Zjef Vanuytsel
  9.Iedereen is van de wereld - The Scene
10.Het Dorp - Wim Sonneveld

De volledige Lage Landenlijst is te raadplegen op de website van Radio 1.

 

VRT NWS

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.