15-09-17

SBS Belgium krijgt frequenties om radiozender op te starten

SBS Belgium krijgt frequenties om radiozender op te starten

 

SBS Belgium, de eigenaar van VIER, VIJF en ZES, krijgt een reeks frequenties om een eigen radiozender op te starten.

386.jpg

 

SBS Belgium was al lang vragende partij om een eigen radiozender te kunnen starten, maar de Vlaamse regering ketste vorig jaar hun vraag af om een landelijke radiozender te beginnen. De hervorming van het radiolandschap, zoals besteld door minister van Media Sven Gatz (Open Vld), bood nieuwe kansen. Die voorziet in vier nieuwe netwerkradio's die minstens de helft van Vlaanderen zullen dekken en in alle grote steden te horen zullen zijn.

 

SBS Belgium diende een dossier in voor de eerste 'generalistische' netwerkradio en kwam daar na een onderzoek door de administratie als beste uit de bus. Het dossier werd deze week al goedgekeurd op de interkabinettenwerkgroep van de Vlaamse ministers en komt vandaag op de Vlaamse regering. De verwachting is dat die dat gewoon goedkeurt. 

 

De tweede netwerkradio zal normaal naar VBRO gaan. De Vrije Brugse Radio omroep zal een radio starten met een Vlaams en Nederlandstalig profiel. Ook Ment, dat nu op televisie al veel Vlaamse muziek uitzendt, was hiervoor kandidaat. De derde en vierde zijn voor Hit FM en Stadsradio Vlaanderen.Lees er hier meer (en verder) over in dagblad de Morgen (15/9/2017)

 

Lees ook: Laureaten voor netwerkradio bekend? (Lokale radio in Vlaanderen) 15/9/2017

Lees ook: Vlaanderen krijgt commerciële radiozender voor vrouwen (Gazet Van Antwerpen) 15/9/2017

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

09:25 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.