15-09-17

SBS Belgium krijgt frequenties om radiozender op te starten

SBS Belgium krijgt frequenties om radiozender op te starten

 

SBS Belgium, de eigenaar van VIER, VIJF en ZES, krijgt een reeks frequenties om een eigen radiozender op te starten.

386.jpg

 

SBS Belgium was al lang vragende partij om een eigen radiozender te kunnen starten, maar de Vlaamse regering ketste vorig jaar hun vraag af om een landelijke radiozender te beginnen. De hervorming van het radiolandschap, zoals besteld door minister van Media Sven Gatz (Open Vld), bood nieuwe kansen. Die voorziet in vier nieuwe netwerkradio's die minstens de helft van Vlaanderen zullen dekken en in alle grote steden te horen zullen zijn.

 

SBS Belgium diende een dossier in voor de eerste 'generalistische' netwerkradio en kwam daar na een onderzoek door de administratie als beste uit de bus. Het dossier werd deze week al goedgekeurd op de interkabinettenwerkgroep van de Vlaamse ministers en komt vandaag op de Vlaamse regering. De verwachting is dat die dat gewoon goedkeurt. 

 

De tweede netwerkradio zal normaal naar VBRO gaan. De Vrije Brugse Radio omroep zal een radio starten met een Vlaams en Nederlandstalig profiel. Ook Ment, dat nu op televisie al veel Vlaamse muziek uitzendt, was hiervoor kandidaat. De derde en vierde zijn voor Hit FM en Stadsradio Vlaanderen.Lees er hier meer (en verder) over in dagblad de Morgen (15/9/2017)

 

Lees ook: Laureaten voor netwerkradio bekend? (Lokale radio in Vlaanderen) 15/9/2017

Lees ook: Vlaanderen krijgt commerciële radiozender voor vrouwen (Gazet Van Antwerpen) 15/9/2017

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

09:25 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Geen 'Lage Landenlijst' meer in Nederland

Geen 'Lage Landenlijst' meer in Nederland

 

In 2016 (vorig jaar dus) werd de 'Lage Landenlijst' tegelijkertijd bij het Vlaamse Radio 1 en op NPO Radio 5 uitgezonden. Dit was volgens de Belgen een groot succes. Toch wordt de lijst dit jaar niet meer uitgezonden in Nederland.

 

0012.jpg

 

'De Lage Landenlijst' is een Top 100 van de beste Nederlandstalige nummers sinds 1945. Het nummer ‘Pastorale’ van Ramses Shaffy en Liesbeth List uit 1969 werd in 2016 als beste Nederlandstalige lied uitgekozen.(foto VRT)

 

Beste Nederlandstalige liedjes in België


Aanstaande zaterdag 16 september presenteert Radio 1 in België voor de tweede maal De Lage Landenlijst, de top 100 van de beste Nederlandstalige liedjes.

 

Jan Douwe Kroeske (vorig jaar Hans Schiffers) wordt dit jaar als bekende Nederlander naar België gehaald om de lijst te presenteren op Radio 1 samen met Jan Hautekiet. De Top 100 wordt uitgezonden tussen 09.00 en 18.00 uur op VRT Radio1.

RadioNL (Martin Slijper)

 

1398009223_37.jpg

 

Radio1:Kies jouw favoriete Nederlandstalige nummers

 

De zomer is voorbij. Of toch op de radio.

 

Als je overspoeld wordt door paniek en angstaanvallen bij het lezen van dit bericht, hebben ze bij Radio 1 nog een kleine overgangsmaatregel.

 

Morgen- 16 september-brengen Jan Hautekiet en Jan Douwe Kroeske De Lage Landenlijst van 2017 op Radio1. Maar u besliste natuurlijk wat in die lijst moest. staan.De Lage Landenlijst verzamelde net als vorig jaar de mooiste Nederlandstalige nummers uit België en Nederland.Morgen is het dus weer zo ver...

 

De Lage Landen stem nu.jpg

 Radio1

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |