13-09-17

BRUZZ (vanuit Brussel) pakt het opnieuw wat moderner aan

BRUZZ (vanuit Brussel) pakt het opnieuw wat moderner aan

 

Radiozender BRUZZ (vroeger FM Brussel) heeft sinds de eerste week van september een nieuwe programmering. Daarnaast biedt de stadszender ook live beelden uit de radiostudio.

 

bruzz.jpg

 

De nieuwe programmering bevat veel urban-programma’s. Liefhebbers van hip hop, grime en R&B krijgen op woensdag een extra reden om af te stemmen op de radiozender. Het urban platform Chase nodigt elke week vanaf 20.00 uur jonge Brusselse deejays uit voor een dj-set.

 

In de Brusselse hip hop-middens bewees ook Lowkey zich het afgelopen jaar. Het collectief organiseert optredens, feestjes en werkt regelmatig samen met andere organisaties. Tot voor de zomer maakte Lowkey radio op XL Air, de studentenradio van het RITCS. Nu hoor je hen elke dinsdagavond om 20.00 uur op BRUZZ.

 

Een derde aanwinst voor BRUZZ is Perron Zes. Een jong, Brussels collectief dat zich behalve met elektronische muziek ook bezig houdt met kledij, expo’s en grafische en beeldende kunst. Resident dj Hunid bouwt op woensdagavond om 22.00 uur een feestje in de studio.

 

BRUZZ zet ook meer in op visual radio. Livebeelden vanuit de radiozender zijn gedurende een aantal uur per dag te zien via de televisiezender van BRUZZ. De radiozender is in de regio Brussel te ontvangen via 98,8 MHz en wereldwijd via Internet.Maar het is een vrij sterke FM zender en de programma's kunnen tot ver in Vlaanderen beluisterd worden.

DI3OYTNW4AE7W2l.jpg

Mediamagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vanaf vanavond terug Radio Gaga op Canvas

Vanaf vanavond terug Radio GaGa op Canvas

 

In deze derde en laatste reeks van Radio Gaga strijken Joris Hessels en Dominique Van Malder opnieuw neer op verschillende plaatsen waar mensen samenzijn, samenkomen of samenwonen. In hun tot opnamestudio omgebouwde caravan brengen ze verslag uit over het wel en wee van de biotoop in kwestie.

 

radiogaga.png

 

Dat doen ze onder meer in Huis Perrekes in Geel, waar mensen met dementie verblijven. Ze trekken naar het ‘rouwkamp’ van Missing You, waar jongeren en jongvolwassenen samenkomen die iemand verloren hebben. De Kiem in Gavere is een therapeutische gemeenschap voor verslavingszorg.

 

canvas logo nieuw 2015.jpg

 

In gemeenschapsinstelling De Markt in Mol verblijven jongeren die uit een verontrustende leefsituatie komen of die een delict hebben gepleegd. De Lovie is een zorgcentrum in Poperinge voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap.

logo Radio 2.jpg

Maar Radio Gaga trekt ook naar het buitenland. Op het Waddeneiland Schiermonnikoog gaan Joris en Dominique op zoek naar de ziel van de ‘eilander’. Ze zenden zelfs uit in Lourdes, waar jaarlijks duizenden Vlaamse pelgrims op bedevaart gaan.


Vanaf vanavond-woensdag 13 september-om 21u15 op Canvas én op Radio 2 vanmorgen tussen 9 en 10u.

 

gaga.png

Radio2

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |