10-09-17

Sint Maarten:Radiozender Laser 101 terug in de ether

Sint Maarten:Radiozender Laser 101 terug in de ether

 

Radiozender Laser 101 heeft als eerste radiozender op het eiland Sint Maarten haar uitzendingen hervat nadat de orkaan Irma over het eiland raasde en grote schade heeft aangericht.

 

Klembord01.jpg

 

De radiozender is momenteel nog de enige radiozender die kan uitzenden op het eiland. De radiozender is te beluisteren via FM (101 MHz) en Internet. In grote delen van het eiland is nog geen communicatie middels de telefoon mogelijk en is de stroom uitgevallen.

 

De programma’s worden ook doorgegeven in Saba via Q93.9 (Voice of Saba). Ook Easy FM in Curaçao geeft op bepaalde delen van de dag de programma’s van Laser 101 door. Daarnaast is Trans World Radio begonnen met het doorsturen van het signaal van Laser 101 via hun krachtige middengolfzender op Bonaire. TWR zendt uit via 800 kHz.

 

Laser 101 beschikt over een eigen noodaggregaat en kan daarom wel uitzenden. De radiozender heeft echter wel aangegeven dat wanneer de diesel opraakt de uitzendingen weer moeten worden stopgezet.

 

Momenteel zendt de radiozender een speciaal programma uit waarin inwoners van Sint Maarten en St Martin kunnen bellen voor hulp of een oproep te doen van vermiste familieleden en vrienden. Ook vanuit Nederland bellen veel luisteraars op die op zoek zijn naar familieleden waar na de stroom Irma nog geen contact mee is gelegd. Het KNMI verzorgt vanuit Nederland voor extra weerberichten op de radiozender.

 

Communicatie op het eiland zelf loopt nog moeizaam omdat een belangrijke telecommunicatiemast is uitgevallen. Andere radiozenders hebben te maken met grote schade aan zendinstallaties en apparatuur maar hopen binnenkort ook weer te gaan uitzenden.

 

De Nederlandse radio- en televisiezenders steunen de nationale inzamelingsactie van het Rode Kruis, voor de slachtoffers van orkaan Irma. Sinds donderdagavond uur worden er radio- en tv-spotjes uitgezonden.

 

Mediamagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

08:51 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.