09-09-17

Radio1:Kies jouw favoriete Nederlandstalige nummers

Radio1:Kies jouw favoriete Nederlandstalige nummers

 

De zomer is voorbij. Of toch op de radio.

 

Als je overspoeld wordt door paniek en angstaanvallen bij het lezen van dit bericht, hebben ze bij Radio 1 nog een kleine overgangsmaatregel want ze kunnen jouw suggesties nog heel hard gebruiken.

 

Ze zoeken de beste Nederlandstalige nummers uit België of Nederland. Die geef je door op de pagina van De Lage Landenlijst

 

Op 16 september brengen Jan Hautekiet en Jan Douwe Kroeske De Lage Landenlijst van 2017 op Radio1. Maar jij beslist natuurlijk wat in die lijst moet.De Lage Landenlijst verzamelt net als vorig jaar de mooiste Nederlandstalige nummers uit België en Nederland. Welk nummer mag volgens jou niet ontbreken? Laat het hen weten!

 

logo Radio 1 (VRT).jpg

 

Wat is voor jou het allerbeste Nederlandstalige nummer sinds 1945? Kies HIER jouw drie favorieten uit de lijst van 100 nummers die is samengesteld door 40 Nederlandse en Vlaamse kenners. Staat jouw favoriet er niet, dan kan je die onderaan nog toevoegen. Bepaal mee of het Zuiden of het Noorden de strijd der Lage Landen wint, en maak kans op een Lage Landenlijst dubbel-cd.

 

De Lage Landen stem nu.jpg

 

Als uw persoonlijke favoriet niet in de lijst staat kan je er hem onderaan zelf aan toevoegen !

 

Radio1

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:04 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2:De Pré Historie van morgen 10 september 2017

Radio2:De Pré Historie van morgen 10 september 2017 

 

Morgen-zondag 10 september 2017- brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 2e week van september 1964 (53 jaar geleden), van de 2e week van september 1974 (43 jaar terug), van de 2e week van september 1984 (33 jaar geleden), en van de 2e week van september 1994 (23 jaar geleden).

 

3848709966.jpg

 

Enkele opvallende hits van 53 jaar geleden waren: You Really Got Me van The Kinks, Draai Dan 79 72 04 van Will Tura, en Liebeskummer Lohnt Sich Nicht van Siw Malmkvist. Verder hoor je voetballegende Jef Jurion over de terugwedstrijd van Anderlecht tegen Bologna voor de Beker Der Landskampioenen, Jan Briers op zoek naar geld voor zijn Festival Van Vlaanderen, waarom Françoise Luc stopte met zwemmen, senator Houben over de Vlaamse Sociale Studiedag in Houthalen, en de organisator van het Jazzfestival in Kortrijk.

 

Rock Your Baby door George McCrae, Mirella van Rob de Nijs, en Teach-In met In The Summernight waren enkele van de straffe platen in de 2e week van september 1974. Verder hoor je een kleuterleidster van een alternatieve kleuterschool, pomphouders die de prijsverlaging van de benzine niet mochten toepassen van de oliebazen, de toeristische dienst van Midden-Limburg was blij dat het Circuit van Zolder kon en mocht blijven, en Antwerpse mensen uit de toeristische sector over Italiaanse toeristen in hun stad.

 

Na 11 uur nieuws en hits van de 2e week van september 1984 met een vat uranium dat was komen bovendrijven bij de berging van het gezonken schip Montlouis voor de kust van Oostende, het Greenpeace-schip Sirius kwam een oogje in het zeil houden bij die berging, en Tina Turner over het verschil tussen Rhythm & Blues en Rock ‘n’ Roll. Enkele hits van 36 jaar geleden waren: What’s Love Got To Do With It door Tina Turner, Self Control door Laura Branigan, en Ik Leef Voor Jou door Ann Christy.

 

Daarna terug naar de 2e week van september 1994 met een hilarische Margriet Hermans in het tv-programma Zeg Eens Euh over Fred Flintstone, Jan de Bont, de Nederlandse regisseur, over zijn Hollywoodfilm Speed, Sabine De Vos die een rijvaardigheidstest deed en daarbij zonder handen reed, en Fredje Raketje die brons haalde op de 100 meter schoolslag. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Meet The Flintstones van de BC 52’s, Laisse Rouler Le Bon Temps van Margriet Hermans, en Seven Seconds van Youssou N’Dour & Neneh Cherry.

 

3797016920_35.png

 

De platenspeellijst

You really got me - THE KINKS
My guy - MARY WELLS
A hard day's night - THE BEATLES
Draai dan 79 72 04 - WILL TURA
On the beach - CLIFF RICHARD
Liebeskummer lohnt sich nicht - SIW MALMKVIST
I'm into something good - HERMAN'S HERMITS
La ferme du bonheur - CLAUDE FRANCOIS
Kissing in the back row of the movies - THE DRIFTERS
Rock your baby - GEORGE MCCRAE
I shot the sheriff - ERIC CLAPTON
Mirella - ROB DE NIJS
Honey Honey - ABBA
In the summernight - TEACH IN
Man of action - LES REED ORCHESTRA
Ghostbusters - RAY PARKER JR
Jump (for my love) - THE POINTER SISTERS
Self control - LAURA BRANIGAN
I won't let the sun go down - NIK KERSHAW
Ik leef voor jou - ANN CHRISTY
What's love got to do with it - TINA TURNER
Games people play - INNER CIRCLE
Meet the Flintstones - BC 52's
Laisse rouler le bon temps, Jacqueline - MARGRIET HERMANS
Love is all around - WET WET WET
Declaracion de amor - THE DINKY TOYS & BEA LUNA
Baby, I love your way - BIG MOUNTAIN
7 seconds - YOUSSOU N'DOUR & NENEH CHERRY

 

The%20Beatles%20A%20Hard%20Day's%20Night.jpg

  De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

4284835628.2.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

3902682830.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |