08-09-17

Satelliet:HD pakket uit Dubai op Hotbird (13° Oost)

Satelliet:HD pakket uit Dubai op Hotbird (13° Oost)

 

Het Free To Air HD-zenderaanbod op de Eutelsat Hotbird satelliet (13° Oost) groeit explosief. Vanuit Dubai is een volledige transponder in gebruik genomen met daarop ook interessante sportkanalen.

 

dubai-sport-hd.jpg

 

Satellietontvangst via de Hotbird satelliet op 13° Oost wordt steeds interessanter doordat met name vanuit het Midden-Oosten steeds meer Arabische zenders Free To Air in HD gaan uitzenden. Ook het sportaanbod is daarbij interessant, vooral omdat regelmatig Engelstalig commentaar wordt meegezonden.

 

Vrij recent kwamen al Abu Dhabi Sports 1 en Yas uit uit de Verenigde Arabische Emiraten in een hoge SD-kwaliteit beschikbaar. Dubai TV is vanaf nu zelfs met een heel HD-pakket te zien, waaronder Dubai Sports 3 HD.

 

De ontvangst van zenders op Hotbird is technisch gezien eenvoudig te combineren met het aanbod van zowel Canal Digitaal als TV Vlaanderen. Hiervoor zijn aanpassingen aan de LNB kop op de schotel (eventueel) noodzakelijk.

 

Diverse sportzenders zijn te vinden op 11.747 GHz.(H) en Dubai Media HD op 12.399 GHz.(H) met SYM: 29.700 en FEC: 2/3 (DVB-S2, 8PSK). Canal Digitaal en TV Vlaanderen nemen trouwens de zenders van Eutelsat Hotbird automatisch op in de Fastscan zaplijsten.

 

DubaiSports.jpg

TotaalTV (Jan-Hein Visser)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Open Studio Dagen op 9 en 10 september in Hilversum

NL:Open Studio Dagen op 9 en 10 september in Hilversum

 

Mediastad Hilversum trekt ook dit jaar weer alle registers open tijdens de tiende editie van de 'Open Studio Dagen' op zaterdag 9 en zondag 10 september. Onder het motto ‘Discover the power of media’ kunnen bezoekers een ontdekkingsreis maken langs een groot aantal media op het MediaPark én in de stad.

 

file_21838.jpg

 

In totaal zijn er 50 spots met activiteiten van AvroTros, Bnn-Vara, Rtl Nederland, Npo ,Nos, Ntr, Eo en Max.

 

De toegang tot de Open Studio Dagen op het Mediapark is wederom gratis.

 

De Open Studio Dagen maken onderdeel uit van Dutch Media Week, een zevendaags evenement van 6 tot en met 13 september.

 

Voor de vierde keer in de geschiedenis wordt ook dit jaar de TV-toren weer opengesteld.

 

Het weekend biedt voor elk wat wils: van het bekende kijkje achter de schermen tot leuke workshops. En wie zichzelf als dé nieuwe presentator ziet of gewoon wil weten hoe het voelt om te presenteren, kan ook terecht bij de Open Studio Dagen. Diverse omroepen bieden de kans om achter een presentatiedesk plaats te nemen. Degenen die liever achter de schermen blijven, kunnen zich onder meer uitleven met het maken van een radiospot.

 

file_368524.jpg

Veel programmamakers, presentatoren en deejays zijn ooit bij een lokale omroep begonnen. Tijdens de Open Studio Dagen laten ook lokale omroepen zien waartoe ze allemaal in staat zijn tijdens een live-marathon-uitzending op tv van vijf uur in Beeld en Geluid. Wie nog meer over de wereld van de media willen ontdekken, kan tijdens de Open Studio Dagen een (gratis) bezoek brengen aan de 'Experience' in Beeld en Geluid.  In hetzelfde gebouw wordt ook live radio gemaakt door bekende deejays.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

 Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |