04-09-17

Het mag ook eens over 'Klara' gaan !

Het mag ook eens over 'Klara' gaan !

 

Klara heeft de belangrijkste vernieuwingen van het najaar voorgesteld. Naast nieuwe programma's brengt de klassiekeradiozender van de VRT een nieuw seizoen van "Pompidou".

 

Logo Klara.jpg

 

Vandaag- maandag 4 september - om 17 uur gaat het nieuwe seizoen van "Pompidou" van start, de dagelijkse ontmoeting van Klara met de wereld van de kunst. De presentatie is voortaan in handen van Chantal Pattyn en Nicky Aerts.

 

a9782928-8d94-11e7-bbe7-02b7b76bf47f.jpg

 

Aerts presenteerde eerder al "Neon" en "Vandaag" ("De wereld vandaag") op Radio 1. Na een lang verblijf in het buitenland ging ze vorige zomer bij Klara aan de slag. Sindsdien was ze te horen in onder meer "Belmondo", "Happy hour" en "Django".

 

In de eerste week van september krijgen Pattyn en Aerts onder anderen kunstenaar Michaël Borremans, directeur Franky Devos van Vooruit en organist Bernard Foccroulle over de vloer. Ook de vaste recensenten Christophe Vekeman, Catherine Vuylsteke en Sam Steverlynck zijn van de partij.

 

Op zaterdag 25 en zondag 26 november zendt Klara opnieuw de "Klara top 100" uit. In de aanloop is elke zondag om 15 uur "Uit de 1000" te horen, een programma met klassieke hits die luisteraars vorig jaar de "Klara top 100" instemden, muziek die het toen net niet haalde en verborgen parels.

 

Greet Samyn zal "Uit de 1000" presenteren. Zij krijgt Marc Erkens aan haar zijde, de man die Vlaanderen tot de klassieke muziek bekeert in "Culture club" op Canvas. In de eerste aflevering op zondag 10 september brengt hij het "Andante spianato" en de "Grande polonaise brillante" van Chopin mee.

 

a7d06c96-8d94-11e7-bbe7-02b7b76bf47f.jpg

 

Nog op zondag 10 september lanceert Klara om 18 uur "Een gehucht in een moeras", een driedelige radioserie waarin Marc Didden in Brussel rondwandelt, de stad waar hij al meer dan 60 jaar woont. Zijn tocht leidt hem van de Dansaertstraat, over de Grote Markt, de Pont Albert, het Josaphatpark, de volkswijk "Le chat" in Ukkel tot de kroegen van Elsene.

 

a880d0d7-8d94-11e7-bbe7-02b7b76bf47f.jpg

 

Didden wisselt anekdotes af met rake observaties, interessante feiten en kritische beschouwingen. Hoewel zijn woorden soms scherp klinken, kan hij zijn liefde voor Brussel niet verstoppen.

 

VRT NWS

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Groot Nieuws Radio nu ook landelijk via DAB+

NL:Groot Nieuws Radio nu ook landelijk via DAB+

 

Groot Nieuws Radio is vanaf vandaag 1 september in heel Nederland te ontvangen via  DAB+. Het christelijke radiostation huurt de landelijke digitale dekking bij BNR Nieuwsradio. Directeur Wilfred Hardeman is erg blij met de uitbreiding van het DAB+-signaal: “In heel Nederland zijn onze uitzendingen nu in de beste audiokwaliteit te beluisteren. Daarmee zijn we klaar voor de toekomst!”

 

Logo-Groot-Nieuws-Radio.png

 

Wie in Vlaanderen in een grensgebied woont met Nederland kan uiteraard ook de signalen oppikken.Met een dakantenne lukt het zelfs tot in een stukje binnenland.

 

Tot nu toe was Groot Nieuws Radio alleen in een beperkt deel van Nederland via DAB+ te beluisteren. Door de overeenkomst met BNR Nieuwsradio wordt de dekking uitgebreid. De stations hebben een afspraak gemaakt voor de komende drie jaar, met een optie om te verlengen tot vijf jaar.

 

Sjors Fröhlich, hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio, is blij met de samenwerking: “Bij BNR geloven we dat digitale radio de toekomst is en we zijn blij dat we in Groot Nieuws Radio een partij hebben gevonden met dezelfde overtuiging. Fijn om samen verder te bouwen aan de digitale toekomst van het mooiste medium!”

 

Naast DAB+ zendt Groot Nieuws Radio ook uit via 1008 AM. Begin deze maand maakte de zender bekend dat de uitzending via de middengolf in ieder geval tot 1 maart 2018 door gaat. Hardeman: “De komende tijd zullen we via de radio luisteraars oproepen om over te stappen van de middengolf naar DAB+ of andere luistermogelijkheden.”

 

RadioFreak

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |