20-08-17

Radio London herleeft even vanuit Vlaanderen

Radio London herleeft even vanuit Vlaanderen

 

Vanuit Bissegem bij Kortrijk zijn de voorbereidingen voor het project LONDON FM volop aan de gang. Een radiogebeuren te beluisteren wereldwijd via de website www.MiAmigo40.be en in de regio Kortrijk op 97.8 Mhz FM.

 

In 2017 is het 50 jaar geleden dat de Engelse commerciële zeezenders zoals Radio London, Radio Caroline, Radio 227, Radio 390 het zwijgen werden opgelegd door de Britse overheid. Deze stations waren ook hier dagelijks vrij goed te ontvangen en werden ook sterk beluisterd in West-Vlaanderen.

 

Verder zijn die Britse radiostations voor de Benelux een voorbeeld geweest van hoe de radio in al zijn facetten zou evolueren. Hun format van toen klinkt nog elke dag opnieuw bij de huidige radio’s. De Engelse zeezenders hebben de basis gelegd voor het geluid en het format van de huidige radio.

 

Daarom brengt men het geluid van toen nog even terug met de Engelse dj’s, de luisteraars van toen en natuurlijk de muziek uit die zeezenderperiode. Het LONDONDFM media-event haalt dus de Engelse radio naar Vlaanderen, naar regio Kortrijk.

 

Zie: Radio London herleeft even vanuit Vlaanderen

 

16.jpg

                                                                                                                                     © Thierry De Neve

OUDE DJ'S

Met onder andere de medewerking van DJ's va, weleer : Ray Clarck, John Dwyer, Roger Day, Bob Noakes (foto), Richard Bound, Graham Gill, Tony Winter (foto bij hoogtewerker met zendantenne), Paul Dennis, Mandy Martin, Ferry Eden, Bart Serlie en vele anderen.

 

Een unieke kans om de vele fans van toen alsnog even laten kennismaken met die dj’s van wonderfull radio London, radio Caroline, radio 270, radio 390, radio BBMS of radio SWRE.

 

In de regio Kortrijk op 97.8 FM via een tijdelijke antenne en wereldwijd via de tijdelijke stream op www.MiAmigo40.be en via andere mediasites.

 

Afstemmen kan van woensdag 30 augustus middernacht tot en met zondag 3 september 2017 om 18.00 uur.

 

LONDON FM is een organisatie van vzw NORDICA in samenwerking met MI AMIGO 40. De uitzendingen worden verzorgd vanuit taverne Bijenhof in Bissegem.

 

Men zegge het voort !

 

17.jpg

                                                                                                                                                  © MIAmigo40

Newsmonkey.be

 

PERSRelease: gratis FLANDERS MUSIC RADIO DAY/ 26 AUGUSTUS

PETER KOELEWIJN komt zaterdag 26 AUGUSTUS een uurtje live optreden op Feest in het park/de Flanders Music Radio Day in het West-Vlaamse Gistel.

 

Koelewijnski.jpg

‘Peterenski Koelewijnski’ was tegelijk rockster en DJ, verbonden met het toenmalige Hilversum 3 en Radio Seven in de pionierstijd van de Belgische vrije radio (Radio 7, ‘De Hollanders’, rond 1982) en daarvoor het Nederlandse Veronica.

Wie weet brul je wel ‘Veronica Sorry’ mee, een politieke aanklacht tegen het toenmalig Nederlandse radiobeleid. Om 23.00 uur is het de beurt aan top of the bill Starfucker.

De radiodag is dan weer een soort aanloop naar de DJ-radio van weleer LONDON FM-week, een evenementenradio in de regio Kortrijk.

Programma en banner in de bijlage van de mail.

Verder beschikbare info en :een audio-opwarmer (productie Eric Hofman van het vroegere Hofman en Henneman) via miamigo40.be/nl/zaterdag-26-augustus-flanders-music-radio-day/

Vraag ons gerust naar :

-Het persdossier met alle info over de organisatie en artiesten:

-Foto’s van aanwezige DJ’s

 

Muzikale groet

Thierry De Neve,Dirk Van De Mast

 

Press Officer (voormalig radionieuwslezer)

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-08-17

DL:Betalen voor digitaal tv-kijken via de ether

DL:Betalen voor (commercieel) digitaal tv-kijken via de ether

 

Ook de Duitsers moeten eraan geloven. Om naar commerciële zenders in de ether via DVB-T2 te kijken, moet men vanaf het einde van deze maand betalen. De gratis kijkperiode via Freenet loopt namelijk af.

 

Logo DVB-T2.jpg

 

Freenet is het nieuwe abonnementplatform voor digitale ethertelevisie van de DVB-T2 uitzendnorm. In de oude situatie met DVB-T waren de commerciële zenders ongecodeerd en zonder abonnement te bekijken. Na de overstap naar DVB-T2 is de situatie gewijzigd.

 

Na de technische overgang naar DVB-T2 is niet alleen een nieuwe tv-decoder maar ook een smartcard en eventuele CI-module nodig. De afgelopen maanden kon men met de benodigde geschikte apparatuur zonder abonnement naar de Duitse commerciële zenders kijken. Daar komt eind juni verandering in.

 

Een abonnement op Freenet gaat vanaf dat moment €5,75 euro per maand kosten. Voor 69 euro kan men ook een prepaid smartcard kopen waarmee een jaar lang gekeken kan worden. Bij de laatste optie wordt het abonnement niet automatisch verlengd. De smartcard wordt na 365 dagen automatisch inactief. Bij de eerste optie kan maandelijks het abonnement opgezegd worden.

 

De zenders van de publieke omroepen ARD en ZDF blijven ook in DVB-T2 ongecodeerd, en dus gratis, beschikbaar. Verder worden de zenders in Duitsland via DVB-T2 veelal in HD-kwaliteit geleverd.

 

TotaalTV (Jarco Kriek)

TV kijken.jpg

 

Lees ook op deze blog: DVB-T ontvanger voor Duitse Freenet (4/5/2017)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:02 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2:De Zomer van De Pré Historie van morgen 20 augustus 2017

Radio2:De Zomer van De Pré Historie van morgen 20 augustus 2017

 

Tijdens de maanden juni, juli en augustus is er elke zondag ‘De Zomer Van De Pré Historie’ met het beste uit dit programma.

 

guy de pré de pré historie.jpg

 

De platenspeellijst

 

Blue moon - THE MARCELS
Surrender - ELVIS PRESLEY
Don't treat me like a child - HELEN SHAPIRO
F.B.I. - THE SHADOWS
Save the last dance for me - THE DRIFTERS
Tommy uit Tennessee - RIA VALK
Calendar girl - NEIL SEDAKA
Good morning freedom - BLUE MINK
Knock, knock who's there - MARY HOPKIN
All kinds of everything - DANA
Mademoiselle Ninette - SOULFUL DYNAMICS
Weet je, weet je - ANN SOETAERT
I.O.I.O. - THE BEE GEES
Spirit in the sky - NORMAN GREENBAUM
Instant karma - JOHN LENNON
El condor pasa (If I could) - SIMON & GARFUNKEL
On my radio - SELECTER
Que sera mi vida - GIBSON BROTHERS
Er is iets - WALTER VERDIN
Brass in pocket - THE PRETENDERS
Fly too high - JANIS IAN
Do that to me one more time - CAPTAIN & TENNILLE
It will come in time - SYREETA & BILLY PRESTON
Whoops now - JANET JACKSON
Here comes the hotstepper - INI KAMOZE
Ik hou van U - NOORDKAAP
The reason is you - NINA
So in love with you - DUKE
Free as a bird - THE BEATLES


 De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

Vespa guy de pré zomereditie.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

De Pré historie platendraaier.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-08-17

DAB+ wordt uitgerold in meer grote steden van Australië

DAB+ wordt uitgerold in meer grote steden van Australië

 

De komende jaren wordt DAB+ uitgerold in meer grote Australische steden. Mediaregulator ACMA heeft plannen afgerond om digitale etherradio te gaan uitrollen in alle grote steden.

 

                                                                Foto: Digital Radio Australia


In 2009 zijn de commerciële radiostations, de publieke omroep ABC en de multiculturele omroep SBS in Sydney, Brisbane, Melbourne, Perth en Adelaide gestart met uitzenden via DAB+. Naast vrijwel alle radiostations die op FM en AM uitzenden, zijn hier via DAB+ ook tientallen themakanalen te ontvangen.

 

Doordat het grootste deel van de bevolking in en om de grote steden woont, kan nu ongeveer 65% van de inwoners van Australië DAB+ ontvangen, ondanks dat slechts een half procent van het landoppervlak gedekt wordt met DAB+.

 

Inmiddels is DAB+ niet meer weg te denken in de grote steden en luistert 25% van de bevolking al digitaal naar de radio. Inmiddels zijn er al ruim 3 miljoen DAB+radio’s verkocht. 34% Van alle nieuwe auto’s verlaat de fabriek standaard met een DAB+ontvanger.


 De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan plannen voor de uitrol van DAB+ naar meer grote steden. De eerste plannen hiervoor ontstonden overigens al in 2015.

 

“Het afronden van het digitale radiokanalen plan is een belangrijke stap in de voltooiing van de uitrol van digitale radio in de hoofdsteden van de staten,” verklaard waarnemend ACMA voorzitter Richard Bean. “De ACMA gaat nu in gesprek met de omroepen over het starten van de procedure voor het toewijzen van zendlocaties.”


 Als één van de eerste regio’s waar DAB+ naar uitgerold gaat worden zijn Darwin en Canberra. Sinds 2010 wordt in beide steden al op kleine schaal en met laag vermogen getest met DAB+. Het is nu de bedoeling dat in deze steden definitieve vergunningen uitgegeven gaan worden. Ook komt er ruimte voor meer radiostations en mag het uitzendvermogen omhoog.

 

In beide steden komen twee multiplexen, waardoor er ruimte is voor ruim 30 radiostations. Bovendien gaat de publieke omroep ABC eindelijk via digitale etherradio uitzenden in Darwin.

 


Binnen twee a drie jaar is radio via DAB+ ook beschikbaar in Hobart, de hoofdstad van de staat Tasmanië, en Gold Coast, de zesde stad van het land. Ook hier komen in elke stad twee multiplexen.

 

Maar er komen meer steden waar DAB+ uitgerold gaat worden. “De voltooiing van de uitrol in de hoodsteden is nog maar het begin,” vervolgt Bean. “De commerciële radio-industrie heeft aangegeven dat er vele regionale radiostations graag via DAB+ willen gaan uitzenden, dus voor Australiërs die in andere grote steden wonen: stay tuned!"

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

 Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-08-17

Radio2:Plage Préferée was gisteren in Zeebrugge !

Radio2:Plage Préferée was gisteren in Zeebrugge !

 

Onze mobiele medewerker uit Blankenberge Jos Gurdebeke nam gisteren alweer zijn elektische tweewieler om een blik voor-en achter de schermen te gaan nemen van Plage Préferée.Kim Debrie met heel haal achterban had de mobiele studio geplaatst in Zeebrugge...het weer was tip top in orde, de fiets ook (goed gesmeerd) en de bomvolle batterij met elektriciteit was met groene stroom opgeladen !

 

Kim%20grappig%20paal.jpg

 

Een verslag met nogal een resem foto's was het resultaat van zijn préferée bezoekje...maar deze keer ook 2 (zeer) korte filmpjes !

 

 

Hierboven in het filmpje ziet u eens onze plaatselijke (foto) correspondent Jos Gurdebeke zelf in actie !

 

 

Gisteren, woensdag 16 augustus,richting Zeebrugge getrokken om Kim Debrie op de laatste dag van haar "driedaagse" Zeebrugge, te bezoeken.Prachtig weer, meer moest dat niet zijn om heel wat volk rond haar mobiele studio te verzamelen,en je zag aan Kim dat ze er zin in had.Maar ik denk dat ze wel altijd in de sfeer is ...Ze had terug heel wat informatie voor de luisteraars meegebracht.Maar nieuws, verkeersinfo en het weer met Frank moest er hier en daar toch nog tussendoor gemixt worden,wilde ze een goed rapport krijgen op het einde van de vakantie.
Deze week gaat ze ook trouwens "In zee met...." Ingeborg.Een levensverhaal waar iedere dag  een bepaald thema uit het leven belicht word.Gisteren had Ingeborg het over haar zoon die een "grote onderscheiding" behaalde op school,waarvoor Ingeborg 4 jaar getwijfeld had of het wel de juiste richting was voor hem.
Maar het moment van de uitreiking was een moment om nooit te vergeten.

 

ingeborg_02.png


Zangeres Lindsay (tegenwoordig uit Denderhoutem), zus van Christophe, werd achter de microfoon gevraagd , want Kim was zeer nieuwsgierig naar haar "bolle buikje".Tussen de reclame en de muziek door, kwam Pieter Embrechts, broer van Tine Embrechts,bij de mobiele studio aan, want hij was Kim haar volgend gast na het nieuws van 11h.

 


Pieter kan niet alleen goed praten, maar hij mocht dan ook een liedje life brengen.Daar moest natuurlijk eerst voor geoefend worden om de micro/geluid goed te kunnen afstellen.Hij had al direct het volk in de hand en die mochten het refrein van zijn lied "Barcelona" meezingen,wat uit volle borst en overtuiging gedaan werd.

 

De technicus van dienst, Robin Goubin, zag dat het goed was en plaatste verdorie direct 2 extra microfoons om er toch zeker van te zijn dat het goed overkwam tijdens de uitzending tegen kwart voor 12...niks werd aan de toeval overgelaten.

Logo radio2 Nieuw 2015.png

Radio 2'Middagpost

Tussen 12h en 13h was het de beurt aan Jens Lemant met de "Middagpost" van R2 West Vlaanderen.
Westvlaams nieuws en het weer in West-Vlaanderen was een verplicht item, maar hij had het ook over Suzanne die via haar kleindochter en Face-book op zoek was naar haar oud lief/soldaat,en sinds vorige week nog geen reactie gekregen had. Een speld in een hooiberg, want ze weet niet of hij nog leeft. Geen probleem voor haar huidige man, want "dat is van voor mijnen tijd" zegt hij.....Ook had Jens een gesprek met Dominique, die samen met Martine een week lang geen internet of andere media mag gebruiken en hun ervaring mochten ze komen vertellen op R2.Natuurlijk was er ook weer een R2 ballon of friesbee voor de kleinsten voorzien.Maar ook "De Inspecteur" had er zijn standje. Vandaag stond op het "test-menu:


-Indian Tonic, makreelfilet in tomatensaus en curry Ketchup.
Van ieder 5 verschillende proevertjes, waar je dan op een blaadje je voorkeur kon noteren en in een bus deponeren.Ook het R2 fototoestel waar je gratis een "selfi" kan nemen en ook laten doorsturen via het internet naar je (thuis) adres had heel wat belangstelling.Kortom, een weer zeer geslaagde uitzending van Radio 2.

Vandaag maar ook donderdag en vrijdag is Kim en Jens in  Mariakerke en volgende week is het alweer de laatste week aan de kust...het kan dus zéér snel gaan !

 

De fotoreeks...voor zij die er niet bij waren ter plaatse

Te bekijken in groot formaat door er op te klikken!

 

DSC_1328.JPG

DSC_1329.JPG

DSC_1330.JPG

DSC_1331.JPG

DSC_1332.JPG

DSC_1335.JPG

DSC_1336.JPG

DSC_1337.JPG

DSC_1338.JPG

DSC_1339.JPG

DSC_1340.JPG

DSC_1341.JPG

DSC_1342.JPG

DSC_1343.JPG

DSC_1344.JPG

DSC_1345.JPG

DSC_1348.JPG

DSC_1349.JPG

DSC_1350.JPG

DSC_1351.JPG

DSC_1352.JPG

DSC_1355.JPG

DSC_1356.JPG

DSC_1357.JPG

DSC_1359.JPG

DSC_1360.JPG

DSC_1361.JPG

DSC_1363.JPG

DSC_1364.JPG

DSC_1365.JPG

DSC_1366.JPG

DSC_1367.JPG

DSC_1368.JPG

DSC_1368.JPG

DSC_1369.JPG

DSC_1371.JPG

DSC_1372.JPG

DSC_1373.JPG

DSC_1374.JPG

DSC_1376.JPG

DSC_1378.JPG

DSC_1379.JPG

DSC_1381.JPG

DSC_1384.JPG

DSC_1385.JPG

DSC_1387.JPG

DSC_1388.JPG

DSC_1390.JPG

DSC_1392.JPG

DSC_1393.JPG

DSC_1395.JPG

DSC_1396.JPG

DSC_1399.JPG

DSC_1400.JPG

DSC_1401.JPG

DSC_1402.JPG

DSC_1404.JPG

DSC_1405.JPG

DSC_1407.JPG

DSC_1408.JPG

DSC_1409.JPG

DSC_1410.JPG

DSC_1411.JPG

DSC_1412.JPG

DSC_1413.JPG

DSC_1414.JPG

DSC_1415.JPG

DSC_1416.JPG

DSC_1417.JPG

DSC_1419.JPG

DSC_1420.JPG

DSC_1420.JPG

 

Jos Gurdebeke

 

Tijdsbalkje rood.gif

08:45 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Spetterende Kerstshow Radio PROS 2017 !

Spetterende Kerstshow Radio PROS 2017 !


Radio PROS pakt uit met een totaal vernieuwde kerstshow.
Zo mag u een artiestenparade verwachten als nooit tevoren!

 

radio pros.jpg

 

Artiesten die langskomen zijn : Nico, Jettie Pallettie, Marc Tompson, Yves Segers en Willy Sommers !
Prijs voor dit alles is slechts 15 euro, en voor de leden is er een leuke attentie op vertoon van hun lidkaart.
Lid worden kan natuurlijk ook op de kerstshow zelf.

 

Kerstshow 2017 radio pros.jpg

 

Alles gaat door op 17 december 2017 in Jeugdcentrum De Kouter, Middelkouter te Haaltert.
Deuren gaan er stipt open om 13u en het spectakel begint er om 14u.
Voor de dorstigen en de hongerigen is er drank en eten in overvloed aan zeer democratische prijzen!

 

Kaarten zijn al te verkrijgen in het Radio PROS Praathuis op zondag tijdens de openingsuren.deze zijn van 10 tot 20 uur.

SNEL ZIJN IN DE BOODSCHAP WANT HET AANTAL PLAATSEN IS BEPERKT !

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-08-17

Duitsland:WDR verbetert DAB+

Duitsland:WDR verbetert DAB+

 

De Westdeutscher Rundfunk (WDR) heeft haar plannen bekend gemaakt voor het verbeteren van haar DAB+-netwerk in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. De verbeteringen kunnen ook voor DAB+-luisteraars in delen van Oost Nederland positieve gevolgen hebben.

 

WDR.jpg

 

De WDR zendt in Noordrijn-Westfalen uit op kanaal 11D met de radiozenders 1Live, 1Live Diggi, WDR 2, WDR 3, WDR 4, WDR 5, Cosmo, Event (alleen in de lucht tijdens evenementen),VERA (Verkeersinformatie) en KinderRadioKanal (KiRaKa). Daarnaast is de radiozender Domradio te ontvangen via dit netwerk. 

 

Aangezien de Duitse deelstaat grenst aan Nederland is ontvangst van dit netwerk ook in delen van Oost Nederland mogelijk. Zoals het er nu naar uit ziet zal de ontvangst de komende periode alleen nog maar beter worden.

 

De openbare omroep heeft inmiddels haar verbeterplan voor haar DAB+-netwerk bekend gemaakt: diverse bestaande steunzenders in het netwerk zullen meer uitzendvermogen krijgen en er worden een aantal nieuwe steunzenders gebouwd. De verbeteringen moeten volgend jaar worden doorgevoerd in het netwerk op kanaal 11D.

 

De steunzenders in Aken, Ederkopf, Kleef/Kleve en Nordhelle zullen meer vermogen gaan krijgen. Het is echter nog niet duidelijk hoeveel meer vermogen er uitgezonden gaat worden. De zenders in Kleve en Aken liggen relatief dicht bij de Nederlandse grens.

 

Daarnaast worden er volgend jaar vier nieuwe steunzenders in Noordrijn-Westfalen in de lucht gebracht: Hallenberg, Hoch Sauerland, Höxter en Warburg. De verbeteringen moeten volgens de WDR nog internationaal gecoördineerd worden alvorens deze kunnen worden doorgevoerd.

 

De WDR had in mei van dit jaar al verbeteringen aangekondigd aan haar digitale ethernetwerk op kanaal 11D maar tot op heden was niet duidelijk welke verbeteringen er concreet doorgevoerd zouden gaan worden.

 

De radiozenders van de WDR zijn in delen van Nederland naast DAB+ en FM ook te ontvangen via diverse (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

 

DAB+ logo.png

Mediamagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-08-17

Radio PROS was 'live' op Halfoogstfeesten in Denderhoutem

Radio PROS was 'live' op Halfoogstfeesten in Denderhoutem

 

De meest gezellige feesten samen met de meest gezellige lokale radio (P.R.O.S.) te Denderhoutem (Haaltert)!

Breughelfeesten op een feestweide in onze eigen PROS regio met gezelligheid & leute voor jong & oud

Plaats van het gebeuren was de' Hoeve Schollaert' - Stichelen te Denderhoutem en dat op 14 en 15 augustus- met gratis inkom trouwens.

Dansende PROSSERS.gif

U kon er oude ambachten, tractoren, grootmoederskeuken, kantklossers & kunstenaars bewonderen en genieten van steltenlopers, de ganzenfanfare een kinderdorp met kinderboerderij, pony-ritten... en nog veel meer boerenleute!

Met bovendien optredens van "de Jartellen", Yah Tararah Balkan fanfare, kinderkoor Ballabili Zinget (met liveband), Poot & Vijverman / Sale-ami en zelfs een heus "bal populaire" met "Boma on the Rocks" (Marijn Devalck)!

Een hele reeks foto's van maandag 14 augustus en dinsdag 15 augustus bewijzen dat lokale radio populair is en blijft...Radio PROS mocht zelfs het bezoek ontvangen van o.a. Willy Michiels én vader en zoon De Croo !

 

Pros embleem nieuw 3-5-2017 (website).jpg

 

Radio PROS was er natuurlijk ook 2 dagen 'live' bij...zelfs in de nacht van 14 op 15 augustus gingen de programma's live de ether in via de 105.8FM (in het uitzendgebied) én bovendien ook via livestream (via de website van radio PROS).

 

Veel leute en plezier in en rond de tent van de populaire lokale radio in ieder geval.Maandag 14 augustus was het meer dan aangenaam en zeker gezellig om eens rond te wandelen.De opkomst van het publiek was enorm, volgens DJ Tom Hofman moeilijk te tellen maar hij schatte toch wel tussen de 1200 à1500 aanwezigen.Er was genoeg te beleven en het warme weer zorgde ook dat verfrissende dranken meer dan nodig waren.Bovendien was er naast de drank ook spijs te verkrijgen...zelfs echte boerenkost! De ijsjes waren niet te tellen.

Aan de stand van Radio PROS was er ook een ballonwedstrijd waar mooie prijzen mee te verdienen vielen.Ballonnen in alle kleuren werden losgelaten...in de hoop dat de landingsplaats zeer ver van Denderhoutem ligt én dat hij dan ook gevonden wordt.Daar werd in en rond de tent wat 'geblazen', soms zelfs met een harde knal op de achtergrond! Het steekt of stak op genen ballon ...

 

2308177780.jpg

 

Even langsgaan aan de mobiele studio (tent) van lokale radio P.R.O.S. kon dus en niet alleen voor een leuke babbel maar ook om een unieke (PROS) ballon de lucht in te laten.Er waren mooie prijzen mee te winnen.Maar voor de talrijke deelnemers is het nu wachten...

 

                                                                  Maandag 14 augustus

De foto's (klik er op voor groter formaat)

 

DSC01155.jpg

DSC01156.jpg

DSC01157.jpg

DSC01158.jpg

DSC01159.jpg

DSC01160.jpg

DSC01161.jpg

DSC01162.jpg

DSC01163.jpg

DSC01164.jpg

DSC01165.jpg

DSC01166.jpg

DSC01167.jpg

DSC01168.jpg

DSC01169.jpg

DSC01170.jpg

DSC01171.jpg

DSC01172.jpg

DSC01173.jpg

DSC01174.jpg

DSC01175.jpg

DSC01176.jpg

DSC01177.jpg

DSC01178.jpg

DSC01179.jpg

DSC01180.jpg

DSC01181.jpg

DSC01182.jpg

DSC01183.jpg

DSC01184.jpg

DSC01185.jpg

DSC01186.jpg

DSC01187.jpg

DSC01188.jpg

DSC01189.jpg

DSC01190.jpg

DSC01191.jpg

DSC01192.jpg

DSC01193.jpg

DSC01194.jpg

DSC01195.jpg

DSC01196.jpg

DSC01197.jpg

DSC01198.jpg

DSC01199.jpg

DSC01200.jpg

DSC01201.jpg

DSC01202.jpg

DSC01203.jpg

DSC01204.jpg

DSC01205.jpg

DSC01207.jpg

DSC01208.jpg

DSC01209.jpg

 

Foto's dinsdagmorgen 15 augustus

DSC01210.jpg

Extra aflevering van Callebaut & Bakker (Nachtradio) tussen 03.00 u en 06.00 u

DSC01211.jpg

DSC01212.jpg

DSC01213.jpg

DSC01215.jpg

Dinsdagmorgen 15 augustus 5u30...alles rustig op de achtergrond Callebaut & Bakker

DSC01217.jpg

DSC01218.jpg

 

Foto's dinsdagnamiddag 15 augustus

18813935_1448718655181775_1713894192590110202_n.jpg

Peter Schepens met Willy Michiels en Nora

20770256_1448718698515104_4578520493220985941_n.jpg

Vice eerste minister van de federale regering Alexander De Croo

20800147_1448718661848441_3274813772192918734_n.jpg

20799166_1448718648515109_7708459081762318603_n.jpg

 Minister van staat Herman De Croo

 

Onderstaande affiches kan je in groter formaat bekijken door er op te klikken.

db8a3db7-1c80-483e-b7bf-2fbad673f3f3.jpg

 

7833d42d-dd4e-4e87-8139-f37758454317.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

11:37 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vanaf september presenteren Phara en Xavier "De zevende dag"

Vanaf september presenteren Phara en Xavier "De zevende dag"

 

Vanaf september gaan Phara de Aguirre en Xavier Taveirne "De zevende dag" op Eén presenteren. Ze nemen de fakkel over van Tim Pauwels die ombudsman van de VRT Nieuwsdienst wordt en Ihsane Chioua Lekhli die voor "Het Journaal" gaat werken.

 

1245825874.jpg

 

Wissel van de wacht bij "De zevende dag", het politieke duidingsprogramma op zondagochtend op Eén. De voorbije jaren was de presentatie in handen van Tim Pauwels en Ihsane Chioua Lekhli, maar daaraan komt binnenkort een einde.

 

Na de zomer maken de Aguirre en Taveirne hun opwachting als nieuwe presentatoren. De Aguirre presenteerde eerder programma's als "Terzake", "Phara", "Panorama", "Koppen" en "Pano". Ze maakte ook eigen documentairereeksen als "Weg van België".

 

Taveirne presenteerde jaren de duidingsprogramma's "De ochtend" en "De wereld vandaag" op Radio 1. "Ik heb de mensen jaren wakker gemaakt tijdens "De ochtend" en nu mag ik een beetje hetzelfde doen bij "De zevende dag". Ik ben blij dat ik samen met de ervaring van Phara de nieuwsweek op gang kan trekken en dieper kan ingaan op wat leeft."

 

"Vragen stellen en luisteren, dat is voor mij de basis van goede journalistiek", zegt de Aguirre op haar beurt. "Ik heb dat de voorbije jaren gedaan op alle mogelijke plaatsen en tijdstippen om reportages te maken. Dat de nieuwe hoofdredactie me weer live in de studio wil zien interviewen, was fijn om te horen."

 

Ook op korte termijn verandert een en ander bij "De zevende dag". Half april wordt Pauwels ombudsman van de VRT Nieuwsdienst. Zelf noemt hij dat "een hele eer". "Ik heb tot nu toe altijd "ja" geantwoord telkens de VRT mij iets vroeg en ik wil met volle goesting beginnen."

 

Na de paasvakantie krijgt Chioua Lekhli tijdelijk Marc Van De Looverbosch aan haar zijde. De VRT-journalist volgt al jaren de politiek voor het radionieuws en is de bezieler achter het programma "Wissel van de macht" dat momenteel op Canvas loopt.

 

Samen zullen ze "De zevende dag" tot aan de zomer presenteren. Daarna gaat Chioua Lekhli voor "Het Journaal" werken. "Na vier jaar in de studio ben ik aan een nieuwe uitdaging toe", zegt ze. "Ik sprong al af en toe bij "Het Journaal" bij en wil daar nu voluit voor gaan."

 

0027.jpg

 

De Redactie

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-08-17

Radio2:De finale... Zomerhit 2017 Blankenberge (met foto's)

Radio2:De finale... Zomerhit 2017 Blankenberge (met foto's)

 

Onze mobiele verslaggeven Jos Gurdebeke uit Blankenberge was er natuurlijk ook bij in zijn thuisstad om het een en ander vast te leggen op foto's van het jaarlijks terugkerend grote muzikaal gebeuren van Radio2. Naar zijn zeggen was hij daar 2 dagen niet weg te slaan met zijn camera.Het resultaat mag terug gezien worden natuurlijk.Onderaan ziet u dan ook een resem foto's.Meestal van 'dingen' die je niet ziet op TV, tenzij je er zelf bij bent ter plaatse.Het een en ander voorafgaande kon je al bekijken via deze link.

Over de uitslagen...

De online stemmen en televoting hebben "Skwon meiske" van Niels Destadsbader en Miguel Wiels gekozen tot de Radio 2 Zomerhit van dit jaar. De prijs voor de beste belofte ging naar Blanche, de Belgische kandidate op het Eurovisiesongfestival in Kiev.

 

ZH_header.png

 

"Skwon meiske", een West-Vlaamse bewerking van het nummer "Sofia" van Alvaro Soler, werd gekozen uit een selectie van tien favorieten. Niels Destadsbader en Miguel Wiels namen tijdens de liveshow op de Zeedijk in Blankenberge de trofee in ontvangst uit de handen van minister-president Geert Bourgeois.

 

Ze volgen K3 op, die vorige zomer de Radio 2 Zomerhit wonnen met het nummer "Ushuaia".

 

DHIpLhMXcAA5KO-.jpg

 

De Radio 2 muziektrofee Doorbraak ging dit jaar naar de Belgische kandidate voor het songfestival in Kiev Blanche. Ze haalde het van Delv!s, Metejoor, Milo Meskens en Van Echelpoel.

 

Natalia kreeg de Radio 2 muziektrofee Solo artiest. Zij won de Radio 2 Zomerhit in 2007 met het nummer "Gone to stay". In 2013 en 2014 was ze beste vrouwelijke artieste en in 2009 won ze de Radio 2 muziektrofee voor beste performance.

 

De populaire indie-popgroep Bazart werd beloond met de Radio 2 muziektrofee Groep.

 

De liveshow Radio 2 Zomerhit 2017 werd live op Radio 2 en Eén uitgezonden. Bart Peeters presenteerde de show, die geopend werd door Belle Perez. Die won de Zomerhit al vijf keer: in 2002, 2003, 2004, 2005 en 2006 en is de artieste die het vaakst de titel kreeg. Daarom opende zij de show met een medley van haar vijf winnende nummers.

 

De negen andere genomineerden voor de Zomerhit, Blanche Delv!s, K3, Laura Tesoro, Milo Meskens, Natalia, Slongs Dievanongs, The Dinky Toys en Van Echelpoel brachten elk het nummer waarmee ze genomineerd waren.

 

Gers Pardoel, die Natalia de trofee voor Soloartiest overhandigde, bracht een verrassingsconcert op de Zeedijk, en Niels en Wiels sloten met hun winnende nummer de show af.

Meer over de Zomerhit kan je ook lezen via de website van Radio 2

De Redactie

 

2017-08-13%20-%2021u50s%20-%20Jokko%20-%202096%20-_.jpg

 

Van onze verslaggever ter plaatse Jos Gurdebeke

 

Na gisteren de opstelling van het materiaal voor Zomerhit bekeken te hebben,ben ik vandaag, zondag, het opstarten van de repetities gaan volgen.

Heel wat werk nog voor de boeg. Kabeltjes bijleggen of ontrollen, camera's uitpakken,belichting en PA's opstarten, enz.....


Ook voor de veiligheid werd niets ontzien. Brandweer, politie, zeevaartpolitie, reddingsdienst, een ploeg security mensen werden gebriefd om alles veilig en ordentelijk te laten verlopen.Intussen was Radio 2 opgestart in de mobiele studio.
Vanaf 12 uur was Marc Pinte van dienst en probeerde de luisteraars warm te maken voor Zomerhit 2017.
Hij probeerde enkele van de al aanwezige artiesten voor de microfoon te halen om hun mening te vragen van wie er de Zomerhit of één van de drie trofeeën zou in de wacht slepen.Na 16 uur nam Albrecht Wouters en Christel Van Dyck het roer over.Intussen kwamen de andere genomineerde artiesten ook in het Radio2 dorp aan, maar ook bekende personen van radio & TV waren van de partij.Meer en meer publiek begon de voorziene plaatsen rond het podium te vullen en tegen een uur voor de  uitzending van start ging, kon je het terrein niet meer op.
Zo kon ik ook geen goede plaats meer vinden om foto's tijdens de uitzending te maken.....
De genodigden voor de receptie en het volgen van de uitzending in de VIP-tent, kwamen onder redelijk wat belangstelling van het publiek, montjesmaat aangevoerd van een wat ver afgelegen parking.

Om 20h30 trok Bart Peters de show op gang.
Eerst wat info voor wie en hoe je nog kon stemmen en de eerste op het podium was K3 met "Pina Colada".
Dan kondigde Bart Peters Slongs aan met "Schoene jonge"gevolgd door de uitreiking van de trofee : "Beste doorbraak 2017" door Ruben Van Gucht, aan Blanche.
Niels en Wiels waren de volgende op het podium met "Skwon meiske".
De ambiance zat er al goed in en Natalia mocht verder doen met "You've got a friend",gevolgd door Van Echelpoel met "Waddestjom".
Christel Van Dyck werd uitgenodigd om de trofee "Beste groep" te overhandigen aan Bozart
Intussen begon de duisternis te vallen en kwam de belichting goed tot zijn recht.
Delv!s was de volgende genomineerde met" Sunday Interlure"
Blanche voelde zich opperbest tussen al die Led's en zong "City lights"
Maar er was ook nog een derde trofee gepland, voor de "Beste solo artiest" en die werd overhandigd aan Natalia door Gers Pardoel.
The Dincky Toys met "The sweetest hangover" en Laura Tessora met Higher" waren de laatste genomineerden.

Als toemaatje mocht Gers Pardoel nog een nummertje brengen terwijl de omslag met de winnaar Zomerhit 2017
dicht gekleefd werd....

Dan was het moment gekomen om de winnaar Zomerhit 2017 bekend te maken.
Bart Peters nodigde minister Geert Bourgois uit op het podium met de omslag en de trofee, met de
nadruk dat de inhoud van de omslag door verschillende directies en deurwaarders gecontroleerd werd,
met een knipoog naar vorig jaar.
De minister riep Niels (De Stadsbaeder) & Wiels (Miguel) op het podium als winnaar van Zomerehit 2017.
Miguel Wiels was deze avond trouwens de orkestleider van het uitgebreid orkest op het podium.
Niels zong het nog eens uit volle borst en we wensen hen uiteraard een dikke proficiat.

Jammer, geen rechtstreekse foto's van de uitzending, maar je kon het beter zien op TV.......en natuurlijk ook via de site van Radio 2 kan u foto's bekijken.

 

De foto's van Jos (wat je op TV niet kon zien...)

In groot formaat bekijken kan door er op te klikken!

 

DSCN4964.JPG

DSCN4966.JPG

DSCN4967.JPG

DSCN4969.JPG

DSCN4970.JPG

DSCN4974.JPG

DSCN4975.JPG

DSCN4977.JPG

DSCN4978.JPG

DSCN4979.JPG

DSCN4981.JPG

DSCN4982.JPG

DSCN4983.JPG

DSCN4984.JPG

DSCN4987.JPG

DSCN4989.JPG

DSCN4990.JPG

DSCN4991.JPG

DSCN4994.JPG

DSCN4995.JPG

DSCN4997.JPG

DSCN4999.JPG

DSCN5000.JPG

DSCN5001.JPG

DSCN5003.JPG

DSCN5005.JPG

DSCN5009.JPG

DSCN5012.JPG

DSCN5014.JPG

DSCN5015.JPG

DSCN5016.JPG

DSCN5017.JPG

DSCN5018.JPG

DSCN5021.JPG

DSCN5022.JPG

DSCN5024.JPG

DSCN5025.JPG

DSCN5026.JPG

DSCN5027.JPG

DSCN5031.JPG

DSCN5033.JPG

DSCN5036.JPG

DSCN5038.JPG

DSCN5039.JPG

DSCN5040.JPG

DSCN5043.JPG

DSCN5044.JPG

Kim Debrie met onze fotograaf Jos Gurdebeke !

DSCN5048.JPG

DSCN5049.JPG

DSCN5050.JPG

DSCN5051.JPG

DSCN5052.JPG

DSCN5054.JPG

DSCN5056.JPG

DSCN5057.JPG

DSCN5061.JPG

DSCN5062.JPG

DSCN5065.JPG

DSCN5066.JPG

DSCN5067.JPG

DSCN5070.JPG

DSCN5071.JPG

DSCN5072.JPG

DSCN5073.JPG

DSCN5074.JPG

DSCN5075.JPG

DSCN5078.JPG

DSCN5080.JPG

DSCN5081.JPG

DSCN5082.JPG

DSCN5083.JPG

DSCN5084.JPG

DSCN5085.JPG

DSCN5086.JPG

DSCN5087.JPG

DSCN5088.JPG

DSCN5089.JPG

DSCN5091.JPG

DSCN5092.JPG

DSCN5094.JPG

DSCN5095.JPG

DSCN5096.JPG

DSCN5099.JPG

DSCN5100.JPG

DSCN5101.JPG

DSCN5102.JPG

DSCN5104.JPG

DSCN5105.JPG

DSCN5106.JPG

 

 Lees ook op deze blog: Radio2: Zomerhit 2017-Blankenberge voorbereiding (foto's) van 13/8/2017

 

 Tijdsbalkje rood.gif

09:42 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |