08-09-17

Satelliet:HD pakket uit Dubai op Hotbird (13° Oost)

Satelliet:HD pakket uit Dubai op Hotbird (13° Oost)

 

Het Free To Air HD-zenderaanbod op de Eutelsat Hotbird satelliet (13° Oost) groeit explosief. Vanuit Dubai is een volledige transponder in gebruik genomen met daarop ook interessante sportkanalen.

 

dubai-sport-hd.jpg

 

Satellietontvangst via de Hotbird satelliet op 13° Oost wordt steeds interessanter doordat met name vanuit het Midden-Oosten steeds meer Arabische zenders Free To Air in HD gaan uitzenden. Ook het sportaanbod is daarbij interessant, vooral omdat regelmatig Engelstalig commentaar wordt meegezonden.

 

Vrij recent kwamen al Abu Dhabi Sports 1 en Yas uit uit de Verenigde Arabische Emiraten in een hoge SD-kwaliteit beschikbaar. Dubai TV is vanaf nu zelfs met een heel HD-pakket te zien, waaronder Dubai Sports 3 HD.

 

De ontvangst van zenders op Hotbird is technisch gezien eenvoudig te combineren met het aanbod van zowel Canal Digitaal als TV Vlaanderen. Hiervoor zijn aanpassingen aan de LNB kop op de schotel (eventueel) noodzakelijk.

 

Diverse sportzenders zijn te vinden op 11.747 GHz.(H) en Dubai Media HD op 12.399 GHz.(H) met SYM: 29.700 en FEC: 2/3 (DVB-S2, 8PSK). Canal Digitaal en TV Vlaanderen nemen trouwens de zenders van Eutelsat Hotbird automatisch op in de Fastscan zaplijsten.

 

DubaiSports.jpg

TotaalTV (Jan-Hein Visser)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.